夫婦情感

跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

小小bb 發表於 16-11-14 01:06
我都瘦了二十鎊,他還好意思說我很苗條,超索!我本來就係幸福肥師奶做乜要咁窈 ...

多謝你這過來人的意見,我會牢牢記住,我也看過以下文章,每次看完,心會舒服點....

"世上沒有一個是會完全不會犯錯的人,也有很多人是因為一時的慾望驅使所以出軌了…你是否可以重新和丈夫一起,關鍵是你和他兩個人是否真有心去克服在你們面前的阻礙。婚姻出現第三者,夫妻兩人之間一直存在的問題也是導火線之一,問題本身一定有兩個人都有份造成,所以在修補過程中,不應只由一方去糾正,而是兩個人一起找出問題,兩個人重新修正。
你心內有條刺,不安全感是絕對正常,而由發現到現在,你有好好看清你丈夫的付出嗎?其實每個男人出軌時真的沒有想太多,大多數抱著旳心態是只是偶爾出軌,還是懂得回家,還是會對妻兒負責,只是他們控制不了一顆想尋找刺激和激情的心,他們並不是不愛太太,而是他們覺得太太不愛自己,他們想由另一個女人身上找回被需要的感覺…

你當初發現選擇留下,你抱著的是甚麼心態?你是否有感受到他是真心真意回頭?說話可以騙人,但他肢體上的行為,他的眼神卻騙不到人,如果真心想重新開始,就要你和他一起努力,如果他有做很多功夫去補救,那你就不要時刻覺得他就是在補償,他就是在騙你,如果天天都抱著懷疑的態度,你的不信任是進一步推丈夫到另一個女人身上。

試試靜下來好好想想,他是否真的不可以被原諒?他是否真的甚麼都沒有做?你自己又有甚麼做錯了疏忽了?出軌是事實,再去追究他為何這樣傷你是一點意義都沒有,重要的是你們的現在和未來。"

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

soso1227 發表於 16-11-14 01:11
回覆 Winnieho1004 的帖子

你也要加油,去大陸長駐的男人真是99%有古惑,

贊同!各位姊妹都要加油

複式洋房

男人窮

乜你地唔係鐘意錢
個男人無錢就唔揀

佢出去搞三搞四你地點會驚

我成日覺得你地女人正係驚個男人失業,無錢
佢地無錢你就搵第2個,有錢就同佢一齊

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-14 01:12
多謝你這過來人的意見,我會牢牢記住,我也看過以下文章,每次看完,心會舒服點....

"世上沒有一個是會完 ...

多謝你分享的文章。要走出痛苦的深淵只有靠自己,加油加油!

大宅

soso1227 發表於 16-11-14 01:11
回覆 Winnieho1004 的帖子

你也要加油,去大陸長駐的男人真是99%有古惑,

多謝你鼓勵呀,我們剛結婚時,佢已為我供2份保險,其實佢對我是不錯,除了小三外....

我今天先同講,"我想你留在我身邊"......

大宅

小小bb 發表於 16-11-14 01:18
多謝你分享的文章。要走出痛苦的深淵只有靠自己,加油加油!

You too

複式洋房

IPodnano 發表於 16-11-13 14:30
都5年,即係唔會斷,佢一定愛果個女人,而你只係親人。你地應該無再行埋/好耐先一次?
點解要咁屈就自己? ...
呢到就1個,完美咁演釋左我想講既女人
你地嫁個男人就係為佢後面個舊資源 (樓,錢,車,每月幾多)
都唔係鐘意佢個人,做咁多野正係想為左唔洗工作,唔洗做

公爵府

約伊茲 發表於 16-11-14 01:17
男人窮

乜你地唔係鐘意錢

我絕對不是因為錢嫁我老公,當年我愛他對我的真誠。他真是窮小子一名。但我欣賞他的聰明和上進心,現在他事業有成也要我這麼多年為他處理好家庭和照顧他父母的付出。難道現在他生活好了,我繼續愛他有錯嗎?

公爵府

約伊茲 發表於 16-11-14 01:21
呢到就1個,完美咁演釋左我想講既女人
你地嫁個男人就係為佢後面個舊資源 (樓,錢,車,每月幾多)
都唔係鐘意佢 ...

你是不是曾被女性傷害過?我們年過45拾的女人,多數嫁個老公時都是一齊捱世界。我當年人工是我老公的三倍,我仍選擇嫁佢,對於我愛情大個天的女人來說錢不是問題,問題是有沒有潛質。我為孩子放棄工作,有錯嗎?

而且男人後期真的會有車,有樓,有錢?如果我沒有管好我老公的資產,相信他現正什麼也沒有。我早幾天發現他的銀行賬戶,才知道他一年打遊戲機充值二三十萬.......他跟本有多少用多少。

男爵府

回覆 mini1204 的帖子

絕對認同!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 約伊茲 的帖子

儍啦,男人窮仲要揾小3先最可怕。
香港大把女人搵錢多過老公,
為頭家出錢出力,
你遇唔到嗻。
為頭家我地唔會計較,
但若果個男人出軌,
唔講心,就係時候講金啦。

公爵府

soso1227 發表於 16-11-14 01:40
回覆 約伊茲 的帖子

儍啦,男人窮仲要揾小3先最可怕。

贊同

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我新年會去日本,我會安排豐富行程,務求使盡佢啲錢,等佢有錢養小三吖啦..

大宅

menisliar 發表於 16-11-13 13:41
有人遇過比我更痛嗎?

我件小三 本身係朋友 大家都識 去過幾次旅行
小三老公視c6為兄弟
佢地d相我睇哂
世事都被看透

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-14 08:41

我新年會去日本,我會安排豐富行程,務求使盡佢啲錢,等 ...

一齊洗曬D錢。以前成日想儲多點錢等將來退休大家可以有好一點的生活,現在都唔知有無將來,洗左先算

公爵府

米米戀 發表於 16-11-14 09:24
我件小三 本身係朋友 大家都識 去過幾次旅行
小三老公視c6為兄弟
佢地d相我睇哂

我都認識個這樣的男人,朋友妻咪走雞,結果現在有報應了。本身個男人好靚仔,現在毁容。

大宅

小小bb 發表於 16-11-14 09:24
一齊洗曬D錢。以前成日想儲多點錢等將來退休大家可以有好一點的生活, ...

無錯呀,我之前又係諗住慳啲,兩老老來退休有個錢旁身,現在話之你.....去個豪華團先講

層樓仲處理緊,未到手....如果佢繼續呃我同小三一齊,我會離婚...

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-14 09:46
無錯呀,我之前又係諗住慳啲,兩老老來退休有個錢旁身,現在話之你.....去個豪華團先講

層樓仲處理緊,未 ...

我都相信你老公係真心好愛你,只係一時受不起誘惑。以後嘅日子仍然好漫長,希望好好走下去。我在想兩個人一起走在20多年,難免忘記咗是不是愛對方需要對方,正因為小三嘅出現令我哋明白對方對我們嘅重要,我自己都有反省咁多年來是不是令我老公感受到我對他的愛,其實我可能真係忽略咗佢嘅感受。就當上天給我一次嘅考驗,令我可以繼續和他走下去。

大宅

小小bb 發表於 16-11-14 10:31
我都相信你老公係真心好愛你,只係一時受不起誘惑。以後嘅日子仍然好漫長,希望好好走下去。我 ...

自從小三出現後,我對佢嘅信任跌至谷底,雖然佢話真心愛我,想陪伴我到終老,但我已經分唔清佢邊句真定假,會諗呢句說話會唔會轉頭又同小三講呢.....不過我都有反省過,可能對左20年,真係有忽略佢嘅,佢之前長駐大陸,一星期只回來一﹑兩日,我習慣左一個人....

首頁
34567...14

尾頁

跳至