自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

試過係泰國唱錢, 但第二朝訓醒諗住攞本 passport 出來登記後天回港資料, 先發現唔見咗本 passport , 即刻走去酒店前枱問有冇收起我本 passport, 因為我嗰日朝早轉酒店, check-in 完去唱錢, 酒店話冇, 話已經比番我, 我即刻坐半個鐘頭車飛去唱錢嗰間店, 佢一見到我即刻比番本 passport 我, 事後醒咗少少錢比唱錢職員, 佢不知幾開心, 但我仲開心!!

別墅

vvmakyy 發表於 21-1-27 17:01
試過係泰國唱錢, 但第二朝訓醒諗住攞本 passport 出來登記後天回港資料, 先發現唔見咗本 passport , 即刻走 ...

好彩,唔見passport 就麻煩啦

子爵府

悅甜mama 發表於 21-1-25 12:56
坐小巴唔記得拎把兒童雨傘,打番去小巴站問話無,後未買番把一模一樣比阿女,點知過咗一段時間,竟然係同線 ...

擺野喺紙巾上面吹乾真係好出事,我最鐘意掉左呢d紙巾

大宅

ksliu7272 發表於 21-1-25 09:23
泊在街上單車被人偷了,半年後在街上見到自己的單車,有把鎖扣住,於是我加了一把鎖,留低紙條叫佢解開把鎖 ...

咁都俾你搵得番!超lucky,

大宅

ksliu7272 發表於 21-1-25 09:23
泊在街上單車被人偷了,半年後在街上見到自己的單車,有把鎖扣住,於是我加了一把鎖,留低紙條叫佢解開把鎖 ...

試過一次一落巴士,就發現銀包漏左係位。架車係去尖沙咀碼頭。坐車去總站搵已經無左,仲去左警察局報失。過左幾個鐘,租碟鋪打黎問我係咪唔見左銀包?原來有人執左,佢聯絡租碟鋪叫我打比佢。之後,我地就約一個地方交收,真係遇到個好人。

首頁

尾頁

跳至