懷孕前後

跳至

首頁
34567...8

尾頁

別墅

回覆 ayi212 的帖子

因為爸爸無在場, 無親身聽同埋睇住醫生同BB做結構.. 基本上靠我就咁講... 覺得我有bias... 佢都唔係幾信... 才加上佢本身都唔係一個樂觀的人)
但係我媽媽同佢解釋一輪之後就好D...

我都明的... 之前俾幾個醫生嚇得太過緊要...

宜家都仲係要一關一關咁過...

我自己都唔敢100%放心... 始終... 都仲有好多關... (雖然醫生話左有問題機會唔高)

經歷左E幾日咁沮喪無奈的日子... 我真係要好好珍惜宜家有的野...
未來的野基本上無得控制... 我只可以平常心...
BB真係天賜的... 希望擁有的人珍惜... 唔好再有D棄嬰, 俾毒品BB食嗰D新聞...

別墅

回覆 豬吉 的帖子

因為厚頸皮除左唐氏之外都仲有機會有其他影响生命或智力的其他問題...

其實我媽媽以前响新生會(即係照顧智障弱能人士的地方)工作...佢好明白社會對E類家庭的支援唔夠... 一個家庭如果有一個有問題的小朋友會好吃力... 父母都未必照顧到佢終老...
所以佢對咁的情況好敏感

別墅

回覆 dorothybobo 的帖子

爸爸要做咁的決定都係好難... 自己仔女點忍心... 佢自己都因為怕BB越大, 媽媽越唔捨得, 越危險啫...

我好多謝佢E段期間都仲好好支持完全無function 的我啦~

別墅

曾經有一段時間我好自私...我唔敢摸個肚, 唔敢同BB講野... 怕會留戀傷心

但過左一陣... 諗通左我就不停同bb講...
E個世界好靚ga, 爸爸媽媽屋企人好鍚你.. 好期待你的出現,
如果你想同我地一齊睇下個世界, 一定要努力健康強壯...

大宅

睇到你既update我感動到流淚! bb好叻! 恭喜你呀!

複式洋房

恭喜您。
我見到你的消息都眼濕濕。
加油吖

大宅

回覆 laisan225 的帖子

你講的爸爸是bb的爸爸你老公 還是你自己的爸爸。 其實點解照結構 係你媽咪同你去而唔係你老公同你去嘅?

洋房

希望接你好運寶寶能自己吸收消掉厚的頸皮.下次結構順利過關

男爵府

恭喜你。BB真係好叻(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)現在雨過天晴,祝你同BB健康快樂(emoji)(emoji)

大宅

sis 加油,希望你生個肥肥白白既bb

複式洋房

恭喜你!!好開心睇到你既好消息,希望你生個健健康康既BB

別墅

回覆 寶媽咪雯 的帖子

其實BB真係俾我地想像中強壯~!!祝你同阿B 都一切順利~

大宅

回覆 laisan225 的帖子

今日再睇番你BB O既消息,真係替你高興﹗
BB 好叻叻呀﹗

別墅

啱啱去QE抽血做埋晶片...
幫我度頸皮個姑娘問候我...

週圍的人都俾好多正能量我同阿B... 真係... 唔知講咩好

複式洋房

laisan225 發表於 17-1-21 10:19
回覆 dorothybobo 的帖子

爸爸要做咁的決定都係好難... 自己仔女點忍心... 佢自己都因為怕BB越大, 媽媽越 ...
咁就好了, 記得和BB多點傾計

男爵府

回覆樓主:

好彩樓主自己夠信心,夠堅定,肯堅持到最後,bb 同樓主一樣好叻,好勇敢
但你先生同家人就。。。
總之,未到絕望一刻,都唔可以放棄
樓主,Keep 住好心情等待新生命來臨

大宅

劉子健醫生話左無事就無事架喇,放心啦啦隊:mother:
基因晶片報告出埋就可以安心架喇
劉醫生真係好醫生黎,又細心

複式洋房

回覆 luismama 的帖子

T21一般收費幾多?

大宅

回覆 IRISLAU21 的帖子

我去婦健做,$6500

別墅

回覆 jjj13795 的帖子

醫生真係好好...我諗緊16/17週去唔去佢度做多次結構...
希望晶片出埋結果都係無事啦... 姑娘話因為隔左個新年, 要等耐d...

首頁
34567...8

尾頁

跳至