美容扮靚

跳至

首頁
34567...19

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

我呢排停滯左,可能係平台期

別墅

進度更新 - 2016年9月7日 - Day 32

200.2->198.8

終於趺穿左2字頭啦!!
真係熱烈地彈琴熱烈地唱~~~~~

呢2星期我主要都係用游水同埋慢跑,
加上我最近發現原來小x手環都可以計跑左幾多公里,
真係好有激勵作用!你望住自己愈跑愈多,
會想繼續跑落去!

因為我唔係好識係forum post 相,
所以開左個ig俾自己去記錄,
JM如果有興趣就去FOLLOW我IG丫~
兩邊會同步更新,但BK就未必有相了!
IG: fattykay725

各位努力緊既JM要一齊加油呀!!!

大宅

fattykay 發表於 16-9-7 23:12
進度更新 - 2016年9月7日 - Day 32

200.2->198.8
已追蹤, 加油! 我磅數同你差不多, 岩岩開始見營養C啦!

別墅

pochacco301 發表於 16-9-8 15:55
已追蹤, 加油! 我磅數同你差不多, 岩岩開始見營養C啦!

jm 係未都係米記?你都要加油呀!要減咁多真係慢慢長路!你依家食緊咩份量?

大宅

你好叻!已經減10磅
我磅數同你差唔多
都諗住下星期開始跟營養C開始減
我經驗同你差唔多,減完又肥返,仲要每次都肥過未減前
自己一路減唔到,所以的起心肝搵營養師跟
大家多D交流一齊加油!

別墅

回覆 bonbon321 的帖子

好明白個種減完仲肥返有多個種痛苦....最慘係D朋友明明3-4個月前先同你講:「嘩..你瘦左好多..」
過多幾個月就話:「點解你又脤返既?」
所以我都好希望今次係最後一次減!之後可以一直KEEP到!
JM一齊努力!你打算去邊間見C?

別墅

<<減重一個多月的小小分享>>

我由開始減重Day10到開始落去樓下足球場慢跑,
真係日日跑,無論放工幾夜都好,
都堅持一直跑,試過最夜11點先落街跑,跑到球場熄燈;
亦試過狀態唔好,都會急步行行足45分鐘先會完。

身邊會好多人會同好似我咁重嘅人講-「肥人唔適合跑步」,
但我相信大家只要量力以為,其實唔係唔跑得,
我跑左接近3星期,由最初急步行800米已經喊住想返屋企,
到依家可以連續慢跑45分鐘,雖然跑得好慢好慢,
但我真係感受到自己身體嘅變化,
慢慢覺得運動並唔係咁難,仲愈來愈享受做完運動個種成身鬆晒嘅感覺,
依家每日唔做運動仲反而周身唔自在。

我相信好多翻肥嘅原因,係因為一直用節食唔運去減,
或者只係減肥期間做運動,一減完就變返梳化上嘅薯仔。
各位努力中嘅JM一齊努力,只要你肯踏出第一步,
慢慢你會發現運動原來係可以成為生活一部份架!

IG: fattykay725

相片連結:https://www.instagram.com/p/BKHeIBjACAW/?taken-by=fattykay725

大宅

fattykay 發表於 16-9-8 20:57
jm 係未都係米記?你都要加油呀!要減咁多真係慢慢長路!你依家食緊咩份量?
...
我唔係米記呀, 係營記呀! 我諗住下星期開始去游水做運動. 我見你之前唔係話游水架咩? 你去跑水要小心d呀. 小心d關節負荷,我c叫我唔好去跑步, 只要快步, 如果唔係好易整親d關節

別墅

pochacco301 發表於 16-9-9 09:57
我唔係米記呀, 係營記呀! 我諗住下星期開始去游水做運動. 我見你之前唔係話游水架咩? 你去跑水要小心d呀. ...

係呀~我都有游水~
暫時一星期都游到2~3次左右,
所以依家游水+跑步都一齊做。

其實我最初都好驚跑步整親,
最初一星期跑完成腳酸到不得了,
但慢慢覺得都感覺幾好,
同我跑得好慢,人地1km 跑5分鐘,我跑足11分鐘, 有時太辛苦會轉做急步行行幾個圈先。不過JM 講得岩,體重太重跑步要好小心同循序漸進,如果唔小心真係好易整親。到時冇得做運動只好「焗肥」!

大宅

fattykay 發表於 16-9-9 10:07
係呀~我都有游水~
暫時一星期都游到2~3次左右,
所以依家游水+跑步都一齊做。
而家除左游水我都唔知仲有咩運動做好, 我去游水都係因為見你寫出黎先醒起游水唔會傷關節! 你有冇咩好提議可以做?

別墅

pochacco301 發表於 16-9-9 10:21
而家除左游水我都唔知仲有咩運動做好, 我去游水都係因為見你寫出黎先醒起游水唔會傷關節! 你有冇咩好提議可 ...

JM 有冇買心率錶?
其實急步行都可以架,唔洗去到跑步個速度,只要比正常步速快都可以,最重要係個心率可以到fat burn zone, 咁先可以有減脂效果,所以要有錶的話可以mon 住個心跳達唔達標。

大宅

fattykay 發表於 16-9-9 09:35
回覆 bonbon321 的帖子

好明白個種減完仲肥返有多個種痛苦....最慘係D朋友明明3-4個月前先同你講:「嘩..你 ...
冇錯....我仲未決定到呀, 心大心細, 米記或者家X
可能多數家X, 因為見D JM PO話佢地D C好似NICE D有HEART D

別墅

bonbon321 發表於 16-9-9 11:15
冇錯....我仲未決定到呀, 心大心細, 米記或者家X
可能多數家X, 因為見D JM PO話佢地D C好似NICE D有HEART D ...

都係架,個C好唔好人都幾影響~
我之前都上網search 左好耐先決定~
預祝大家都成功先,
如果你最後去米記可以拎我會員號碼,
好似做緊8折~~

期待你的分享~~ 早日開始早日減完!加油呀!

伯爵府

回覆樓主:

I 've follow you in ig

我都想識想減肥既戰友,無咁lonely同想搵人互相支持

別墅

2016年9月11日至16日 198.8磅->198.4磅

身邊都好多朋友(特別係唔需要減肥嘅朋友)對減肥中嘅我食d咩都好有興趣,
今次減肥其實日日都食得幾好....
因為營養師只會限量,你可以揀食咩同點煮(當然要少油少鹽)。
但時不時營養師都會叫我食一兩日特別餐,
特別餐唔只限量,仲要限制食物種類,
而今日......就係特別餐。

今日係粟米餐,究竟粟米餐包d咩,
大家可以去我嘅ig望下~https://www.instagram.com/p/BKNrQ8eACkg/?taken-by=fattykay725

侯爵府

回覆樓主:

進度好理想,加油

別墅

sandwich 發表於 16-9-11 22:59
進度好理想,加油

係呀!見到個磅落真係會好起勁,希望唔好咁快有平台期!你都要加油呀!

侯爵府

fattykay 發表於 16-9-11 23:05
係呀!見到個磅落真係會好起勁,希望唔好咁快有平台期!你都要加油呀!
...

我呢排鬆懈左好多,要撻返著個摩打

別墅

ig相片:IG相片請按此

Day39 2016年9月14日

198.4->196.0

食左特別餐個兩日特然落磅落得好快!
加上呢排一放假就做兩SET運動..所以進度幾好!

仲有,今日嘅重中之重就係.....
我今日報左名參加渣打10KM啦,
但今年改左做抽籤,
最終跑唔跑到就要睇10月抽籤結果啦!

我相信大部份肥妹都同我一樣諗法,
「渣馬」點會同自己有關係呀?
呢個真係一個好大嘅轉變!
由7月底開始跟營養師減肥,
再慢慢開始接觸運動,
由急步行400M都氣喘又頭暈,
到依家可以連續慢跑50分鐘,
呢個過程真係好辛苦,但係好值得!

我真係感受到自己身理同心理嘅轉變,
由梳化上的蕃薯慢慢變成唔跑唔舒服,
呢個真係好大嘅得著!

同樣努力緊嘅姊妹,要相信自己!
唔係人地同你講唔得就唔得,
因為你嘅潛能一定大過你所想!

伯爵府

想問你跟邊間營養師減?幾錢? 我都好需要減肥

首頁
34567...19

尾頁

跳至