自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

回覆 WunieCon 的帖子

其實綜藝節目都係有劇本嘅,邊個贏邊個輸,唔係純粹表現好壞咁簡單.聲入人心係以音樂劇同美聲為主嘅節目,到最後六個首席冇一個唱流行曲,呢點亦可以理解.

我好喜歡深深,我亦相信佢唔係為左贏首席個位而來,最後佢亦有講呢次有好多意想不到嘅收穫.總之呢個節目俾大家睇到好多位出色歌者精彩嘅演出,令大家留意到音樂劇同歌劇呢兩種相對小眾嘅音樂形式,我覺得已經功德無量.

大力推介周深獨唱嘅Memory,二重唱嘅月半彎,三重唱嘅山楂樹,Over the Rainbow.

P.S. 節目裏面周深由最初嘅獨行俠成為大家嘅團寵,過程亦好溫馨.36個男仔嘅兄弟情好真好感人,另一賣點係選手嘅顏值,學歷,才華.平均身高182,淨係睇樣睇氣質,都滿目琳瑯.

男爵府

我勁鍾意佢呀!仲有另一個大陸歌手,李健

子爵府

2024年龍年勳章

hokabb 發表於 19-1-30 16:32
有冇jm同樣欣賞佢?佢把聲真係好正,純粹又空靈真係樂壇少有

聽佢唱現場好聽過唱片好多!勁鍾意喺you tube 睇佢。睇過佢唱一兩句男聲嘅藝術歌,都唱得好好!係輸在唔靚仔,但我好鍾意佢,佢嚟香港開演唱會,我會去聽!

子爵府

Bertie07 發表於 19-1-31 10:14
聽佢唱現場好聽過唱片好多!勁鍾意喺you tube 睇佢。睇過佢唱一兩句男聲嘅藝術歌,都唱得好好!係輸在唔靚 ...

佢唱男高音都好好呀

侯爵府

ashlia 發表於 19-1-31 09:35
回覆 WunieCon 的帖子

其實綜藝節目都係有劇本嘅,邊個贏邊個輸,唔係純粹表現好壞咁簡單.聲入人心係以音樂 ...

你漏咗推薦Time to say goodbye 噃

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

asa2012 發表於 19-1-30 16:56
真係佢

話說中國好聲音同期同組的,還有一個叫李維的。又係靚聲王。 比賽時2 ...

https://www.youtube.com/watch?v=ThCOyBMd5ZY

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

我成日都會聽周深既歌,好有仙氣,佢成就唔應該只係咁,可以再紅好多

珊瑚宮

2024年龍年勳章

靚豬豬 發表於 19-1-30 16:52
蒙面佢同楊丞琳合唱林俊杰首"她說"勁好聽

係呀! 好聽到我聽左好多次,真係勁好聽!

tsung    發表於 19-1-31 22:10

禁止訪問

伯爵府

pokipoki 發表於 19-1-31 13:31
我成日都會聽周深既歌,好有仙氣,佢成就唔應該只係咁,可以再紅好多

我反而怕佢超紅,大爆紅後,被迫出商業show, 要唱商業歌,簡單來說就是他被商品化,好難保留佢的特質同仙氣。

雖然知道這樣想好自私

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 ashlia 的帖子

我無全集睇晒, 淨係喺YouTube揀唱歌片段聽. 最鍾意係三重唱gei "Over the Rainbow" 同周深獨唱gei "孤獨的牧羊人"呢兩首Over the Rainbow王晰個重低音真係正到毛管戙!! 周深自己唱嗰首孤獨的牧羊人雖然有D抖氣位唔太完美, 但個演繹方法堅正!!

其實我有諗過周深入唔到首席, 可能係因為外形問題, 始終太矮, D評委除左音色演繹仲會考慮市場因素各方面, 周深外形上同其他比確係較輸蝕~

子爵府

回覆 hokabb 的帖子

他好似在乌克兰讀美聲的。

大宅

回覆 asa2012 的帖子

唔駛擔心,其實佢已經唱緊好多商業歌,特別係動畫片同手遊嘅主題曲.呢D歌大部分都係古風,仍然充滿仙靈之氣.

伯爵府

mamibbchu 發表於 19-1-31 08:02
啱啱聽完貝加爾湖畔,周深一開聲我毛管戙,真好有畫面 ,多謝你哋好介紹
...
真係好聽到毛管都 豎起,不過唔及李健靚仔

子爵府

2024年龍年勳章

csnkennis 發表於 19-1-31 13:24
https://www.youtube.com/watch?v=ThCOyBMd5ZY

仲有呢隻 - 歡顏!佢令我鐘意咗呢隻歌,聽佢唱先至知原來隻歌咁好聽

https://youtu.be/o2yP4lTY7ls

tsung    發表於 19-1-31 22:11

侯爵府

boboblublu 發表於 19-1-30 21:52
好勁!!同楊丞琳上蒙面哥手唱她說勁好聽

放條連結上嚟,等大家方便去聽
https://youtu.be/TE4hBn57fVg

tsung    發表於 19-1-31 22:11

侯爵府

Joesy 發表於 19-1-31 21:48
放條連結上嚟,等大家方便去聽
https://youtu.be/TE4hBn57fVg

呢首《我是真的愛你》係從第一次聽,到其他人唱都唔覺得好聽
不過聽完呢個版本之後又係不停loop
https://youtu.be/CnedckYi5WI

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

hokabb 發表於 19-1-30 16:52
仲有雪落下的聲音

禁止訪問

子爵府

Joesy 發表於 19-1-31 21:52
呢首《我是真的愛你》係從第一次聽,到其他人唱都唔覺得好聽
不過聽完呢個版本之後又係不停loop
ht ...

講吓講吓變咗全部歌都好聽

首頁
34567...11

尾頁