跳至

首頁

尾頁

複式洋房

E+我搵到5個攝影哥哥幫手呀..
會唔會多人得滯呀~~!!
我會叫佢地幫幫手帶埋條cable到場架喇...!!
不過會唔會燒好耐呢?
另外, 有個攝影師哥哥問...佢地會唔會有D野食下架!? 不過其實佢地都係食左先黎既...!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佈置你係咪買左裝飾??

別墅

咦!真似好似多左D,因我地個party都成十幾個families,即成50人(連埋B記),所以我諗2個都夠。至於野食,因我預左
$1500野食,其實份量不會太多,因有咁多人,攝影師當然可以食啦!大家唔好介意就ok!另外餘款就book場(所以我預20人只是剛剛夠用)大家有無其他建議?

原文章由 ZoeNg 於 08-12-4 14:50 發表
E+我搵到5個攝影哥哥幫手呀..
會唔會多人得滯呀~~!!
我會叫佢地幫幫手帶埋條cable到場架喇...!!
不過會唔會燒好耐呢?
另外, 有個攝影師哥哥問...佢地會唔會有D野食下架!? 不過其實佢地都係食左先黎既...!! ...

[ 本文章最後由 lavends 於 08-12-4 20:55 編輯 ]
☆楠楠☆

別墅

我都無話買D新野,我諗我會取一些已有的和買少少的,或者大家有無。而佈置是貼下字,吹下波,set下場,擺靚D禮物咁啦!因為上次經驗係最好早少少攪呢D野,咁大家黎到就開心D,企理D!你有無建議?

原文章由 adakitty 於 08-12-4 16:11 發表
佈置你係咪買左裝飾??

[ 本文章最後由 lavends 於 08-12-4 20:52 編輯 ]

☆楠楠☆

子爵府

pm 左電話比你..不如你call 我傾..

原文章由 lavends 於 08-12-4 08:50 PM 發表
我都無話買D新野,我諗我會取一些已有的和買少少的,或者大家有無。而佈置是貼下字,吹下波,set下場,擺靚D禮物咁啦!因為上次經驗係最好早少少攪呢D野,咁大家黎到就開心D,企理D!你有無建議?

...

大宅

do we need to arrange conference call???if so, i can arrange this .....

別墅

好呀好呀!大家講得閒傾的時間,電聯各位!
adakitty:唔好意思,我宜家才開信息看,所以未電你,我再call你!

[ 本文章最後由 lavends 於 08-12-6 22:36 編輯 ]
☆楠楠☆

大宅

我都可以幫手預備D英文兒歌!

別墅

唔該晒!cat,咁到時就麻煩你帶埋來!
☆楠楠☆

大宅

Hi lavends,
I will very busy in this few day sothat i might not online all the time. if need me to arrange conference call or anything, please call my mobile or SMS me directly.

別墅

ok I 'll call you today
☆楠楠☆

別墅

各位:我已訂了食物!
Cute Cute Christmas Party 餐牌
楠楠+Matthrew法式什果紅腰豆沙律
Bryan芝士青口焗薯茸
Sherton雞肉串燒
Wing Chi牛肉串燒
Jophy羊肉串燒
豬豬沙爹四寶丸
Sherman薯茸蟹柳卷
YanChing蜜糖燒雞中翼
Chloe燒金茹牛肉卷
Zelig芝士焗拿魚意粉
桐桐日式炒野菜
穎穎芒果布甸
驊驊藍莓芝士餅
Ada愛心Yummy Cake
Yummy Yummy

[ 本文章最後由 lavends 於 08-12-15 00:03 編輯 ]
☆楠楠☆

民房

Lavends好有心思阿!
溵豬豬沙爹四寶丸冇左個溵字ge?哈哈~~~

複式洋房

好味好味~~~

別墅

多謝!
但係我有打到個字個播!可能出唔到!sorry!

原文章由 yip_yuki 於 08-12-12 17:18 發表
Lavends好有心思阿!
溵豬豬沙爹四寶丸冇左個溵字ge?哈哈~~~
☆楠楠☆

別墅

各位媽咪:
我地有幾個媽咪會在星期日晚10:00開一個電話會議,如果有興趣的媽咪歡迎加入,但請預早電郵給我 / pm我 / post在這裡都得!
[email protected]
重要搵人幫手做聯絡 / 遊戲 啊!如得記得通知我!
還有未給我BB相的媽咪,快D比我喇!唔該晒!

遲D我地就會post晒個party詳情和地點圖給大家!
大家快D趁呢個星期買禮物交換喇!
大家重有什麼意見,快D post係度啦!

[ 本文章最後由 lavends 於 08-12-12 18:46 編輯 ]
☆楠楠☆

大宅

Hi Lavends, adakitty and ZoeNg, i did sent email to you for the conference call detail. please check your email.

Lavends, if any more mamis want to join the call, you just provide the conference detail will be ok. it can support up to 10 people into the call

別墅

我地開完會喇!詳情如下:
Cute Cute Christmas Party
日期:12月20日(六)
時間:3:00-6:00
地點:黃金海岸二期會所一樓
費用:每個單位$100
禮物:請大家預備一份禮物交換,當然要0岩我地一歲BB玩啦!價錢$50-60

程序:
3:00-3:15 到達會所 BB Warm up exercise
3:15-4:15 Show Time & Tea Time
請大家預備:個個BB都有D得意野,可以表演0下,例如good-bye,thank you,眼定定, 食野,喊……,總之乜都得。大家可以一路食,一路看表演!(大家最好食定少少野就會好D)其實趁呢段時間介紹0下大家,呀!大家可以e給我少少有關你BB的資料,例如出了幾多隻牙,有什麼嗜好,珍貴的第一次...乜都得!等我可以到時一齊介紹0下!

4:15-4:30 大合照
4:30-5:30 聖誕鹿走得快好世界比賽
BB爬行組 / 學步組
彩虹傘
5:30-6:00 交換禮物及大抽獎時間

我們的強勁媽咪支援部隊
聯絡,佈置,大抽獎sponsor,cake sponsor:Ada (Ada 私人送出美心蛋糕一個,因為驚太多人唔夠食 )
攝影/燒碟:Zoe (Zoe邀請了六位業餘攝影師,每位攝影師會專為2-3位BB影相 勁!)
招待 點名 收錢:Heidi
統籌,場地,遊戲,佈置, 食物: Cary

我稍後會電郵一份詳細資料及路線圖給每一位媽咪!遲D Ada 會聯絡你們confirm出席

因燒碟需時,會party後寄給大家,請大家電郵地址給Cary
[email protected]

[ 本文章最後由 lavends 於 08-12-16 01:06 編輯 ]
☆楠楠☆

大宅

好期待呢日呀! 當日原本我要返半day工架, 不過我而家決定會請假, 當日可能會早d過嚟幫手架嘞! 有咩就電聯啦!

民房

各位媽咪, 會唔會帶bb車阿?

首頁

尾頁

跳至