自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

男爵府

陪月勳章

我去睇集綜藝節目笑下先,費事成腦唸住派位訓唔著,希望大家聽日都有好消息

水晶宮

miu2012 發表於 19-7-9 00:25
如果啊女入到前6志願唔會去叩,但唔知老師覺得派到幾志願就要叩門,依家只係希望無前3都前6啦,我要求真係 ...

你要求唔高,但學校唔係咁諗

不過點都好,希望你聽日唔駛叩門啦

別墅

我就主動「試探式」問老師,我越問越深入,攪到老師由暗示變明示,最後佢叫哂救命唔比我再問

真心多謝佢比足時間我消化,亦準備好所有資料去叩門

雖然幸運之神今次過門不入,都希望你地有好消息

男爵府

陪月勳章

WeAreFamily 發表於 19-7-9 02:18
我就主動「試探式」問老師,我越問越深入,攪到老師由暗示變明示,最後佢叫哂救命唔比我再問:quie ...

大家互勉,叩門成功

男爵府

我仔學校係,如果首三志願唔入,會前一日打電話通知拎齊叩門文件,去另一個課室拎通知
我是一隻大草蚊

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

ChoMan 發表於 19-7-9 02:40
我仔學校係,如果首三志願唔入,會前一日打電話通知拎齊叩門文件,去另一個課室拎通知
...

學校幾好喎
大家好, 我是脾脾蟲  

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

下年就到我。你要加油啊
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆樓主:

可能只係入唔到頭三,如果你頭六都ok,唔冼咁擔心。上當年,我入第七,好多人覺得以我成績我可以派得好d,但我阿媽巳經滿意,錯有錯着,我學校越黎越好,而家好多人想入。

男爵府

cibewong 發表於 19-7-8 22:40
你個女當自己排第幾志願

派第3志願,但佢成績唔會係派呢間架,最後叩門不成功,都係讀返派果間。而家中五明年dse了。但話分2頭,佢讀呢間讀得好自信,選科時唔洗同人爭,咁多年都全級頭10。我只希望佢dse順利就好了

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

自己個女成績點,總會心(emoji)有數。
老師好好,你都加油!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

miu2012 發表於 19-7-8 20:33
啊女學校今朝已經提醒佢地叩門所需資料,點知啊女下午接到老師電話,老師話都知啊女比較論盡所以打來再提醒 ...

好快知結果, 加油呀

侯爵府

我現在已到學校等了

男爵府

回覆 miu2012 的帖子

我的兒子當年派到二十八志願,叩門落瀑雨,全身都濕曬,成績好的學生,派第二或三位又來跟你踭,機會很小。當年撰了真資學院,主要是覚得岩佢,怎知直入港大現在做ibank, 反而同事們入了band 1 學校,有些跟不上又讀得不開心,也入不到大學。每間學校只注重精英班,入band 2 的精英班比入band 1 的普通班好,(容易出位,老師對妳好自然有心機讀書), 你可以查下名校入大學的比率大約是一班多些,亞仔那間直資大概全班也直上香港各大學。派不到也大不了。過來人的身分的心底話

珍珠宮

ChoMan 發表於 19-7-9 02:40
...

侯爵府

miu2012 發表於 19-7-8 20:33
啊女學校今朝已經提醒佢地叩門所需資料,點知啊女下午接到老師電話,老師話都知啊女比較論盡所以打來再提醒 ...

今天放榜,學校是今天一早才知道結果,所以昨晚電話直的是溫馨提示

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有消息未呀?樓主
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

cibewong 發表於 19-7-9 07:40
我現在已到學校等了

Good luck

珍珠宮

miu2012 發表於 19-7-9 00:25
如果啊女入到前6志願唔會去叩,但唔知老師覺得派到幾志願就要叩門,依家只係希望無前3都前6啦,我要求真係 ...

祝入到好學校

水晶宮

sunshine0613 發表於 19-7-9 08:01
今天放榜,學校是今天一早才知道結果,所以昨晚電話直的是溫馨提示

小學應該是早一天知,當年升中放榜,班主任直認早一天知結果,會打電話通知要扣門的同學

男爵府

陪月勳章

alicialee1210 發表於 19-7-9 08:02
有消息未呀?樓主

仲等緊,

首頁
34567...14

尾頁

跳至