論盡家傭

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

捉我地番去陪你丫
原帖由 彥彥公主 於 09-5-2 10:43 發表
froggy,ella,
放假,咁早你兩個就走去人地地盤玩野,因住醫院提早捉你兩個番入去~

大宅

原帖由 Froggy_joe 於 09-5-2 11:08 發表
捉我地番去陪你丫

醫生放咗我出院好耐la,驚你地悶,我才耐唔中走嚟探你地~~

大宅

講完笑,都同樓主講下,
上嚟討論區就預咗咩人都有,總有一d人鍾意話人,鍾意講人,也有人很正義,很喜歡幫人,當然最多的可能是需要幫助的人,咁你出聲都係為呢d需要幫助的人啫,其他的別太放在心上~
我算幸運,請到個幾好的工人,係呢度我學咗好多條例,知道好多要注意的地方,也學了如何與工人相處,反過來說,我亦睇到好多好差的工人行為,什至係一d唔好的僱主,咁呢d咪反映咗呢度係值得參與的討論區囉~~
cheer up!!

珍珠宮

原帖由 彥彥公主 於 09-5-2 10:43 發表
froggy,ella,
放假,咁早你兩個就走去人地地盤玩野,因住醫院提早捉你兩個番入去~

係囉係囉..... 我重以為入咗吹水站添!

教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

男爵府

我都好謝大家呀!家傭真係幫左我呢位新手好多!自從我決定要請工人,我就成日上黎學野架!!

我個工人岩岩黎左兩日,暫時ok la..

大宅

唉! 果個咪係我 law !:-(
原帖由 Froggy_joe 於 09-5-1 20:19 發表
mouth:mouth:" /> 佢係前五豐行的話事人,咁都靚仔?mouth:mouth:" />
(唔怪之得你叫我做靚女 )

大宅

我唔知幾恨做竹籤, 恨了幾十年.
原帖由 Froggy_joe 於 09-5-1 20:21 發表
乜唔係話仲乜飛支串燒竹籤落黎咩?
qqqqq(都唔知要q幾多次,姑且q住五次先 ),我俾人咁串法,你估到我有幾靚啦

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-5-2 14:32 發表
me as well!!!

珍珠宮

原帖由 qqqqqq 於 09-5-2 14:32 發表

你地真係唔好「恨」呀!有幾惨你地唔會諗到架........
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 SandraLo 於 09-5-2 15:31 發表

竹籤人係非危險品
石油氣仲慘, 受監管架.....

珍珠宮

無錯!一支竹會易折彎
原帖由 SandraLo 於 09-5-2 15:31 發表

子爵府

我只係睇左兩頁。 我好同意e+比較多人將自己擺得太高, 工人就踩到好賤。 所以, 遇上這類「朋友」, 我唔會回應架!

但係對於新手僱主, 我覺得我地應該幫下手, 佢聽就聽, 唔聽就算。

你咪咁易俾人打沉呀!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

公爵府

牛年勳章

我都係最近先黎外傭版, 上得黎多我會覺得我家姊姊幾好, 雖然佢都有好多野唔妥, 但係相比之下, 佢都算ok

所以近排我對佢好左好多

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Froggy_joe 於 09-5-2 11:08 發表
捉我地番去陪你丫

你地班友仔, 係我個場樹倒亂, 係唔係要捉晒你地入院....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

我地一早已經入左院啦……
依,咁O岩係處見到你既
原帖由 2heiBBmama 於 09-5-3 13:32 發表

你地班友仔, 係我個場樹倒亂, 係唔係要捉晒你地入院....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Carol999 於 09-5-3 00:26 發表
我都係最近先黎外傭版, 上得黎多我會覺得我家姊姊幾好, 雖然佢都有好多野唔妥, 但係相比之下, 佢都算ok

所以近排我對佢好左好多

係呀,我最唔贊成將偏見放晒係所有工人身上,我都明有d僱主真係比個ex玩到好慘,但如將舊恨放係新工人身上,對新工人好唔公平.
學習寬心d+開心d,唔值得為一個壞蛋而影響到自己修養.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 2heiBBmama 於 09-5-3 13:32 發表

3日假期,請晒假爭上網入黎踩場呀.

子爵府

唔好為左一d無修養既人唔開心啦, 呢到咩人都有, 佢地唔聽你既意見, 到頭哀左咪自己受晒囉!

我向呢都學左好多野架, 上網睇多, 尤其睇呀fa, winnie, 西姐同pollw既發言, 真係好好睇, 好搞笑, 學野之餘, 仲有娛樂性! 正!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 FA8866 於 09-5-1 12:53 發表

入黎吹水站唔駛 喎,隨時歡迎留低條腳毛.
當我唔記得食葯時,我都間中会撞入你地吹水區八一八,了解下你地冼為人知既私生活。小心!:lol

大宅

我有時都想撘咀, 不過怕佢地以為我無覆診又無食藥 .
原帖由 pollyw 於 09-5-4 16:21 發表
當我唔記得食葯時,我都間中会撞入你地吹水區八一八,了解下你地冼為人知既私生活。小心!:lol

首頁
34567...9

尾頁

跳至