懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 zoe0722 於 09-2-3 17:27 發表

我一開始有個陣已經食芝麻糊,
近呢兩個禮拜就開始食腐竹糖水喇,
近呢三日仲一日一碗添,
反而綠豆沙就未開始食,
其實好想食架,不過唔知點解媽媽次次都淨係煮腐竹比我食.....

我個肚而家仲好高,阿b成日頂住我個胃, ...

我今晚先第一次食腐行蛋咋....好期待ar
我個肚陀得好低ar...都係好辛苦ar~~

複式洋房

hi,大家好啊/\/\
我預產期3月1日啊,會係東區生,你地又點呢??
準備好哂D野未呢??
你地諗住餵人奶定奶粉??
我仲苦惱緊,又唔知邊隻奶粉好><"

別墅

原帖由 Tigerpooh 於 09-2-3 14:51 發表

我上個week 32w開始食西瓜了,連食了4日,又食左2次芝麻糊 & 1次付竹蛋糖水,好好味呀, 好耐無食過lee d野了

我現在32 weeks, 但已經食咗幾次付竹蛋糖水,和芝麻糊, 都ok wor

別墅

原帖由 neko1234 於 09-2-3 15:49 發表
下星期係大家最後一個二人世界情人節
(對第一胎媽媽來講)

大家諗住點渡過丫@@?

幾好gee 問題, 真係要諗諗 !!!!

複式洋房

見到你無事真好...
我琴晚都入左威EC住左一晚...好彩CHECK晒所有野都沒咩事....我肚痛入院架...
仲有一個幾月就生,真係好緊張,我係咁問E生我有無早產徵兆,TOUCHWOOD無....不過被我99話要行多d幫助子宮收縮....事源我肚痛係因為宮縮....阿B肥E生懷疑糖尿,好彩CHECK無糖尿.....99話肥B無咁醒.....唉...

原帖由 士丹利妻 於 09-2-2 22:03 發表
各位, 我上嚟報到啦, 又開咗PART 4啦^^
多謝大家關心.

最終我當晚(初三)入咗醫院, 醫生懷疑我穿洋水. 但入到醫院後又冇, 所以要留院觀察同做檢查.

照U/S,醫生話洋水少咗, 應該漏咗D出嚟, 但由於未足月, 所以不會催 ...

大宅

我今日去完廣華同私家覆診,隻臭b又比左個難題我:之前一月中兩邊醫生檢查都話胎盤低同bb未調頭,所以喺私家已經book左期二月尾開刀;今日check完阿b又調左頭,胎盤又高番dd,廣華就話可以試順產,但係作動時一流血就要轉番開刀;私家就話要試都可以,但係要預左出血會比較多。我依家十五十六,都唔知開刀好定自然分娩好。各位可唔可以比d意見我呀?

男爵府

士丹利妻,
你無事就好啦, 希望xowpooh都好快可以
出院啦!

skittle,

我17日都要去飲糖水呀, 都唔知會點呀?
有無人飲過有經驗分享吓呢?

原帖由 skittle 於 09-2-2 21:36 發表
我都希望士丹尼妻冇事.....
唉...我琴日個肚勁唔舒服,訓又訓唔到,訓到又痛醒...驚起上黎就即刻飛的去左聯合....3:00am去左產房check后話我唔係生得(入到去聽到好多媽媽慘叫聲~~~),andthen就調左我上去4樓產前房再check. ...

3.91kgs - 出世

複式洋房

原帖由 maipo 於 09-2-3 20:20 發表
士丹利妻,
你無事就好啦, 希望xowpooh都好快可以
出院啦!

skittle,

我17日都要去飲糖水呀, 都唔知會點呀?
有無人飲過有經驗分享吓呢?

今日飲左喇!d糖水very甜,但就唔係難飲既,要飲完2個鐘后再抽血囉!

大宅

各位好:
我本來是7/3預產期的,
因本身有子宮脛鬆弛, ,下星期一9/3要回e院拆線,
現在都好驚亞b於拆完線就出世,
而家日日都同亞b講, 要等拆左線先好出來,
但佢lee幾日成日都硬晒軑, 好辛苦.
真是唔知開心定是唔開心,
又enjoin, 佢係肚內的感覺, 又想佢快d出世..
真係.....

祝各mami & bb 身體健康.

男爵府

謝謝大家. 今日做完檢查都一切安好, 不過FRIDAY都要再返E醫做檢查, E生話嚟緊都會檢查得好密.

我今日探過XOWPOOH呀, 佢都OK. 著我代佢多謝大家^^

男爵府

原帖由 littlelittlepig 於 09-2-3 11:54 發表

咁啱得咁橋係隔離, 希望佢快d無事啦, 捱多一兩個星期, bb先出世會好d...

真係好橋, 我初時都冇留意到, 係佢叫我, 佢好利害, 見過一次都認得^^

男爵府

原帖由 mrschoy 於 09-2-3 14:43 發表
應該可以食西瓜呢d涼嘢了, right?
等我叫阿媽煲白蓮蘇俾我飲先... 等阿b啲皮膚好d

我聽好多MA咪都開始食啦, 不過我諗都要睇個人體質.

我就唔敢食住, 起碼等BB足咗月先食^^

複式洋房

今日去照醫生話佢臍帶纏頸,不過好似條頸鏈咁,有距離,話唔會有事喎,你地話呢????

男爵府

原帖由 sunshinenaked4u 於 09-2-3 19:23 發表
見到你無事真好...
我琴晚都入左威EC住左一晚...好彩CHECK晒所有野都沒咩事....我肚痛入院架...
仲有一個幾月就生,真係好緊張,我係咁問E生我有無早產徵兆,TOUCHWOOD無....不過被我99話要行多d幫助子宮收縮....事源我 ...

多謝你先.
你冇事就好啦. 我地依家真係有D乜嘢懷疑都係入院CHECK下好D(姑娘都同我咁講).
E生就叫我唔好行咁多住. 我諗我都係休息多D. 等BB足月先行多D, 安全D好D HEEHEE

子爵府

引用:
原帖由 mmf3 於 09-2-2 00:12 發表
你個工人SO GOOD. 佢係咪自動自覺做,你之前冇叫佢做.我正煩惱係咪要早D起身教佢做野.因我放假係瞓到好晏的.

佢真係幾好甘,,,佢自動自覺做野呀,因為之前新年果幾日我地成家晚晚都好夜訓,所以我地都訓到好晏,佢自己拎晒廚房廁所d野出黎抹,我都冇叫過佢做d咩,佢就係甘搵野黎做,佢仲要樣樣野都做完為止先停,頭先準備煮飯之前有d時間冇野做,佢就拎d唔要0既膠袋出黎摺,,,係甘搵野黎做,希望佢可以keep住,唔好做一排就變衰啦

禁止發言

禁止發言

子爵府

士丹利妻,
你冇事就好喇,希望bb夠期先出世,唔好甘早出黎住
希望xowpooh都冇事啦

neko,mmf3
我買左永隆果份保險,其實我都係是但買,0係agent果度幫我買,第1年$650
我都冇正正式式坐低同個工人講有咩野唔做得,其實我都好少同到工人講野,佢成日不停甘做,今日上左天台抹左2hrs,我又胃痛,等佢抹完野落黎我同佢講完今晚食咩我就去左訓覺lu,我諗都要搵日同佢講清楚我0既底線先

男爵府

情人節依家野我同我c6都唔想點特別做~
話哂都一齊左好幾年lu~
反而結算紀念會特別d~
同埋我地2個家下一心只係掛住個女~
so情人節唔覺咩野一回事!!

今日我地兩口子出左荃灣~行過千色店!
佢家下做緊pooh pooh一係列既衫三折!!
but最細好多都係80碼~我地執左3件比阿b~
真係幾平下家都!!但係女仔衫多d!!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大家好, 我預產期係3月10日, 已經第2胎, 不過今次個肚好低好辛苦, 而且好巨型, 唔知會唔會提早啦....arm arm過完年咩都未準備好, 打算下星期先開始執

首頁

尾頁

跳至