自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

禁止訪問

牛年勳章

水晶宮

畀面勳章

stkyo 發表於 18-12-5 12:21
咁點解要幫佢去吊鹽水呢?講到尾咪又係唔忍心,現今年代生得小,社會又唔同咗,教導方法都唔同,以 ...

唔食嘢會暈,暈就要入院吊葡萄糖水啦! 好快見效,有幾唔捨得呀!自此之後三餐正常
仔女自己生,無理由生出來自己搞唔掂就掉俾人,或者整瓜佢啩 幾難頂都係自己攞來煎,我仔女做錯事,我第一個反省自己

水晶宮

畀面勳章

NatalieTY 發表於 18-12-5 12:11
例如..我

歡迎加入忠於自己唔死要面大家庭

禁止訪問

牛年勳章

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

msming 發表於 18-12-5 12:22
其實我女都唔係話好叻讀書,我亦只會睇佢地有冇盡力,態度好唔好,分數我唔太在意,我女亦試過唔合格,我m ...

你小朋友至少肯讀書,可能我睇得多BK分享好多小朋友抗拒讀書嘅post,早排先有個讀小三出現情緒問題。。。我就明白,點解有啲父母要用獎勵嘅形式去希望提高小朋友嘅學習情緒

禁止發言

禁止訪問

牛年勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

701003 發表於 18-12-5 12:22

我明,我真係明喎,我仔中小學十二年未試過依時交功課,成績 ...

我仔岩岩升中成日唔交功課,成初我都激死但學校仲嚴,已經記咗佢缺點,因為學校緊張我就唔再哦佢,只係同佢講記幾多次就無書讀,之後我唔會養佢,佢要搵野做,可以考慮做麥當勞果D,因為有關佢自己利益佢就有改善。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

馬爾太 發表於 18-12-5 10:32
去虐兒網睇吓啲家長問乜,就知咩叫"口裡說不,但身體很誠實"。

其實BK都好多人虐兒。美其名是敎仔,但教唔到就要打,打就是教。
EK有d無私既家長,好肯分享,但一要擇善而看,其他回覆要自己過慮,一定唔可以照單全收。

珍珠宮

王國教室勳章

msming 發表於 18-12-5 12:24
其實我都覺佢地幸福㗎,最起碼我地唔會要佢地幫我地完未完的夢,佢地有佢地追夢,我有 ...

態度正確呀
我都係教小朋友凡事盡力,最重要搵到自己興趣同方向,唔一定係主流學校。但我每次同香港家長咁講,佢哋話我一定會後悔教壞仔女
我就係教佢地,佢哋有佢地life 同夢想,唔係去做我想佢做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

jnc. 發表於 18-12-5 12:29
學生讀書辛苦, 頂唔順壓力去自殺, 可以怪得誰? 怪佢唔夠自愛 / 唔理父母感受囉 ,而父母立場更係想個仔成才, ...

呢代年青人真係無向上既動力,因為讀完大學搵工一樣難,收入追唔上通漲

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

701003 發表於 18-12-5 12:25

唔食嘢會暈,暈就要入院吊葡萄糖水啦! 好快見效, ...

你「送」佢入院吊葡萄糖水咪就係唔捨得囉如果佢餓到手軟腳軟郁唔到,你唔送佢入院就真係捨得喇!

水晶宮

畀面勳章

tester5 發表於 18-12-5 12:31
其實BK都好多人虐兒。美其名是敎仔,但教唔到就要打,打就是教。
EK有d無私既家長,好肯分享,但 ...

睇小朋友年紀啦!B B期鬼識聽道理咩,父母對住個BB哦得耐,都係某程度上的虐待啦

男爵府

學生讀書辛苦, 頂唔順壓力去自殺, 可以怪得誰? 怪佢唔夠自愛 / 唔理父母感受囉 ,而父母立場更係想個仔成才, ...

曲?

禁止訪問

牛年勳章

水晶宮

畀面勳章

stkyo 發表於 18-12-5 12:35
你「送」佢入院吊葡萄糖水咪就係唔捨得囉如果佢餓到手軟腳軟郁唔到,你唔送佢入院就真係捨得喇 ...

做人為咩非黑即白喎 只係令佢知道唔食嘢就會導致呢個後果 由仔女餓死唔送院,果D叫虐待

珍珠宮

好媽媽勳章

msming 發表於 18-12-5 12:28
獎勵可以係讚美的說話,唔一定要物質,工作做得好係應份,人工包埋,最多睇下年尾有冇花紅或升職,冇嘅只 ...

年年係咁就心都淡啦

水晶宮

畀面勳章

littlecar 發表於 18-12-5 12:30
我仔岩岩升中成日唔交功課,成初我都激死但學校仲嚴,已經記咗佢缺點,因為學校緊張我就唔再哦佢,只係同 ...

對,要佢哋明確知道後果

禁止訪問

牛年勳章

侯爵府

咁希望你D下一代能同你想法一樣!
就以我友人嗰仔返大6讀動漫,將來係香港都只係f3畢業,工種可想然知,但生仔係想佢生存,並唔係想佢死?如果小朋友已去到自閉不想與人溝通,仲要迫佢、比壓力佢?大咗嘅壓力就輪唔到父母話事,但未成年係咪可以幫吓佢唔好鑽牛角尖呢?

首頁
34567...15

尾頁

跳至