自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

lihomahk 發表於 21-7-27 08:04
無綫用爛咗林欣彤?我想咗好耐~當時林正式出道無耐,唔係聲帶出問題,然後医咗一段時間嗎?又因嚴重的鼻敏感 ...

之後佢签咗比黄祖蓝,筹備緊演唱会時又因聲带問题取消

侯爵府

牛年勳章

無興趣

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sasalic 發表於 21-7-27 12:00
呢個已經好睇啲

同心堂同金玉紅可唔可以唔好播,似宣傳易同亞視。可以俾啲心機拍好少少

質素係低左少少既,金玉紅真係經典

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

esther_fong 發表於 21-7-27 11:46
坤記我淨係有印象係扮豬食老虎,溝女王 ,做菠蘿雞

呢個真係好深刻

男爵府

呢度好多星夢supporters, 麥花臣千零個位啫,仲要有疫情應該入得一半或七成。兩日夾埋分分鐘唔到1000人入得場,仲要加埋屋企人朋友買飛呢。有富二代佢屋企親朋戚友支持都可能掃左一堆飛。當年我小朋友去舞台劇表演圍威喂都坐足700人嘅hall。佢地賣哂飛唔出奇,賣唔去就真係奇。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

sasalic 發表於 21-7-27 12:00
呢個已經好睇啲

同心堂同金玉紅可唔可以唔好播,似宣傳易同亞視。可以俾啲心機拍好少少
宣傳易好平架咋,亞視仲平!V台都好平就算今年加廣告費4成,都係每30秒1.5萬咋!但同心堂同金玉紅係T台黃金時段播,每30秒14萬幾囉!佢地俾得起呢個價又咩問題?T台呢兩年無得好似之前咁揀客架喇!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

唔知有冇導師逐粒音跟進呢
期待

水晶宮

回覆樓主:

以佢地嘅歌唱水平,價錢太貴,唔值

男爵府

睛靈勳章

唔想花錢的,其實TVB 大show 實有佢地出齊跳唱的。

琥珀宮

VickyCY 發表於 21-7-27 13:08
呢度好多星夢supporters, 麥花臣千零個位啫,仲要有疫情應該入得一半或七成。兩日夾埋分分鐘唔到1000人入得 ...

咁計算的話, 應該會爆滿, 坐無虛席

男爵府

個門票價有D貴,平一半會好點

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

雖然聲夢我集集都有睇,不過就一定唔會比錢睇佢哋嘅演唱會囉

男爵府

stagea 發表於 21-7-27 13:33
咁計算的話, 應該會爆滿, 坐無虛席

個場唔大,我平時去戲院都已經要兩個位隔一個位,佢可以賣嘅飛真係唔多。仲要中間一定有留飛俾贊助商或主辦方,公開賣條數真係兩日都未必有1000。

同埋正正係因為入座率有限制,所以唔賣到呢個價可能回唔到本。調轉睇疫情下可以去睇表演,個場細係細,但會近左close左,以最低票價580都真係唔係貴。

真係支持的,580支持起步其實唔貴。如果唱歌片段都過百萬view, 講緊係每一千人中有一個去買飛睇都已經坐滿左個場。

雖然我無睇佢地,但以宣傳角度又好,搵錢角度又好,個演唱會定價並唔係無原因。

琥珀宮

VickyCY 發表於 21-7-27 13:57
個場唔大,我平時去戲院都已經要兩個位隔一個位,佢可以賣嘅飛真係唔多。仲要中間一定有留飛俾贊助商或主 ...

我就未去過呢個場,即係價錢合理。

珍珠宮

熱血金章

ChingYee123 發表於 21-7-27 09:34
超級巨聲都有畢業演唱會啦,呢個慣例來的!

至於林欣彤都無簽TVB,佢簽咗英皇後,可能某一姐覺得受威脅掛 ...

同意,mag不停做受害者角色,佢既新聞,都係情傷/病左/受傷左,跟音樂無關,又完全冇新歌。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

虎到金來勳章

都想睇下Gigi Chantel唱live

侯爵府

來自我虛構 發表於 21-7-27 10:05
又唔係專業歌手,有幾個唱live會出事添,睇愉景新城嗰次就知

我無睇片,邊個出事?

伯爵府

孤獨病 發表於 21-7-27 11:48
其實坤哥唱歌好好聽,唔知點解好似唔太努力,有d浪費左。

坤哥呢d係戀愛腦,一日到黑掛住溝女,同自身有關

水晶宮

回覆樓主:

我以為紅館,做乜禁快開演唱會?我都覺得票價貴,380差不多。

別墅

畢業演唱會幾好啊
表演唔同比賽 無咁緊張 表現都會好D

首頁

尾頁

跳至