婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:如果99係好既,就當然無問題,但如果99曾經

原帖由 smilekit 於 15-10-09 發表
如果99係好既,就當然無問題,但如果99曾經做過傷害你身体同令你有抑郁既時候睇你覺得有無問題

...
搬左就唔會有咁既問題
真係有傷害我身體同心靈 我連住都唔會同佢住

一個咁傷害你既人仲成日對住 咁個問題就你自找 解決辦法有好多
無理由要搞到自己咁慘 呻但唔解決
咁呻到天昏地暗都無用

民房

smilekit 發表於 15-10-9 05:24
做家務吾係問題,間屋大家一齊有份住,家務应一齊分担,我五覺得間屋係邊個就邊個做,間屋係奶奶,c6係距仔 ...

你可以試下唔洗佢啲衫?試下會點?
當然最好同你老公講左先

大宅

引用:有冇jm係ftm同99一齊住,99要開工,屋企谅

原帖由 smilekit 於 15-10-08 發表
有冇jm係ftm同99一齊住,99要開工,屋企谅衫,折衫,扫地,拖地,買送,係自已做曬,c6仲有比家用。jm想法 ...
Me too , 就算放10 幾日假都十指不沾水(除佐衝涼刷牙洗面)!逐日擺啱啱好嘅買送錢係散子盒,俾我買送煮飯!煮完請出廳,食完立即返房!無幫手洗過一隻碗,連佢自己隻杯有時衝嘢飲乾佐痴到實都要等洗緊時叫我洗佐佢。長達4年半!我嗰時覺得自己係妹仔,真係有抑鬱症

大宅

回覆 smilekit 的帖子

我想話,其實你做緊呢D野我每日都做緊,睇開D啦,我既情況同你都好似,99返工,叔仔姑仔返工,距地有比家用,但就零幫忙做家務,個個都系大少大小姐,屋企家務我包曬,推住個女送仔返學,買送,曬衫收衫,執屋,陪仔做功課,仲要照顧個女訓左先得閑煮飯,洗碗,距地就大少大小姐,返到來就系房打機或廳沙發訓住玩電話等開飯,食完又做返飯前既野,我又要忙執碗,執完又要整生果出來比個仔食,叫仔沖涼,到搞掂曬所有野,我都已經最快11點咯,時間過得特別快,一到夜晚我就無停過,不過我地就搬啦,所以忍左甘多年,唔想衰收尾,忍埋距,雖然有時忍得好辛苦,但好在老公體諒我,自己在房間偷偷地喊完就無事,希望你都睇開D啦,嫁得入來,老公邊有甘既屋修企人我地都估唔到,既然老公對自己一條心,就乜都忍左距咯,無辦法,如果唔想家吵屋閉的話,呢個就系最好的一個方法 ,我地一齊加油啦!!!

首頁

尾頁

跳至