潮流時尚

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

Ruk 發表於 21-3-16 13:49
疫情少左貨都正常 個個困係香港無得飛就會留港消費

sister 要既野咁hot 大家都想要 唔係成日有貨都唔奇怪

嗯嗯.....多謝你啊

大宅

回覆 ユキ 的帖子

我都明白呢個感覺唔好受, 其實未有疫情前我係未試過o係香港買chanel, 係冇得飛先去shop

我宜家個SA都係識左一年多少少, 第一次拎咭片係未加價前買左個Chanel 19 26cm

之後次次搵親佢都有求必應, 通常等 2-3 weeks 有貨
so far mini cf 20 cf 17小金球黑金都買到, 但呢d全部walk in 都冇, walk in 只見過d 好sharp 既顏色, 最多見過白色
曾經walk in 見過mini cf 20 v 紋黑色叫做最正常, 不過間唔中都見bk 有jm walk in 買到 classic flap

不過其實咁多其他牌子揀真係唔一定買佢, 希望你早日買到心水靚袋

大宅

PhoebeAA 發表於 21-3-16 15:41
回覆 ユキ 的帖子

我都明白呢個感覺唔好受, 其實未有疫情前我係未試過o係香港買chanel, 係冇得飛先去shop

依家慳返 其實就算買咗 都係收藏咋 都無乜地方可以去 疫情都盡量少出街 返工我好少用細袋 佢賺唔到我哩個又窮又多嗜好嘅人錢 係佢損失咋嘛

大宅

最衰就係果日平日下午2點幾,經過海港城見到條隊大概排咗10個人到,我都照排。跟住個sales過來話留低我資料,輪到我會打返俾我,意思即係叫我唔使係度等。咁我仲心霖,條隊都唔係好長啫。之後我去咗其他地方shop咗大概半個鐘,返轉頭見到條隊已經短晒。但係冇人call back 過我
簡直係不屑做我呢啲walkin客生意。

wcpcelia    發表於 21-3-17 10:49

大宅

Yoyoy1006 發表於 21-3-16 19:12
最衰就係果日平日下午2點幾,經過海港城見到條隊大概排咗10個人到,我都照排。跟住個sales過來話留低我資料 ...

嘩 咁衰!
不過以我最近行咁多間嚟講 無我想搵嘅款 佢介紹其它俾我 最核突 最娘嘅款 就係harbour city
好似係俾大陸客嘅款式 嗰啲綠色 紅色 橙色 勁核突 排隊時 見櫥窗show嗰啲 講真真係無眼睇

大宅

ユキ 發表於 21-3-16 19:38
嘩 咁衰!
不過以我最近行咁多間嚟講 無我想搵嘅款 佢介紹其它俾我 最核突 最娘嘅款 就係harbour city
好 ...

都有機會係我bad taste 嘅
潮流嘅嘢 我識條鐵咩

男爵府

呢幾個月入Chanel都係百冇,都冇興趣再去
況且佢不斷加價,但係質素又冇提升到,仲想學Hermes玩配貨

大宅

florachan28 發表於 21-3-16 19:44
呢幾個月入Chanel都係百冇,都冇興趣再去
況且佢不斷加價,但係質素又冇提升到,仲想學Hermes玩配貨:zombie ...

其實咁樣啲代購就開心 可以執死雞 就算賣得貴啲 都大把人冒險幫襯

複式洋房

見幾個sister都話要配貨,好好奇究竟買咩要配

大宅

ユキ 發表於 21-3-16 19:38
嘩 咁衰!
好 ...

你本身想買咩款?Harbour City 做緊promotion 送 coupon 個個都去嗰間,我尋日去 2/F display 都有 d seasonal 款正常,但 G/F 嗰啲就係唔掂,今年好多黄色野 我買左 2 樣野都係要SA 留,要湊仔冇時間walkin , 次次confirm 有貨我先即日出去

大宅

PhoebeAA 發表於 21-3-16 20:22
你本身想買咩款?Harbour City 做緊promotion 送 coupon 個個都去嗰間,我尋日去 2/F display 都有 d seas ...

黑色boy20 或者 mini classic

伯爵府

ユキ 發表於 21-3-16 20:54

咁你搵緊呢個袋真係冇呀嘛

大宅

生命麵包 發表於 21-3-17 02:04
咁你搵緊呢個袋真係冇呀嘛

真係?!咁知唔知無咗幾耐?
咁我寧願佢哋直接同我講無 好過呃我囉

大宅

ユキ 發表於 21-3-16 20:54

Mini classic 20 黑色我上年大約十一月尾買到都係要SA留,等左1-2星期左右,但最近唔知有冇返。最近有返過有handle既 mini 黑色,不過我冇要。

呢個款:

珍珠宮

PhoebeAA 發表於 21-3-17 23:40
Mini classic 20 黑色我上年大約十一月尾買到都係要SA留,等左1-2星期左右,但最近唔知有冇返。最近有返過 ...

呢個款黑色我仲排緊啊

公爵府

ユキ 發表於 21-3-17 07:07
真係?!咁知唔知無咗幾耐?
咁我寧願佢哋直接同我講無 好過呃我囉

我聖誕去攞mini 20時,見到有2個客試緊黑色mini square,不過佢哋可能係熟客,一早留咗俾佢哋。

其實大把熟客排緊waiting list,有都俾哂佢哋。

大宅

ahpoo 發表於 21-3-17 23:56
呢個款黑色我仲排緊啊

應該快了,我SA 係上星期問我 ~
不過我想等米白色

大宅

其實之前一路都無諗過買 直至有日見到個同我差不多矮嘅女仔孭 覺得幾靚
都唔知原來買個袋要咁艱難㗎

複式洋房

BGCOME08 發表於 21-3-18 00:15
我聖誕去攞mini 20時,見到有2個客試緊黑色mini square,不過佢哋可能係熟客,一早留咗俾佢哋。

其實大把 ...

舊年年尾係番得多,我都walk in遇過黑色mini square 2次,金銀扣都有,不過試上身唔啱,條鏈太短,所以無要到。

大宅

jamie30 發表於 21-3-15 19:53
邊間呀!我都想去試吓運氣

海港城同中環都有試過

wcpcelia    發表於 21-3-19 11:20

首頁
34567...8

尾頁

跳至