自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

rayrayus 發表於 17-4-4 20:18
我暫時冇一部蘋果電話係因為壞左而買,4-5S-6 都冇,仲有iPad 都有兩部,壞機爆mon 都未試過,買都只為upgr ...

iPhone 唔升firmware 就好多 apps 都會用唔到。但係升左級部舊啲嘅機就會慢到死。

珍珠宮

回覆樓主:

唔識用itune

珍珠宮

Thelittleteddy 發表於 17-4-4 12:07
因為 android 同 iOS system 用法唔同?只要送部 iPhone 俾佢地就會愛上 mac 機都一樣
...

咁又未必。我用過iphone4, 半年已賣,因那時iphone只能用電腦sync,超低能。

工作關係,呢幾年,手上有iPhone,android機各一, 要二揀一,我一定揀android

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Monkeylily 發表於 17-4-4 11:35
用開嘅人就話好用,但用其他嘅就話唔鐘意,可以講下點唔好用嗎?

一d都唔鐘意蘋果野,出左smart phone後仲憎。因為仔女都好似失控咁,社會既speed同壓力倍增。所以免費比我都會唔要

珍珠宮

peonica 發表於 17-4-4 20:14
發現家族中老人家鐘意 android, 後一輩鐘意用iPhone.
佢地唔識用iTunes backup 野,相多。
...

因為iphone貴mah

禁止訪問

男爵府

用開嘅人就話好用,但用其他嘅就話唔鐘意,可以講下點唔好用嗎?

iPhone 噤撞噤跌,對於我咁大意嘅人好緊要。我C6部samsung,喺停車場一跌落地即爆mon, 我部iPhone 跌落地不下十幾次都無事

大宅

Mrs.YeungMeh 發表於 17-4-4 19:47
請教係點用?我在相片編輯搵唔到啊

開張相,然後跟住圖中箭咀拑就搵到~

男爵府

IOS系統好適合我呢種頭腦簡單嘅人用,之前用左幾日三叔機,覺得自己成個白癡咁,好多都唔識用!所以無論iPhone幾貴都只能用返佢

侯爵府

由iphone 3 開始用,開頭覺得好複雜,2年後轉返 samsung, 方便好多,但security 唔好,同好快無電,又換返iphone 6plus, 比以前易用,再換i7 就覺得佢無新意,無咩進步,其實性價比唔高,8k 幾有其他選擇

大宅

回覆樓主:

我iPhone 同samsung都用過,之後永遠keep住用samsung冇再用返iPhone

侯爵府

我以前用android 宜家iphone
返唔到轉頭
主要係速度問題
我部6早過我老公部s7岀
佢個部用左5個月就慢到爆炸
我呢部2.5年仲係好快好順
係入歌煩 但我用Spotify聽歌
鈴聲其實好易轉
唯一唔中意係我一直用開某個ringtone做wtsapp ringtone
但iphone版wtsapp冇得轉

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用開 Andriod 之後轉用 iPHONE, 都冇話好唔好用, 習慣左就冇問題啦, 但我覺得Andriod 的 phone book 係好過 iPhone的.
,

男爵府

iPhone 新手想請問iPhone 入相去電腦是否只雖插缐,就可以自動彈album 出來? 因有人教我要先在電腦裝itune,但其實我唔會在電腦聽歌睇片,噤iTunes 是否必需裝來入相呢?

珍珠宮

Er...... 我老豆最近買左iphone 7,貪新鮮想由普通電話學用智能電話,阿妹話教極佢都吳識,叫曬救命

複式洋房

回覆樓主:

我一直都用Android機,覺得好易用。阿媽之前用iphone (細佬俾既),佢唔識用成日問我,我教唔到佢,因為完全唔識用,有時拎住部機搞好耐都唔知點整,由其他人教佢簡單操作,一年之後佢換左部samsung,我識教佢喇,佢學得好快,話易用過iphone呀。Samsung 有時係要㩒多次粒制,但操作簡單,唔知點㩒就唔停return出返去就得。

男爵府

想唔認老都唔得,我靜係識用iPhone,俾部Android機我唔曉用

男爵府

賣到咁貴都大把人買
已解答了好唔好用

公爵府

晴雯 發表於 17-4-4 14:28
我都係,由i4個年代轉左

me2.
我用左note3後過歌,改鈴聲全部都可以係機做.
我62用我地d 舊機.
要我幫佢改鈴聲,改到我媽媽聲, 一來我每次都係返去玩, 唔會拎電腦去
我寧願俾錢佢出去改.

首頁
34567...11

尾頁

跳至