自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

抗生素盡量唔好食

男爵府

回覆樓主:

抗生素盡量唔好食

男爵府

kitty_tang 發表於 18-8-23 21:48
女兒今晚仍在發燒中,39.6度。8/21睇,而家D藥差不多食完。
這些藥,是這醫生平時常開,不是收$470。所以先 ...

你第2支藥係消炎+快退燒,如果食左都甘高燒,聽朝快d睇兒科。

普通醫生470算貴,我囡睇兒科500幾-600幾

珊瑚宮

講開又講。你们有冇看过東京街馮医生?
玩具萬歲!

別墅

kitty_tang 發表於 18-8-23 00:24
話說昨天女兒發高燒,由於行吾遠,所以只能叫外婆帶到樓下醫務所睇病。都算由細睇大的醫生。罪狀一:
在等 ...

(emoji)是不是鍾xx?

男爵府

陪月勳章

回覆 Jenny1314 的帖子

不是

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主

我覺得除左醫生話開漏敏感藥,我又覺得唔大問題喎!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

fitfish 發表於 18-8-23 23:08
講開又講。你们有冇看过東京街馮医生?
早幾個月我媽睇過馮醫生, 一入門口姑娘講明 $480, 特效藥又另計, 最終應該幾貴.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珊瑚宮

miriam 發表於 18-8-24 12:42
早幾個月我媽睇過馮醫生, 一入門口姑娘講明 $480, 特效藥又另計, 最終應該幾貴.

...
仲有無咁多人睇?480應吾包超声波了

還有馮医生仲打針Pat Pat吗?
玩具萬歲!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

fitfish 發表於 18-8-24 17:00
仲有無咁多人睇?480應吾包超声波了

還有馮医生仲打針Pat Pat吗?
有照埋超聲波

就係多得馮醫生幫我媽照超聲波, 發現肺部有陰影, 即寫信要我媽入院, 好彩去到急症照 x-ray 後問題唔嚴重可以返屋企食藥同休息.

打針, 好老實打完都唔知囉.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁

尾頁

跳至