跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ANLA 發表於 19-5-23 13:54
我10月頭online apply
11月頭upload晒所有資料
1月中做body check & police check

你都跟足時間去交,應該好快會批,等你好消息!

複式洋房

chcmama0 發表於 19-5-23 13:56
你都跟足時間去交,應該好快會批,等你好消息!

祝大家早日收到好消息可以報喜!

複式洋房

回覆 chcmama0 的帖子

無小朋友呀, 不過岩岩收到email 叫我地俾過去十年既住址. 我估差唔多要我地做police check. 希望大家都順順利利, 拎到簽證團聚

複式洋房

回覆 Avocadosushu 的帖子

我是最遲2019年12月19日要去land. 我估同做Medical checkup 有关, 因medical checkup 有一年期限.

複式洋房

chcmama0 發表於 19-5-23 13:47
你有冇小朋友?我見有些好快,我有三個小朋友,已申請了四個月,做了police check 及 health check,等批 ...

有一個女已經五歲,結婚十年。 因為驚佢太快出想夾返時間。 (emoji)

複式洋房

WendyT 發表於 19-5-24 20:50
回覆 Avocadosushu 的帖子

我是最遲要2019年12月19日要去land. 我估同做Medical checkup 有关, 因medical ...

thanks!

複式洋房

Avocadosushu 發表於 19-5-25 00:12
有一個女已經五歲,結婚十年。 因為驚佢太快出想夾返時間。 (emoji)

https://ozvoice.org/zh-tw/201905/145527.html

澳洲條例不斷收緊,盡早申請只有利冇害

複式洋房

ANLA 發表於 19-5-28 12:58
https://ozvoice.org/zh-tw/201905/145527.html

澳洲條例不斷收緊,盡早申請只有利冇害

謝謝提醒 (emoji)(emoji)

複式洋房

viviancpy 發表於 19-4-4 13:15
回覆 ANLA 的帖子

咁你應該一出就係100。通常話clear police check就好快會 grant, 睇下你有好消息未:funn ...

各位好, update 返我情況。
我昨天批左visa 100啦!
期待以久的都終於等到了
祝各位都早日收到好消息

子爵府

ANLA 發表於 19-7-3 23:22
各位好, update 返我情況。
我昨天批左visa 100啦!
期待以久的都終於等到了

恭喜(emoji)(emoji)️ 請問你申請咗幾耐?謝謝你!

複式洋房

Gloriasogashiwa 發表於 19-7-4 07:52
恭喜(emoji)(emoji)️ 請問你申請咗幾耐?謝謝你!

我舊年10月1日online apply
11月中補資料
1月中做health check & police check
7月2日granted

由申請到granted 剛剛9個月時間

子爵府

ANLA 發表於 19-7-4 16:37
我舊年10月1日online apply
11月中補資料
1月中做health check & police check

謝謝回覆。我們打算明年暑假返回澳洲生活,都要着手申請了。有甚麼注意事項可以提點下。

複式洋房

Gloriasogashiwa 發表於 19-7-4 17:15
謝謝回覆。我們打算明年暑假返回澳洲生活,都要着手申請了。有甚麼注意事項可以提點下。
...

盡快申請!
因為現在申請的人多了,需時亦比之前耐了,而且他們每年有quota的
一開始online apply 時最好盡快提供晒所需文件,盡量提供多一點相片和資料。

複式洋房

回覆 ANLA 的帖子

恭喜恭喜 !!! 我地上年11月尾lodged, 5月尾收倒補交資料request(其實只係問過去十年既地址), 而家等緊, 本來等到有點灰, 見倒你拎到100 , 感覺Positive 返

複式洋房

viviancpy 發表於 19-7-6 14:16
回覆 ANLA 的帖子

恭喜恭喜 !!! 我地上年11月尾lodged, 5月尾收倒補交資料request(其實只係問過去十年既地 ...

係啦,之前一直等,冇聲冇氣,加上睇到好多消息話申請眾多,但有限配額,真的會令人等到好灰。
如果佢5月叫你補資料,咁應該都快了。
祝你都早日有好消息

男爵府

回覆樓主:

點解你地唔直接用特區護照去到澳洲,然後落地後申請?

大宅

我剛submit, 現在upload文件中, 看見有一張 Form 1221, 最後有几條問題:

1. Give details of how you intend to use the knowledge/skills/research obtained once you depart Australia
2. Are there any other details you would like taken into consideration?

請問大家大概要填咩內容呢? Thx Thx

大宅

回覆樓主:

想請教大家,我已交application, 做咗medical check, 現正upload document, 見好多人話填sponsor form其實係咩嚟,我入返immiaccount 睇咗幾次都見唔到

大宅

好媽媽勳章

cody2Amama 發表於 19-8-18 09:23
想請教大家,我已交application, 做咗medical check, 現正upload document, 見好多人話填sponsor form其實 ...

form 40sp and statutory declaration 都是由 sponsor 填的

大宅

lottyfish 發表於 19-8-18 23:17
form 40sp and statutory declaration 都是由 sponsor 填的

揾到啦,yeah, 唔該唒(emoji)

首頁

尾頁

跳至