自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

回覆:試過最凍幾多度

Ottawa 連Windchill -47

大宅

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+16-01-23+發表所以

原帖由 nainaitze 於 16-01-23 發表
真係無得比。喺外國零下幾度有雪都唔覺得好凍,香港濕凍又風大

...
香港主要係無暖氣,又濕又凍又大風

男爵府

結婚前跟 c6 返加拿大見家長見細叔伯, 當時多倫多負二十幾度, 凍到我出襯街都流鼻水, 流眼水打曬冷震 就算揸車, 一聽到要去 d 好遠地方都擰曬頭, 寧願留係屋企唔出街. 有日 c6 呃我上左車, 一車車左我去睇尼亞瓜拉大瀑布...一落車巳經想叭係地, 凍到雙腳冇知覺... 係雪地一路行一路凍, 周圍都白雪雪, 條結曬冰嘅大瀑布何其莊觀. 當時我都結緊冰

子爵府

伯爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:DearDaniel 的帖子

哈爾濱-25

子爵府

畀面勳章

引用:Winniepeg -36加拿大真係好凍架

原帖由 rachel0316 於 16-01-23 發表
Winniepeg -36
我係winnipeg試過-50,當時學校停課。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

英國-18度,不過我係室內,有暖氣唔凍,有次外出係-9度,凍到震

禁止訪問

引用:適逢可能係百年一遇寒流,不如分享一下你試

珊瑚宮

中國-達賴湖零下30幾度(但温度計最多-負28度)

(近中蘇邊境-滿州里)

用羽絨衫+面罩-包到自己\"飛虎隊\"都冰凍+大風。(當時是:中午12時)

水晶宮

n年前去韓國滑雪, 我唔知0下幾度, 又大風, 凍到pk, 我塊面凍僵咗, 流住兩堂鼻涕仲結埋冰

以後咪攪

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:負幾十度那些唔係凍,係痛,手痛、面痛、腳

原帖由 Redpeople 於 16-01-24 發表
負幾十度那些唔係凍,係痛,手痛、面痛、腳底痛
呢2日響香港,我都已經手指腳指痛,如果聽日溫7再低啲,可能會出現頭痛

子爵府

引用:哈爾濱看冰雪世界,-40, 有就死感覺

原帖由 nicelady2828 於 16-01-23 發表
哈爾濱看冰雪世界,-40, 有就死感覺
我都係wo, 睇冰雪世界,又係哈爾濱,-40左右,隻手係室外幾秒已經覺得痛,帶左口罩,搞到眼節毛有蒸氣,結左冰

子爵府

哈爾濱-30

男爵府

引用:Quote:原帖由+EliseElise+於+16-01-24+發表

原帖由 11B 於 16-01-24 發表
北極光有害?
http://riverflowing09.blogspot.hk/2014/06/weakgeomagnetic.html?m=1
我未睇你篇野,但我知極光係幅射黎,個導遊有同我地講丫

大宅

韓國-21

禁止訪問

大宅

加埋風速零下三十幾度多倫多

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章