自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

覺得樓主你好慘,負能量爆燈,我諗你個人都幾冷漠而且人緣唔太好,你話人虛偽,人哋亦可能覺得你冇禮貌又唔識尊重人,不喜歡就唔好出席算喇,你估人地又好中意見到你?如你選擇出席,就應比面老公,唔係要你做公關同呢個嗰個social,但基本禮貌係要有。

子爵府

回覆樓主:

男爵府

唔駛咁上心。當join旅行團食餐飯,大家唔需要熟但保持友好。大時大節生日俾面出現。其他就睇自己心情。撞喏心情唔好,就叫老公自己去囉。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

心態, 態度, 諗法都會有影響, 你咁諗唔代表人地咁諗, 自己有兄弟姊妹既當然會自己親啲啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

franwu 發表於 18-11-1 11:08
回覆 廷廷媽 的帖子

我同朋友都好好呀,只不過我覺得佢地有咩重要野都唔會係我食飯果時講,口又講到一家人 ...

咩重要野

瑪瑙宮

大廚勳章

franwu 發表於 18-11-1 10:51
咁我點解仲要應酬,唔係有血緣就永遠都唔會係一家人。呢個係我concept. 人地都會咁諗啦,有仲重要野都唔會 ...

我唔覺得係應酬男家。。
亦冇話同男家要有血濃於水血緣嘅感情。。

但我一樣會出去食飯聯誼。。我覺得同老公OK。。將來同老公有咩事亦都唔需要佢幫我口。。兩個人婚姻有問題從來其他人係幫唔到。。男家親友其他人當朋友聚下囉。。。至於人哋把口講到一家人定點就唔使太上心。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一向都係,你唔係咁傻以為所謂既自己人,等同一家人呀?呢d 只係口頭蟬,佢有求於你先咁講啫!
我一向分得好清,亦好明白……位置係邊
咁多年,我都係絕對抽離,冇任何期望
你想像下,將來有新抱,有女婿可唔可以真係當你親生 ?
就算我屋企人愛室及烏,對c6好好……我都唔會同c6講 佢同我屋企人係一家人

用戶要求終止服務

回覆樓主:

最頂唔順姑奶自私同咀臉。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咁我點解仲要應酬,唔係有血緣就永遠都唔會係一家人。呢個係我concept. 人地都會咁諗啦,有仲重要野都唔會 ...

家人gathering唔算係應酬下話?
放下自在

水晶宮

睇完覺得樓主亦唔得好相處,食餐飯有可難,咁辛苦簽個名做回單身算了吧

用戶要求終止服務

回覆樓主:

佢地對我好就唔會咁啦,個姑奶之前同佢老豆慶生完,知道果日我屋企有gathering,我妹生日,呢樣都唔重要,我姨大陸來左,一知道佢我老公話來。
咁佢就即刻話要再慶多次佢老豆生,叫我老公唔好過來。如果佢好人好姐,我唔會唔like佢。
佢唔尊重我先,我唔會尊重佢。

用戶要求終止服務

franwu 發表於 18-11-2 08:49
佢地對我好就唔會咁啦,個姑奶之前同佢老豆慶生完,知道果日我屋企有gathering,我妹生日,呢樣都唔重要, ...

呢個先係重点!!!

侯爵府

同意!多年努力過都融入唔到,近年已缺席男家聚會。仔回來都話嫲嫲重開心,但又次次都問點解呀媽唔黎呀?

水晶宮

如果你老公ok 既,咪唔去囉,唔駛諗咩血唔血濃於水既

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

魚兒小寶貝 發表於 18-11-1 11:34
哇,你係咪我朋友,我朋友都係咁同我呻。

我自己覺得啦,好正常喎,你有冇兄弟姐妹?

講得好好,其實好多嘢都係自己介意,介意人地唔同佢講d好重要嘅嘢,但每個人都有選擇,唔知當時人又會唔會同男家嗰邊講重要嘅嘢?

大宅

何必站在道德高地話樓主? 世上唔會有無緣無故之恨, 你地真係真心當男家係一家人? 定係未有大事發生?

用戶要求終止服務

其實你明唔明咩叫血濃於水?
血濃於水同人際相處,係兩回事

複式洋房

我同意!起碼朋友對自己 intention係好,一齊食飯無hard feeling又唔使扮,同嗰家人食飯成日俾人咀miu miu,食完又俾人講,得把咀講一家人,行為同講嘅唔同,真係唔食好過食,我都費事應酬,樓主我完全明你感受!

用戶要求終止服務

回覆樓主:

佢生女我都有送金,正正常常,唔好話去到咩危急關頭幫佢細佬咁嚴重啦。我屋企食餐飯都破壞啦。重要我老公都答應會來我度,之後腥幾十個信息,話人地妹生日同自己屋企,唔洗諗啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

franwu 發表於 18-11-2 09:11
佢生女我都有送金,正正常常,唔好話去到咩危急關頭幫佢細佬咁嚴重啦。我屋企食餐飯都破壞啦。重要我老公都 ...

樓主你到底結咗婚未?未結不如唔好結,放過大家啦

首頁
34567...8

尾頁

跳至