自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我自己都3個,以前大仔係二年級下學期開始自己搭校車,都係屋企樓下唔駛過馬路,但如果女仔,我都可能唔放心,要睇性格同平時表現
講番樓主老公叫佢有本事請兩個工人,一個睇細路一個做家務,冇本事就收聲啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 judycyk 的帖子

冇人一出世就識做家務,爭左佢有冇心學.如果家用又唔出,家務又唔做,你留件xx做咩???

你用盡人工,咁退左休點呀,依家d人好長命.你要為自已將來打算.你想養佢及服侍佢到叮噹個日呀?

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 Jasmine-4711 的帖子

佢知我父母留咗兩層樓俾我...所以佢根本無擔心過我老咗之後的生活.....
講真係真係係屋企係無價值的

琥珀宮

你老公過份緊張

伯爵府

venus228 發表於 16-5-10 08:47
二女小四,自己落樓等校車都話唔得。又唔洗過馬路,有電話,有其他家長可以幫手睇下。
我仲要攪細女,細女 ...
樓主唔好嬲啦!女仔小心d 都正常,但煮飯嗰度你老公真係身痕,你做得好好教d女唔好將來搵個大男人老公

子爵府

育兒性格勳章

你三女幾大呀,如果都有小一,可否留佢在家繼續瞓,帶二女落樓下交到俾其他媽咪就飛奔回家,你都話路程只有5mins

侯爵府

好媽媽勳章

Jasmine-4711 發表於 16-5-10 15:06
回覆 凍奶茶少奶 的帖子

唔係教女揾老婆,係指桑罵槐,吋樓主又唔靚又唔識煮飯.所以她咁氣頂.

話我唔靚我無得講,話我唔識煮飯,我已經努力學,無一餐會話好食,餐餐都係有說話聽,最多講句ok la.以前唔知以為佢好金舌頭,原來食屎又係噤答、食翅又係噤答。c6全身都係負能量,你話唔舒服,佢話仲辛苦過你。
你話唔開心,佢又話,你又唔洗煩錢,有咩噤唔開心?你同佢伸,負能量爆錶。總之無句好野講,所以我成日要扮傻婆,爆爛gag等d女開心下。
等個氣氛無噤悶,係爆下爛gag佢之有反應
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

珍珠宮

搵個老婆識煮餸,唔靚唔緊要……呢句講出口好傷人,即係佢唔理醜好只要係女人就得啦,但求有個人用,咁都幾大男人。對生活咁多怨言,咩都嫌,佢咪一直都咁?定其實有問題?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 judycyk 的帖子

同佢離婚就要快,越結得婚耐越分得多.最怕佢謀你半份身家.

侯爵府

好媽媽勳章

mielmiel 發表於 16-5-10 15:31
你三女幾大呀,如果都有小一,可否留佢在家繼續瞓,帶二女落樓下交到俾其他媽咪就飛奔回家,你都話路程只有 ...

細女得5歲,最鬼煩呢個年紀,以前一叫就醒,宜家玩晒野,鍾意點就點,唔得就扭,攪到我沒落樓已經成身濕晒!
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 venus228 的帖子

二女小四,自己落樓等校車>>>唔得, 太危險.

珍珠宮

回覆樓主:

ar………
最好唔好喺小朋友面前單單打打啦,一係沉默,一係關埋房門先傾

子爵府

Jasmine-4711 發表於 16-5-10 15:06
回覆 凍奶茶少奶 的帖子

唔係教女揾老婆,係指桑罵槐,吋樓主又唔靚又唔識煮飯.所以她咁氣頂.

=_= 最憎呢種指桑罵槐

細路學識會拎來鬧老豆,我就真係指住佢笑

子爵府

venus228 發表於 16-5-10 15:01
係同d女講,男人唔介意樣,介意識唔識煮飯。所以要學煮飯之好嫁人,其實出發點係好。但佢意思仲想表達,你 ...

呢種男人好乞人憎

侯爵府

好媽媽勳章

6299 發表於 16-5-10 15:34
搵個老婆識煮餸,唔靚唔緊要……呢句講出口好傷人,即係佢唔理醜好只要係女人就得啦,但求有個人用,咁都幾 ...

對人要求好高,但自己又唔係有本事。就算工作上,佢都係話呢樣話那樣,有時都聽到煩。要老細都就佢,人地緊係彩佢都傻,所以成日轉老細。男人中佢真係煩到嘔,但佢一放工就會返屋企,好少出街。唔煙、唔酒、唔賭。所以個天真係好公平,外人睇,佢絕對係好男人。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

venus228 發表於 16-5-10 15:05
總結咪就係佢要一早返工,湊唔到女返學。再問就係,你地洗唔洗食飯、交租?
總之你要帶二、細女返學,自已 ...
咁比你個時間表佢睇,請教佢點濟一點時間接女去搭校車囉,佢方法可行咪佢佢都冇計,自己收聲吧,咁你咪叫大女自己去搭校車囉

子爵府

育兒性格勳章

venus228 發表於 16-5-10 15:36
細女得5歲,最鬼煩呢個年紀,以前一叫就醒,宜家玩晒野,鍾意點就點,唔得就扭,攪到我沒落樓已經成身濕晒 ...
咁5歲就算瞓著都唔可以自已留向屋企

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

以前唔係噤,呢兩三年越來越嚴重,都唔知係咪有精神病

子爵府

你老公又真係好難頂最怕呢啲自我大男人

子爵府

tkkmama 發表於 16-5-10 15:14
尼個唔係重點, D難忍傻起上來, 話知老婆以前係貴族呀..

當然知道不是重點,但樓主老公當自己搵錢大晒唔尊重老婆,竟然有人留言問樓主是否內地人,我咪反問返佢夫妻之間互相尊重同體諒點解要分咩地方既人

首頁
34567...8

尾頁

跳至