自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

子爵府

樓主明白你宜家好大壓力和情緒難平伏,加油加油,所有唔好嘢都會過去的

大宅

DIMDIM2011 發表於 22-9-3 03:17
我放鬆唔到,好難受

如果有宗教信仰,會對你有幫助。願你一家早日振作起來。堅強

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

DIMDIM2011 發表於 22-9-3 02:59
好擔心呀媽,因為係精神支柱。呀爸睇得好開,我都睇得好開,但幾開都好,個心都係唔舒服。。。。
呢兩個星 ...

咁突然,真係好難唔傷心 節哀
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

333s 發表於 22-9-3 08:51
呀哥49歲。。。夜班放工,唔舒服坐埋一邊。

年輕, 唔舒服直係要打 999

佢自己都無諗過咁

放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

樓主振作,一定好難過,又要睇住父母!希望時間可以幫到你哋一家,有事想傾訴就上來,好多JM願意陪伴你

伯爵府

男家既野唔好理,理番自己屋企先

子爵府

回覆樓主:

莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

象牙宮

DIMDIM2011 發表於 22-9-3 03:20
其實我真心覺得好辛苦

大喊一場吧 唔好屈埋屈埋
放下自在

珍珠宮

樓主…保重

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

樓主加油

男爵府

完全感受到樓主嘅痛,好好保重自己,祝福你

水晶宮

DIMDIM2011 發表於 22-9-3 02:59
好擔心呀媽,因為係精神支柱。呀爸睇得好開,我都睇得好開,但幾開都好,個心都係唔舒服。。。。
呢兩個星 ...

RIP

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

樓主, 我好明你感受, 我哥都係48果年突然走左, 我媽當時....唉. 佢仲慘啲, 連續3年有親人走, 我姨媽, 我爸, 跟住到我哥....
當時我爸走左, 我媽都未釋懷, 就到我哥, 仲要走得咁急..當時佢真係喺醫生暈左, 係突然不醒人事果種暈. 醒返又係咁喊不停自責, 我都係長大之後, 第一次攬住阿媽狂喊...

可以做既, 都係多陪伴, 陪唔到就日日追魂call打俾佢傾下偈, 咩都可以傾. 放假就去陪佢. 最緊要係佢情緒要得到釋放, 喊咪喊, 喊完先會舒服d, 睇住阿媽一年內都變老左好多, 好彩佢有班好街坊好朋友都會幫我陪下佢. 真係需要時間的, 已事過4年, 佢唔可以話完全無事, 但叫做識得搵d令自己開心既方法.

祝福你地.

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 DIMDIM2011 的帖子

保重🙏

別墅

回覆樓主:

保重

子爵府

虎到金來勳章

DIMDIM2011 發表於 22-9-3 03:20
其實我真心覺得好辛苦

面對甘既情況,唔開心係正常, 樓主同家人都要將心裡感受講出黎,唔好屈埋。

有冇親朋可陪伴2老睇住佢地?
樓主2邊都需要你,奶奶個邊睇下有冇人頂你個位照顧佢,令你可專心睇住自己父母先。

珍珠宮

回覆樓主:

真係好難受!樓主唔好勉強去頂,都要休息下,保重呀!

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

安慰說話旁人講幾多都係徒然,最緊要你地一家可以走出嚟,明白你媽媽心情,仔女就係自己心頭肉,突然走左一定會傷心的,呢段時間多陪媽媽,可以既話儘量出門行下,成日屈係屋企都會亂唸野的,儘量比你媽媽有野做,等佢無時間太傷心
R. I. P.

伯爵府

突然其來親人走咗,明白你要面對好多傷感,人生無常,只有用時間慢慢接受

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主保重

首頁
34567...15

尾頁

跳至