影視娛樂

跳至

首頁
34567...10

尾頁

伯爵府

原帖由 究竟我是誰 於 09-5-29 14:55 發表

直情係用光速嘅速度去睇

未睇嘅媽咪---唔好意思, 不自覺講咗啲劇情出嚟

我全套劇除o左賢重戲份外, 我都係用呢個速度去睇

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

比你地講完...呢兩晚的起心肝看下"日本版"
d選角....就真係唔係好得.
但....劇情真係好睇好多喎...
呢幾晚實無得好訓啦
(一於追埋佢)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

100% agree
韓版"花"實在太太太好啦! 寺差遠了!
所以真係唔好當佢係原著看會好d囉!
原帖由 littlesister 於 09-5-29 13:32 發表

原著既道明寺實在太吸引, 花澤類冇可能可以搶到彬菜的 不過韓版就將智厚改到冇可能唔愛佢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 010 於 09-5-29 17:17 發表
比你地講完...呢兩晚的起心肝看下"日本版"
d選角....就真係唔係好得.
但....劇情真係好睇好多喎...
呢幾晚實無得好訓啦
(一於追埋佢)

比心機睇埋佢,
女主角井上真央幾可愛

伯爵府

大家仲係度講緊咩版最好睇?

各花入各眼, 好相信, 韓版吸引人之處, 係民浩同智厚(可惜2位都唔係我杯茶), 劇情跟唔跟原著, 跟本不是重點...當普通一齣韓劇睇算了罷...

睇台版, 我都不其然好似彬菜咁, 愛上道明寺, 唔會因為花澤類係身邊而動搖, 佢既霸氣, 佢既專橫, 佢既專一, 跟杉菜屈強既性格, 簡直天衣無鑝, 彬+道係角色塑造上本已係絕配, 關健唔係邊個愛邊個多di, 緣份就係咁...所以浪漫....花澤類, 係守護天使, 個種感覺, 不是愛情, 係好明顯...

睇台版既人, 好少爭議....啊, 簡花澤類就好啦...咁, 因為, 道實在係女人既湯丸, 不壞不愛, 而韓版, 人人轉晒太, 唔係因為智厚太好, 只係道太差, 係差遠了, 客觀咁睇, 軟弱無能, 你有無見佢為愛草絲而付出一點點? 你睇台版, 佢為左彬菜, 同佢啊媽反晒艇, 女人, 係要男人為自己出頭...擋風擋雨, 韓版, 佢既選擇, 永遠係放棄草絲為上著...

講結婚個段, 簡直敗筆...要不女的瀟灑, 成全道跟草, 佢只係一隻任受擺佈, 滿口苦衷但又無行動既弱者....喂, 女人啊, 人簡得落手咩?

做道明寺, 唔係靚仔就得, 要攞出個種大男人, 而100%強勢既性格出黎, 至引到人....有di無di, 就唔係正版道明寺....

原帖由 wkchoy 於 09-5-29 15:48 發表

賢重做得實在太好喇

伯爵府

原帖由 cheapbombom 於 09-5-30 10:30 發表

各花入各眼, 好相信, 韓版吸引人之處, 係民浩同智厚(可惜2位都唔係我杯茶), 劇情跟唔跟原著, 跟本不是重點...當普通一齣韓劇睇算了罷...

睇台版, 我都不其然好似彬菜咁, 愛上道明寺, 唔 ...

我諗係同韓國輩份觀念好重有關啦

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cheapbombom 於 09-5-30 10:30 發表

我未睇哂韓版
只係聽你咁講
已經覺得自己唔會因呢套劇愛上果4個韓國男子
我都係聽下另類意見
睇日版

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我睇左日版第一集喇
雖然4位男主角仲樣衰過韓版
但係日版衫菜做得幾自然
而家追緊第2集

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-30 20:34 發表
我睇左日版第一集喇
雖然4位男主角仲樣衰過韓版
但係日版衫菜做得幾自然
而家追緊第2集

記得睇埋電影版final,電影版前段雖然有少少悶場,但係後段就好睇架..

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小詹 於 09-5-30 23:37 發表

記得睇埋電影版final,電影版前段雖然有少少悶場,但係後段就好睇架..
睇到第5集喇
真係無介紹錯
再追...........

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

搞到我尋晚追到點幾
而家睇緊第7集

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-31 09:39 發表
搞到我尋晚追到點幾
而家睇緊第7集

複式洋房

係啊, 其實睇完花樣男子都未中, 睇完我們結婚了就愈踩愈深mouth: 而家連N 年前既節目都睇埋 啱啱睇左謝謝叫醒我, 又係好搞笑

原帖由 littlesister 於 09-5-29 14:04 發表

你中晒賢重毒喎

伯爵府

原帖由 sosochui 於 09-5-31 21:51 發表
係啊, 其實睇完花樣男子都未中, 睇完我們結婚了就愈踩愈深mouth:mouth:" /> 而家連N 年前既節目都睇埋 啱啱睇左謝謝叫醒我, 又係好搞笑

賢重新節目

Samsung Haptic Mission
有埋其他 F2, 金汎同金俊, 仲有孫丹菲(有做我們結婚了)
第一輯完o左, 第二輯剛出
第二輯依然有賢重, 金俊同孫丹菲, 再加埋李民浩

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小詹 於 09-5-31 21:12 發表

睇哂日版第一輯
而家追埋日版第二輯
雖然男主角勁肉酸
但比佢地帶埋入戲
好緊張

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-31 23:22 發表
最哂日版第一輯
而家追埋日版第二輯
雖然男主角勁肉酸
但比佢地帶埋入戲
好緊張

,第2輯我覺得仲好睇...
男主角樣係差少少,但係你睇佢對杉菜果份專情,守護..值得睇的

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小詹 於 09-5-31 23:47 發表

,第2輯我覺得仲好睇...
男主角樣係差少少,但係你睇佢對杉菜果份專情,守護..值得睇的
我阿女而家同我爭睇呀
佢趁我訓左果陣追到第2輯第6集
我第一集都未睇完
而家踢左佢訓
等我就追番d劇情先

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-6-1 00:11 發表
我阿女而家同我爭睇呀
佢趁我訓左果陣追到第2輯第6集
我第一集都未睇完
而家踢左佢訓
等我就追番d劇情先

,你阿囡幾大?

琥珀宮

畀面勳章

同意, 真係改到R晒頭, 改到道明寺係咁鬼冇用(簡直係唔C都冇用 ), 真係揀唔落手啦, 絲草亦冇可能仲唔C 心, 太唔合理
不過唔知篇劇係咪想造就智厚呢個角色呢 其實尹智厚完全唔係花擇類既性格, 原著杉菜講過道明寺的手是暖的, 花擇類的手卻是冷的, 而韓版尹智厚的手一定是超溫暖的, 而道明寺的手卻是忽冷忽熱的, 所以下半部我洗自己腦, 唔好擋佢地係道明寺和花擇類會舒服d

講真, 我幾鍾意韓版F4的如果韓版既男角好似日版個d咁既尊容, 我一定放棄唔睇囉

琥珀宮

畀面勳章

我都係"花樣"既智厚係好, 不過係個角色, 而"我們結婚了"既賢重, 係個表面不多言, 但係好精靈轉數又快, 講一句已經好精景, 心地又好既小男生, 的確好cute好sweet "謝謝叫醒我"係幾時架? 邊度有得睇?

原帖由 sosochui 於 09-5-31 21:51 發表
係啊, 其實睇完花樣男子都未中, 睇完我們結婚了就愈踩愈深mouth: 而家連N 年前既節目都睇埋 啱啱睇左謝謝叫醒我, 又係好搞笑

首頁
34567...10

尾頁

跳至