自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

禁止訪問

伯爵府

我都覺得個警察開槍無問題, 因為我地唔係當事人, 係感受唔到個種威脅, d人覺得個南亞人只係有摺椅等武器, 好似好少野咁, 但當自己係個個環境時, 自己都會保護自己.
不過就真係要訓練下槍法就真.

琥珀宮

畀面勳章

如果個警察當時唔開槍, 俾個狂徒搶埋(可能打死埋佢添), 到時唔知大家會唔會話個警察死蠢唔開槍呢

仲有, 我估警校唔會教佢地遇到呢樣咁危險既狂徒會走人囉, 唔拉佢咪危害市民安全囉

禁止訪問

禁止訪問

大宅

其實真係好難講, 當你身處一個危險環境, 思緒就會亂d, 尤其是只係得自己一個人應該, 我諗果個police 諗冇可諗, 最後都係要開槍. 不過, 個頭咁細目標都可以打到, 點解個身體咁大, 佢又打唔到呢, 有d唔明.

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

尋日有睇新聞.. 個印巴人士用既係'姨媽'木凳, 我都有張.. 真係幾重下架.. 如俾佢扑中都手尾長架 .. 仲扑到支離破碎忝.. 有幾驚險真係個警察先會知咯..開槍 合唔合理?我估都要信下d專業人士咯.

大宅

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-18 09:32 發表
我只係覺得, 警察都係人, 打得死的, 都要保護自己lor
對住個狂人(狂又好顛又好身有屎都好), 有襲擊性, 有蠻力, 開左一槍都唔識stop, 唔繼續打落去, 唔通掉頭走?
事後就話証實只係一個流浪漢姐, 如果搜完屋發現佢原來 ...

I agree! 呢件係不幸事件,個警員心情都5會好過得去邊,佢遇襲出左警棍,pepper spray, 都無效,再開槍,程序係無問題,有人命傷亡都未必係佢蓄意嘅,殺左人,一世都有愧疚,佢都5好過....

禁止訪問

男爵府

原帖由 臭八婆 於 09-3-18 12:27 發表

摺櫈都要自己帶出街架咩,低能,通常梗係d古惑仔
係街邊大排檔宵緊夜比人炳既時侯即刻有架la

草叢邊都預早放定把牛肉刀
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 PANGPANGCHUNG 於 09-3-18 12:35 發表

臭八婆根本就係一件 "人間兇器".....令我好有犯罪衝動 .....好想狠狠炳佢一鑊

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 PANGPANGCHUNG 於 09-3-18 12:35 發表

臭八婆根本就係一件 "人間兇器".....令我好有犯罪衝動 .....好想狠狠炳佢一鑊

唔係人間沙包咩??

男爵府

係唔係即是"惹人犯罪"
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

珍珠宮

原帖由 臭八婆 於 09-3-18 12:38 發表

低能:;pppp: 你鹵味檔得一把刀點夠人搶丫,摺櫈就任你欏,唔夠人爭隨手都擸d係手la

講講下講左古惑仔開片既...

首頁
34567...8

尾頁

跳至