跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

產檢(29wks 1day)
醫生話亞b 有3磅...係100個排67!

出世會有7磅多
我有d擔心我順產會有d困難........

男爵府

回覆 #81 woobear 的文章

乜話?我個B又係29w1d去照,重3磅6安士,咁出世咪好重?嘩,會唔會好難生㗎?!

大宅

我聽日就去睇私家,都28周了,應該會幫我磅阿B幾重啩....
我想問...醫生係點樣磅bb的重量架?

大宅

I did my last scan on 1 Sep, baby was 25weeks and 6 days, weighted 2.7lb, heavy heavy

男爵府

回覆 #83 petunia 的文章

唔係真係磅,而係根據D數據計出嚟㗎。

男爵府

3磅都嚇親我, 你阿b 3磅6安士, 你一定比好多好野佢食啦...你下次問下醫生, bb出世時大約幾多磅...
我同老公既身型, 高度同你同老公差唔多, 我地阿b可能差唔多....

原文章由 Joeff 於 08-9-25 18:43 發表
乜話?我個B又係29w1d去照,重3磅6安士,咁出世咪好重?嘩,會唔會好難生㗎?!

別墅

我尋日check, 30weeks, 3.1lbs, 唔算大...估計出世有6lbs...細碼bb

禁止訪問

回覆 #2 woobear 的文章

大宅

昨天去睇醫生,醫生話我個bb依家有1500g,即係....3磅幾,中size大少少,keep住就會好生。我依家係28週。

大宅

我在網上搵到個chart,係講bb周數同重量仲有其他size的關係架。
http://www.newbornsinneed.org/html/size_chart.html

男爵府

回覆 #90 petunia 的文章

如果係咁,我BB差唔多重咗成兩個禮拜呀!

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上星期六照, 阿b 有1707g (30w6d)

大宅

其實....bb的大小係咪要睇埋媽咪的身型架?我自己本身都幾高大,生出來的bb係咪應該大d架?

子爵府

今日照完29wks4daysBB有1792gm(3磅15.2安士)醫生話佢係大頭仔身就中大, 上個月腳仔短了一週, 現在已經追番晒有突, 而且已經掉咗頭, 加上頭大應該唔會再掉返向上, 重叫我唔好食咁多澱粉質, 11月中才決定是否BB太大要開刀!

男爵府

原文章由 petunia 於 08-9-29 13:50 發表
其實....bb的大小係咪要睇埋媽咪的身型架?我自己本身都幾高大,生出來的bb係咪應該大d架?

我29w時, bb得2.6磅, 醫生話係中碼b....
唔知係唔係真係同媽咪身型有關, 我好矮小咋, 唔通bb都會因為咁樣細o的.....

複式洋房

現在我的BB是30週,重3.1磅

見佢一日一日大,感覺很幸福!

複式洋房

我上星期五去照4D時. 醫生話阿B重2.3LBS, 27週. 屬於中碼偏少DD, 我本身好細粒. 但係我覺得OK WO.

原文章由 Kobaby 於 08-9-30 09:16 發表

我29w時, bb得2.6磅, 醫生話係中碼b....
唔知係唔係真係同媽咪身型有關, 我好矮小咋, 唔通bb都會因為咁樣細o的.....

別墅

我今天產檢(31w5days)...亞b 有3磅半磅~
唔知出世時有無7磅呢?

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 adyholly 於 08-9-30 13:07 發表
現在我的BB是30週,重3.1磅

見佢一日一日大,感覺很幸福!

係呀, 隔兩個星期又大d , 隔兩個星期又大d .. 好開心
但媽咪就隔兩個星期又辛苦d , 隔兩個星期又再辛苦d ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

首頁
34567...9

尾頁

跳至