自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

引用:我响臨返工果個星期都同老公去左幾日,整個

原帖由 siumuichu 於 16-04-18 發表
我响臨返工果個星期都同老公去左幾日,整個懷孕期加坐月咁長,又辛苦又壓力大,復工拼搏前鬆一鬆絕不為過。 ...

侯爵府

2018復活節勳章

引用:樓主 你吾係16年1月開post 先話驗到中!咁快

原帖由 芝芝吉 於 16-04-18 發表
樓主 你吾係16年1月開post 先話驗到中!咁快 6月預產?
係喎, 1月懷疑有咗, 2月10日出post話第5 week, 預產期唔啱喎。

最少都9月先生喇

侯爵府

引用:我都忍5住留言。都5明點解bb都未出世已經唸

原帖由 leung1234 於 16-04-18 發表
我都忍5住留言。
都5明點解bb都未出世已經唸住2人世界。 不如2人世界夠先生啦。 你估初生bb真係咁易湊。要 ...
咪係,自己plan好曬咪去,又要『問』意見
又話人地冇2人世界,又話20年冇自由咁。

大宅

回覆:有冇人會生完bb 就去旅行

自己覺得開心就去。有人願意湊就無問題。 媽媽生完心情都好緊要

子爵府

今時今日咩人都有,你想做咪去做囉洗乜問人,不過好在我唔識你,你又唔係我親人唔關我事

珍珠宮

我坐完月即刻去旅行,放低個B比工人同C6

子爵府

引用:Quote:原帖由+leung1234+於+16-04-18+發表

原帖由 sfuhsg 於 16-04-18 發表

...
今時今日啲人

大宅

sfuhsg 發表於 16-4-18 23:37

...
睇到我好忟!亦都覺得bb可憐,父母二人世界緊要過自己!

侯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:sfuhsg 發表於 16-4-18 23:37 咪係,

原帖由 josechan 於 16-04-18 發表
唔駛炆, 懷疑緊佢係咪真係6月生

侯爵府

引用:Quote:sfuhsg+發表於+16-4-18+23:37+咪係,

本身件事已經自私,睇埋落去更覺得冇責任心

你當我悲觀啦,bb咁細,touchwood有咩頭暈身慶,打完針發燒,父母好應該喺身邊卦?

禁止訪問

引用:但餵人奶的話,bb無奶飲

大宅

引用:Quote:sfuhsg 發表於 16-4-18 23:37 咪係,

咁你又唔洗咁勞氣既, 你又唔識我, 如果你覺得4日好大件事都冇計, 我有信任既人湊bb, 又係去resort 既地方隨時泵奶, 我自己覺得無問題咪得囉, 冷静d

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yly2+於+16-04-18+發表但餵人

原帖由 QUSTINLING 於 16-04-18 發表
係佢角度,休息係重要啲,旅行係重要啲,老公2人世界係重要啲!
當年我媽就係咁,放假去玩都唔湊我,比阿嫲,所以我自少同佢感情好麻麻

我到今時今日時時刻刻都提醒自己,決定做媽媽就要犧牲玩樂自由,唔係話20年都冇自由,但起碼識行識走先會2人世界睇場戲,大d就成家一齊去旅行。

大宅

引用:Quote:原帖由 josechan 於 16-04-18 發表睇

原帖由 淘寶 於 16-04-18 發表
唔駛炆, 懷疑緊佢係咪真係6月生
唔洗懷疑, 你當我係假膠啦, 哈哈

侯爵府

我的育兒心得勳章

呢d睇你個人啫,我就一定唔得,就算有人幫手我都唔捨得!就算呀女而家就嚟歲半都唔會放低佢自己去旅行,有時都好羨慕放得低仔女既人,其實我都好想放下假架,不過都係放心唔到!

侯爵府

2018復活節勳章

引用:呢d睇你個人啫,我就一定唔得,就算有人幫

原帖由 cream090909 於 16-04-18 發表
呢d睇你個人啫,我就一定唔得,就算有人幫手我都唔捨得!就算呀女而家就嚟歲半都唔會放低佢自己去旅行,有 ...
我同JM一樣諗法, 我唔捨得個女

大宅

我2月生4月去左轉日本。去前儲定冰奶,去到定時泵,但泵完就倒只留日夜酒店泵果兩轉,我覺得無問題wor
剛生完頭3個月情緒未回復正常,去relax下個人脾氣都好d!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+cream090909+於+16-04-18+發

原帖由 淘寶 於 16-04-19 發表
我同JM一樣諗法, 我唔捨得個女
唉,我地兩公婆都放心唔到,出去睇場戲都心掛掛,行一陣街都係睇呀女既野,plan旅行都一定的埋佢去!總之就全部都係呀女,好恐怖!

侯爵府

我自己生完3個月都同老公去咗沖繩,因為姑9結婚,順便攞個藉口去玩吓relax吓,咁我又有信任得過嘅人幫我照顧,我覺得冇咩問題,都係去幾日啫,又唔係去得長

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 淘寶 於 16-04-19 發表我同JM

原帖由 cream090909 於 16-04-19 發表
唉,我地兩公婆都放心唔到,出去睇場戲都心掛掛,行一陣街都係睇呀女既野,plan旅行都一定的埋佢去!總之就 ...
係呀, 我地一出去都係睇阿女啲玩具同衫仔

以前我地會睇嘅嘢都少咗lu

cream090909    發表於 16-4-19 00:39

首頁
34567...15

尾頁

跳至