想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

pekopeko 發表於 20-9-12 23:40
各位好…
係8月尾 ,我終於植入左唯一一粒成功pass PGS 嘅Day 5 胚胎 ,可惜係我40+1嘅生日前夕,得知結果 ...

希望你下一次放胎成功 做 ivf承受既壓力真係好大。

大宅

pekopeko 發表於 20-9-12 23:40
各位好…
係8月尾 ,我終於植入左唯一一粒成功pass PGS 嘅Day 5 胚胎 ,可惜係我40+1嘅生日前夕,得知結果 ...

加油!唔好放棄啊!仲有兩粒,仲有機會,祝福你下次成功!

大宅

回覆樓主:

因為呢次嘅原因 ,醫生認為 ,即使我之前驗左免疫冇問題 ,植入前黃體素同內膜厚度都足夠之下,咁靚嘅胚胎放入我身 都係未能成功 ,所以決定要我吊針 ,同埋遲d 打薄血針 ,請問有冇谷友都係做緊呢兩樣野的?

大宅

回覆樓主:

因為呢次嘅原因 ,醫生認為 ,即使我之前驗左免疫冇問題 ,植入前黃體素同內膜厚度都足夠之下,咁靚嘅胚胎放入我身 都係未能成功 ,所以決定要我吊針 ,同埋遲d 打薄血針 ,請問有冇谷友都係做緊呢兩樣野的?

複式洋房

回覆 pekopeko 的帖子

我朋友係陳醫生度吊針加薄血藥,最後成功生左個女,但你知唔知吊針是什麼來的?因為我沒有再問朋友吊針既野,但都想知,因為我黎緊都ivf

複式洋房

pekopeko 發表於 20-9-15 21:30
因為呢次嘅原因 ,醫生認為 ,即使我之前驗左免疫冇問題 ,植入前黃體素同內膜厚度都足夠之下,咁靚嘅胚胎 ...

樓主加油! 有冇考慮做ERA? 我follow嘅外國group有好多著床失敗嘅媽媽做咗之後都成功,你可以問吓醫生意見。

大宅

Tracychan927 發表於 20-8-14 11:46
其實我上一次IVF仲有6粒雪胎未用,不過醫生話當時無做ICSI, 採用自然精卵結合,果6粒唔可以做PGS, 所以我 ...

你好!請問為何採用自然精卵結合,果6粒唔可以做PGS呢?

別墅

pekopeko 發表於 20-7-9 22:35
謝謝妳 ,最後同老公傾完 ,覺得都行到呢步,除左錢嘅問題 ,都冇咩原因點解唔驗晒5粒了,所以今日決定了 ...

我都會做,因為唔想再用身體去試,之前試過一次。所以之後再抽我都攞晒寥寥可數嘅Day5 做晒PGS。
但其他JM 講得無錯,PGS 應該係一早決定要做,抽卵時就俾埋錢,到時update 有幾多粒 Day5時直接做埋切片先雪起。當然一路update時大概知道仲有幾多胚胎,如果少,想唔做都可以,會退番錢。
但我都有試過溶雪後再養再切片;係因為醫生覺得得一兩粒唔好驗,風險大,可能會無胎用,但我真心唔想再用身體去試,傷心又傷身。
你真係好叻有咁多靚胚胎! 唔使擔心,一定有pass嘅!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至