婆媳關係

跳至

首頁
34567...21

尾頁

男爵府

bfbchu 發表於 17-1-12 10:28
一陣update 有其母必有其女 我都明白佢想保護個女 但講野雖然有禮貌過阿嫂 同好客氣 但講野勁 ...

有乜嘢家教咪教出尐乜嘢嘅仔女囉
千錯萬錯都唔會覺得係佢地自己嘅錯

男爵府

我的育兒心得勳章

阿親家鍾意點諗都無所謂架喎,佢覺得錯咪錯,咁錯叫親家千祈唔好俾個女去錯嘅地方住呀!

男爵府

我的育兒心得勳章

阿親家鍾意點諗都無所謂架喎,佢覺得錯咪錯,咁錯叫親家千祈唔好俾個女去錯嘅地方住呀!

大宅

回覆樓主:

伯友打比我媽話想了解咩事 但我媽本身聽力弱 要大聲d先聽到 就話聽唔到 之後佢就打左比我 話點解搞成咁架 大家都有錯 唔岩講到岩 阿女佢返到黎係咁喊 話你妹鬧佢蛋都無隻 你知唔知一個女人不育已經好慘 仲要咁樣畀人鬧 係一件好委屈既事 ....我話 伯友 你知唔知你個女點樣侮辱我佢話 1個女人想生b 咁耐都無 見到你又大肚 可能心情好差 體諒下佢啦 其實你有左應該避忌下 聽到我呢...不過佢全程好好禮貌 佢話我咩崩人口面 話佢女見我又大肚 心情好低落 我話你知唔知你女對1個小朋友 雖然15歲唔細 但又唔大 同佢講d唔3唔4既野 又叫我仔唔好返去我媽度 你唔覺得有問題?

男爵府

bfbchu 發表於 17-1-12 11:19
伯友打比我媽話想了解咩事 但我媽本身聽力弱 要大聲d先聽到 就話聽唔到 之後佢就打左比我 話點解搞成咁架 ...

佢阿媽咁醒打俾你唔打俾你阿妹!

樓主,你講野太仁慈喇,就係咁佢先句句有骨!

最緊要一樣野: 既然佢阿媽覺得你地有錯,你地又唔同意呢個講法,咁佢個女唔適合同你地住! 完!

男爵府

bfbchu 發表於 17-1-12 11:19
伯友打比我媽話想了解咩事 但我媽本身聽力弱 要大聲d先聽到 就話聽唔到 之後佢就打左比我 話點解搞成咁架 ...

佢呢d老公主咪就係教左你阿嫂呢d丟蠻公主出黎囉!

咩叫佢個女努力咁耐都未有,你有左就要避忌吓? 咁佢個女唔出得街啦,通街都有機會見到大肚婆,唔通叫人地行開避開佢? 公主出巡咩?

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主呀哥廢到爆
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

樓主不要跟阿嫂個邊對話 話自己唔係個度住 個邊係你阿妹買嘅 阿妹話事 有咩叫佢地搵你妹妹

當然之前要問下妹妹佢想唔想同佢地講野先啦

大宅

回覆樓主:

晏d寫後續 係我妹打比伯友 睇怕伯友應該唔會比個女返黎 雖然我地都唔會比 突然覺得我妹好似超人

Jolin_Yuen    發表於 17-1-16 11:33

別墅

回覆樓主:

仔仔好乖仔,好生性呀!識保護媽咪

大宅

bfbchu 發表於 17-1-12 13:09
晏d寫後續 係我妹打比伯友 睇怕伯友應該唔會比個女返黎 雖然我地都唔會比 突然覺得 ...

樓主阿妹好正

男爵府

晏d寫後續 係我妹打比伯友 睇怕伯友應該唔會比個女返黎 雖然我地都唔會比 突然覺得 ...

期待

大宅

快d寫,好想睇女超人大戰死八婆

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

精彩
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

買定花生

男爵府

好心急呀

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

走得好~~ 好行夾唔送啦
至於佢俾唔俾你阿媽睇孫
佢生得出先講啦

大宅

回覆樓主:

續 伯友話佢女意思係驚我同老公有左親生就唔錫個仔 我話你女係咪咁既意思我會分唔出咩 佢而家擺明就喺度侮辱緊我同睇我唔係 之後伯友就話誤會黎姐 之後重點黎啦 佢話我妹冇大冇細好冇禮貌 咁樣話佢個女生唔出蛋既母雞 仲咒佢生 唔到 好無家教 我聽到火都嚟埋 我話家陣邊個無禮貌無家教 我妹見我畀人蝦所以幫我出頭 就好似你依家幫你個女出頭咁 之後伯友話唔係想嘈 係想解決件事 收左線後 都諗緊好唔好講比我妹聽 知佢脾性會點 但覺得件事咁樣都係要講比佢聽 睇下點解決 夜晚佢聽到我講返既野 興過辣雞 打左比伯友 事後都覺得自己好彩講左比個妹聽 如果唔係有排煩

大宅

回覆樓主:

老實講其實我對我哥都好失望 雖然話手掌又係肉手背又係肉 但見到自己細妹畀人蝦都唔出聲 如果佢開到口幫住佢老婆 實反面 我媽就覺得得1粒仔 唔想無左個仔 但又唔想阿嫂返黎 思前想後就話由哥決定留唔留係度 但只限佢一個 嫂要返黎要問細妹

男爵府

伯友好似仲未明白生女好過生仔嘅道理
得一粒仔又點
個心都向哂老婆嗰邊
仲要是非不分
呢尐仔當生少個啦

等睇你妹爆襯家

首頁
34567...21

尾頁

跳至