自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

yuenfong : 唔好意思, 物王老吉綠盒仲有分加 ? 我無留意呀, 不過又好似係綠盒紅字(定黄字呢 ?), 因昨日我囡坐巴士坐我對面, 佢攞住支來飲.

明天荅復你, 我屋企仲有一千零一盒.

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 14:51 發表
雪文

我在家樂福搵唔到綠字的王老吉
得紅字喳!

你上次見到係綠盒綠字,定係綠盒紅字呀?

[ 本文章最後由 雪文 於 08-7-21 15:35 編輯 ]
生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章

亞仔今日入左風紀營, 我個人"羅羅蜷 " 又怕佢唔識照顧自己, 又怕太熱佢係戶外中暑, 睇怕今晚都唔使訓囉

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

BOBO, 福康街近邊架?? 近唔近西鐵站架?? VAN 仔幾多錢一位?

原文章由 bobo 於 08-7-21 15:29 發表

正確, 元朗係有架 van 去落馬洲, 係福康街小巴站, no. 75, 假日勁多人, 我昨日係果度暴晒等左半個鐘頭車先上到, 上到車已濕晒上衣, 好唔好彩仲搭左架賽車手 drive o既車, 用左4個字係元朗出車到落馬洲落車, 全程唔 ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-21 15:41 發表
BOBO, 福康街近邊架?? 近唔近西鐵站架?? VAN 仔幾多錢一位?

cc, 近唔近呀? 好難講喎, 識行其實好近囉, 福康街咪開心廣場對埋果度囉, 唔知你知唔知郵局係邊呢? 知就應該識, 最近o既西鐵站應該係朗屏落再行安寧路去囉, 我晚晚都係咁行架啦, $6一位, 大小同價

水晶宮

bobo,你呢個媽媽同我好似呀

不過我仔仲未入呢D營, 童軍個D我都推咗, 諗住等仔大DD, 我仔自理能力好差, 所以.

原文章由 bobo 於 08-7-21 15:38 發表
亞仔今日入左風紀營, 我個人"羅羅蜷 " 又怕佢唔識照顧自己, 又怕太熱佢係戶外中暑, 睇怕今晚都唔使訓囉
生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 雪文 於 08-7-21 15:57 發表
bobo,你呢個媽媽同我好似呀

不過我仔仲未入呢D營, 童軍個D我都推咗, 諗住等仔大DD, 我仔自理能力好差, 所以.

雪文, 我仔咪又係一樣, 平日係屋企比工人縱壞晒, 唉, 儘管我成日已叫工人唔好幫佢做咁多, 但工人唔知係怕佢搞搞震, 越搞佢越多野做, so 好多野都情願幫佢做埋, 激死

[ 本文章最後由 bobo 於 08-7-21 16:01 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

係唔係學校攪架??? 住一晚呀??

原文章由 bobo 於 08-7-21 15:38 發表

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-21 16:01 發表
係唔係學校攪架??? 住一晚呀??

cc, 風紀營緊係學校搞啦, 我仔 join 左做風紀 ma, 9月後上任, 兩日一夜, 住一晚囉, 昨晚返來先幫佢執野, 睇左幾次怕執漏 tim 呀

水晶宮

bobo : 有時又唔使太擔心, 亞仔始終大個仔啦. 好似我仔去姑媽到住咗4日, 又出奇的听話同自理, 咩都自己來. 你仔應該都會一樣的.

原文章由 bobo 於 08-7-21 16:00 發表

雪文, 我仔咪又係一樣, 平日係屋企比工人縱壞晒, 唉, 儘管我成日已叫工人唔好幫佢做咁多, 但工人唔知係怕佢搞搞震, 越搞佢越多野做, so 好多野都情願幫佢做埋, 激死 ...
生日月, 開心過

大宅

bobo

原來仲有半間開架?
唉吔!笨咗添!
我地在商場內見封咗門口,以為成間都唔開呀!

原文章由 bobo 於 08-7-21 15:19 發表

sharon, 真功夫未 bye bye, 不過佢昨日有半間店裝修, 仲有半間開舖做生意呀

大宅

bobo

如果我留心的話,應該認到你的
不過我成日行路都唔帶眼,在街上只有人地見到我,我就成日都見唔到人架!
試過連老公都見唔到,佢成日都話我,就算佢拖住第二個在街行,我都唔會見到喎!:;pppp:

我都係買咗雞味呀,因為雞味最好用
不過見有新出品,咪買一細盒試試囉!

原文章由 bobo 於 08-7-21 15:00 發表

yuenfong, eeee, 我係家樂福成5點先走架喎, 哈哈, 我地可能有機會擦身而過都未知喎, 真係相逢幸晚啦! 我昨日都買左濃湯寶呀, 我買左老雞味, 因為佢最平 ma, 仲掃左 d 亞仔用o既牙膏, 仲有嘉頓 cake, 仲有草餅, 布 ...

大宅

bobo

係呀,其實有老師在
真係唔使擔心架
俾佢試吓獨立仲好呀!

原文章由 雪文 於 08-7-21 16:09 發表
bobo : 有時又唔使太擔心, 亞仔始終大個仔啦. 好似我仔去姑媽到住咗4日, 又出奇的听話同自理, 咩都自己來. 你仔應該都會一樣的.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 16:47 發表
bobo

如果我留心的話,應該認到你的
不過我成日行路都唔帶眼,在街上只有人地見到我,我就成日都見唔到人架!
試過連老公都見唔到,佢成日都話我,就算佢拖住第二個在街行,我都唔會見到喎!:;pppp:

我都係買咗雞味呀,因 ...

yuenfong, 我行路都係無睇人架, 有時 d 人好眼利話見到明星, 我都從來無留意o既, 唔知係我專心行路定係我心不在焉, 總之人地行到埋來先見到o既, 係身旁行過都好似透明, 哈哈, 不過對你老公就要眼利 d 啦, 咪拖住第二個女人都見唔到, 哈哈(講笑)

大宅

雪文

係呀,有分架
綠字係再少甜一啲架
不過唔知係咪少甜+藥味較濃
大部份人都接受唔到
而家四處都見唔到綠字的包裝喇!

好!等你消息!

原文章由 雪文 於 08-7-21 15:33 發表
yuenfong : 唔好意思, 物王老吉綠盒仲有分加 ? 我無留意呀, 不過又好似係綠盒紅字(定黄字呢 ?), 因昨日我囡坐巴士坐我對面, 佢攞住支來飲.

明天荅復你, 我屋企仲有一千零一盒.

...

大宅

bobo

我都係呀,次次撞到明星都係同行的朋友話俾我知先知架
如果唔係,真係邊個都見唔到呀!

原文章由 bobo 於 08-7-21 16:50 發表

yuenfong, 我行路都係無睇人架, 有時 d 人好眼利話見到明星, 我都從來無留意o既, 唔知係我專心行路定係我心不在焉, 總之人地行到埋來先見到o既, 係身旁行過都好似透明, 哈哈, 不過對你老公就要眼利 d 啦, 咪拖住第 ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 16:53 發表
bobo

我都係呀,次次撞到明星都係同行的朋友話俾我知先知架
如果唔係,真係邊個都見唔到呀!

yuenfong, 今次上家樂福我仲掃左兩包粟米腸仔, 我兩個仔至愛, 可以即食, 好似魚肉腸咁架, 佢仲介紹比表姐, 表姐又信佢買左包, 次次上去都要我買架

大宅

bobo

係呀?
咩牌子架?
等我下次上去都睇睇!

原文章由 bobo 於 08-7-21 16:54 發表

yuenfong, 今次上家樂福我仲掃左兩包粟米腸仔, 我兩個仔至愛, 可以即食, 好似魚肉腸咁架, 佢仲介紹比表姐, 表姐又信佢買左包, 次次上去都要我買架

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 16:56 發表
bobo

係呀?
咩牌子架?
等我下次上去都睇睇!

我買雙匯牌, 貪佢大牌子 ma, 減價 5個幾一包咋, 好似十條, 都幾抵食, 仲有 d 唔係即食o既肥仔粟米腸, 短小肥肥地, 好得意架, 獨立包裝, 一條一包, rmb1 一條, 我仔 like 用來煮麵食, 我掃左10條

大宅

收到!
下次試試先!

原文章由 bobo 於 08-7-21 16:58 發表

我買雙匯牌, 貪佢大牌子 ma, 減價 5個幾一包咋, 好似十條, 都幾抵食, 仲有 d 唔係即食o既肥仔粟米腸, 短小肥肥地, 好得意架, 獨立包裝, 一條一包, rmb1 一條, 我仔 like 用來煮麵食, 我掃左10條 ...

大宅

各位

我明天出發去清遠喇!
希望去到唔好咁熱喇!
如果唔係,成日躲在酒店都似!mouth:

首頁

尾頁

跳至