跳至

首頁
34567...19

尾頁

大宅

老公今朝又係咁講
佢話兩個小朋友係咁傾計

原文章由 小蕃茄 於 08-9-11 22:52 發表
係呀,我老公今個星期去湊廸廸,佢都話廸廸同浚浚勁friend,成日攬埋一齊,又見到廸廸就摸住浚浚隻手,浚浚就摸住廸廸個頭,好攪笑

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

大宅

I want to apply N1 for my son next year. May I know what is the question during interview ? Thanks so much.
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

牛年勳章

kittenyan
我想問你,浚浚幾時開始搭校車呀,校車公司聯絡咗你未呀,我諗住下星期二開始搭,但重未收到電話
歡迎進入廸廸仔週記

大宅

牛年勳章

今日學校開生日會,有咁多禮物送,又有sock

歡迎進入廸廸仔週記

大宅

原文章由 小蕃茄 於 08-9-12 23:48 發表
kittenyan
我想問你,浚浚幾時開始搭校車呀,校車公司聯絡咗你未呀,我諗住下星期二開始搭,但重未收到電話

哎呀,sorry,而家先睇到
上個星期四有個住我附近o既媽咪提我老公,要自己打俾何叔叔
之前先問左老師ok唔ok先

何叔叔應該會同你講,老師ok就得了
咁佢會同你講幾錢,同幾點、邊度上落車

我今日就俾左佢搭校車了
一切都OK

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

大宅

原文章由 小蕃茄 於 08-9-12 23:51 發表
今日學校開生日會,有咁多禮物送,又有sock

係呀係呀,返黎好開心呀!
浚浚星期五落街玩燈籠,要帶埋老師送o個個楊桃燈籠添啊

大宅

原文章由 Wongpuinok 於 08-9-12 17:08 發表
I want to apply N1 for my son next year. May I know what is the question during interview ? Thanks so much.

其實N1應該無咩問架
主要睇個小朋友乖唔乖
同埋係同家長傾計架咋

大宅

小蕃茄,

仲有啊,如果搭校車,記得問老師拎返個放學證
同埋老師話個杯袋最好拉好拉鍊

大宅

原文章由 Wongpuinok 於 08-9-12 17:08 發表

聽個同事講, 話學校會問清楚小朋友K1會唔會想去SIU LUN讀, 如果係o既話, 可能會扣分....咁都係o既, 對青山村d老師好似有d唔公平.

interview時真係冇咩問, 最主要都係睇吓小朋友. 但大仔真係會著數少少, 因為冇記錯佢哋係20個月開始可以報名.

大宅

原文章由 chunwai_315 於 08-9-16 11:58 發表

聽個同事講, 話學校會問清楚小朋友K1會唔會想去SIU LUN讀, 如果係o既話, 可能會扣分....咁都係o既, 對青山村d老師好似有d唔公平.

interview時真係冇咩問, 最主要都係睇吓小朋友. 但大仔真係會著數少少, 因 ...

都唔出奇o既,不過都好難杜絕呢個問題
佢interview時話唔轉,到最終轉都得架嘛

大宅

牛年勳章

kittenyan
我上星期都打咗比何生,所以廸廸都係今日開始坐校車,佢係坐C車,好似係何生揸
歡迎進入廸廸仔週記

大宅

原文章由 小蕃茄 於 08-9-16 19:35 發表
kittenyan
我上星期都打咗比何生,所以廸廸都係今日開始坐校車,佢係坐C車,好似係何生揸

我地都係C車喎~
我地茵庭上車

今日放學等左好耐啊~
何生話12:50 到,今日成 1:05先到

朝早又遲左差唔多十分鐘先到

大宅

原文章由 kittenyan 於 08-9-16 23:27 發表

我地都係C車喎~
我地茵庭上車

今日放學等左好耐啊~
何生話12:50 到,今日成 1:05先到

朝早又遲左差唔多十分鐘先到

係哋都算等得少啦! 佢哋話12:35到, 點知成1點先返到嚟.

大宅

原文章由 kittenyan 於 08-9-16 14:58 發表

都唔出奇o既,不過都好難杜絕呢個問題
佢interview時話唔轉,到最終轉都得架嘛

我自己就覺得, 雖然青山村同siu lun都係同一個辦學機構, 但事實上真係各有長短.
到目前為止我都很滿意這間學校, 真為老師真係好有愛心! 最緊要係小朋友返學返得開心

大宅

今日好左少少了.... mouth:
都只係遲左10分鐘ja....

我其實好懷疑
佢日日返學都會遲到
因為我上個星期見過一次
架車8:50 先到山景村

原文章由 chunwai_315 於 08-9-17 10:02 發表

係哋都算等得少啦! 佢哋話12:35到, 點知成1點先返到嚟.

大宅

係呀,我都覺得好好
尋日阿仔玩滑梯跌到
老師親自打俾我同我講
所以有佢地睇住我都好放心

原文章由 chunwai_315 於 08-9-17 10:07 發表

我自己就覺得, 雖然青山村同siu lun都係同一個辦學機構, 但事實上真係各有長短.
到目前為止我都很滿意這間學校, 真為老師真係好有愛心! 最緊要係小朋友返學返得開心 ...

大宅

牛年勳章

係呀,我尋日校車,都等咗好耐呀
歡迎進入廸廸仔週記

大宅

原文章由 小蕃茄 於 08-9-17 22:51 發表
係呀,我尋日校車,都等咗好耐呀

今日又遲成三個字喇

大宅

牛年勳章

點解成日遲ga
歡迎進入廸廸仔週記

大宅

原文章由 小蕃茄 於 08-9-18 22:51 發表
點解成日遲ga

所以大家準時等車真係好重要, 如果個個小朋友都遲一分鐘, 咁就真係遲大到一定趕唔到返學校.

首頁
34567...19

尾頁

跳至