夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:我有左。。。

諗清諗楚,如要獨自照顧BB可以嗎?如不能,就要下決定,不要再拖

大宅

叫佢食屎佢擺明唔想上身
我同c6都係有左結婚,係短短1個月我已經做到入得廚房啦,洗乜花時間學,佢個d係藉口
不過分手兩字係唔應該隨口up

子爵府

引用:回覆 viola345 的帖子賤男!唔好結!樓主而

原帖由 realguts 於 16-03-12 發表
回覆 viola345 的帖子

賤男!唔好結!
負責任唔一定要生,生唔一定係負責任,媽媽見自己生左佢出黎,乜都俾唔到佢,累左佢,個心內疚仲慘
樓主24歲,有無大學程度?剛入職場?本身家境如何?要唔要養家?有幾錢人工?宜家香港養一個小孩一d都唔平,讀學卷校都話要收幾千蚊雜費半年,仲不停睇醫生架喎……唔講讀書,一生出黎,bb邊個揍?工人5千一個月?還是又旨意父母揍?定係自己揍翻食亞公?仲未計bb大個d, 要輔導佢心理……自己又玩夠未,真係可以過無晒自己既生活嗎?一放工就要回家揍仔,無得去聯誼,帶住小孩,未必再有男人願意同佢結婚既生活,係咪願意一力承擔到?

子爵府

引用:Quote:心存善念 發表於 16-3-11 10:54 回覆

原帖由 jump.jump 於 16-03-11 發表
你幫手養?
心水清

男爵府

咁都叫你落左去,仲嫌三嫌四話叫你學煮野食做老婆你又懶懶閒呢啲藉口好不負責任!愛你都唔會為左你係大廚,為左你係家務助理先結婚啦,佢分明係講就天下無敵,做就有心無力既男人。

翡翠宮

懶係有道理,但係我眼中根本係藉口一堆,仲要將個責任賴落你度,話你唔學煮野……仲話你依架有左就心急,不知所謂~

首先,邊個話做老婆既一定要識煮飯,煮飯真係老婆的責任嗎??係咪你學識煮飯,做家務,你就可以做ftm,佢負責搵錢先??否則,佢憑乜野話你~

第2,依架你有左,心急都好正常下化,佢up得出個下好笑囉佢心底個句即係依架你急佢唔急囉,賤精~

第3,佢話個陣感情好所以話有左就生,依架覺得感情唔穩定所以唔生,既然感情唔穩定仲搞大你個肚既,佢都幾雙重標準架喎!!

大宅

回覆:子皓媽媽 的帖子

同意

男爵府

樓主人間蒸發?

子爵府

引用:Quote:原帖由 realguts 於 16-03-12 發表回

原帖由 ms_ck 於 16-03-12 發表
負責任唔一定要生,生唔一定係負責任,媽媽見自己生左佢出黎,乜都俾唔到佢,累左佢,個心內疚仲慘
...
講得好岩,唔系話一唔—條生命,系講緊你有冇能力承担以上姊妹講的種種問題,唔好慮已慮人,所有切身問題,全部都系要自己受翻㗎

民房

回覆 ms_ck 的帖子

湊貴有貴養,窮有窮養。錢係大人既數字遊戲,對小朋友黎講,有無愛先至緊要!係呀,一放工就要返屋企湊,無得聯誼。甘呢個佢地本身都知架啦,如果有左就話未玩夠想甩手?對個b公平咩?命黎家!

洋房

多謝咁多位意見, 無論bb 要定吾要, 呢個男朋友我都會離開。
要吾要bb , 要考慮好多因素, 最重要既因素 係比吾比到幸福既家庭同埋愛佢,我都承認當初我天真, 竟然相信呢個人既說話。後日我會見社工, 傾下再作決定。

別墅

賤男!講到懶係為你地既未來諗甘!好彩你未嫁俾佢炸,重有得走!
不過bb係無辜架 諗清楚牙!

大宅

回覆:manying0627 的帖子

乜結婚前要去學煮飯學做家務咩?乜年代呀?唔做家務唔可以結婚咩?你男朋友係0米養埋你先

別墅

steplovebb 發表於 16-3-12 14:42
乜結婚前要去學煮飯學做家務咩?乜年代呀?唔做家務唔可以結婚咩?你男朋友係0米養埋你先

...
我諗你誤會左我,我冇講過結婚要學煮飯做家務!我係話梗個賤男d說話(懶係)好聽甘!樓主未嫁俾佢好好彩!

子爵府

引用:回覆 ms_ck 的帖子湊貴有貴養,窮有窮養。

原帖由 realguts 於 16-03-12 發表
回覆 ms_ck 的帖子

湊貴有貴養,窮有窮養。錢係大人既數字遊戲,對小朋友黎講,有無愛先至緊要!係呀,一 ...
錢你可以話係大人遊戲,亦係現實情況!
愛係最重要,佢未出世已經少左一個,佢人生中會影響好大既人去愛佢,呢個缺失重要唔重要呢?

伯爵府

陰公!拿拿臨同屋企商量啦!做兩手準備,你預左結唔到婚先,逼切性係個B,冇人可以同你決定生定唔生,大個女喇,喊完傷心完就要起身解決問題!

子爵府

認同以上jm所講,單親就系單親及無左父愛都系事實,你付出母愛既偉大系應該,但你比唔到—個原整既家比佢又系另外—回事

珍珠宮

環保接龍勳章

未有結婚、生bb既共識下,點解吾做足安全措施?而家男既吾認數(賤人一個),請妳認真考慮生吾生....

大宅

回覆:jump.jump 的帖子

男爵府

我的做法就是即去私家醫院做手術九掂佢,免得夜長夢多亦同个賤男一刀两段

首頁

尾頁

跳至