自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

kk1186 發表於 22-12-2 11:44
有冇姊妹喺醫院做過腸胃鏡又喺日間醫療中心做過腸胃鏡?邊樣好啲?考慮入醫院做的原因係做之前一曰飲流質又 ...

入醫院啦,岩岩我去完日間中心做不知幾後悔,因為前一日你要飲瀉藥痾清,第二日又唔可以食野出去,會幾辛苦,入院你前一晚點辛苦,第二朝就推你入去做,舒服好多

侯爵府

kk1186 發表於 22-12-2 19:01
回覆 chongjanice 的帖子

瀉水難唔難飲?邊個醫生照?

難飲

伯爵府

有冇姊妹喺醫院做過腸胃鏡又喺日間醫療中心做過腸胃鏡?邊樣好啲?考慮入醫院做的原因係做之前一曰飲流質又 ...

兩樣都試過,建議搵醫院既日間醫療中心,安全過診所,前-晚屋企食瀉藥比較方便,第二朝早少少起身再食,痾清哂先入院,冇問題,飲瀉水比較辛苦,唔好飲咁急,我試過飲到嘔

子爵府

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 22-12-2 13:27
醫院多數day case,而家想去醫院過夜照腸鏡,要有準備唔批
我最近兩次都係醫院day case,12:00前入院,6:xx ...

中午12點入院,6點走?安排到咩?幾點飲藥?

Life must go on

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

free2020 發表於 22-12-2 23:53
入醫院啦,岩岩我去完日間中心做不知幾後悔,因為前一日你要飲瀉藥痾清,第二日又唔可以食野出去,會幾辛 ...

我同老婆都是在診所做、完全沒妳的問題、絕對不需要入院做、而且相差2萬。

因為診所在旺區難泊車、自已一人坐地鐵來回~

其實飲瀉水、不同平時肚屙、屙水出來完全沒有肚痛感覺~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lky3107 發表於 22-12-2 22:28
大力兄咁正
請問在哪?

PM 妳了~

上次約九時多到、十二時多走得、過程約45分鐘、完全沒有感覺、像閉眼一會就醒了、我仲笑笑口問姑娘、有冇做到架?咁快搞掂?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

大力大力 發表於 22-12-3 05:50
PM 妳了~

上次約九時多到、十二時多走得、過程約45分鐘、完全沒有感覺、像閉眼一會就醒了、我仲笑笑口問 ...

大宅

鍾太2009 發表於 22-12-2 12:38
我有一位主診醫生講過,一定係去大型醫院做,萬一有咩事有其他醫生support,如果日間中心做,有問題上黎, ...

係,雖然呢個情況好少出現,但如果經濟狀況許可或者有保險,我都覺得係醫院做穩陣啲。

子爵府

PM 妳了~

上次約九時多到、十二時多走得、過程約45分鐘、完全沒有感覺、像閉眼一會就醒了、我仲笑笑口問 ...

係咪在雅蘭中心?

象牙宮

wln 發表於 22-12-3 02:00
中午12點入院,6點走?安排到咩?幾點飲藥?
係前一日飲藥,照當日12點入院,
照完休息下食完飯就可以走,
呢類日間病房,不過小咁晏入,
因為餓等太耐,
屋企人岩做完9點半入院11點照,
訓醒食個餐走得。
上次我做日間訓醒休息一陣走得。

男爵府

PM 妳了~

Can PM info to me? Thx
canau

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

醫院做感覺好d

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

請問打鎭靜劑或者係監察麻醉是否有什麼分別?你自己揀定係醫生幫你揀麻醉方法,謝謝你

別墅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

大力大力 發表於 22-12-3 05:45

我同老婆都是在診所做、完全沒妳的問題、絕對不需要入院做 ...

大力兄我都想知邊間咁快手可以攪掂
可唔可以PM我,謝謝回覆。

子爵府

pi0219 發表於 22-12-2 13:55
我係香港專科做, 9點幾去到, 11點幾走得

做腸鏡之前個日食粥, 下午6點後唔再食野, 8點開始飲瀉水, 中間要 ...

我都係香港專科照腸胃

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

pigpigyy 發表於 22-12-3 10:48
醫院做感覺好d

但貴幾倍~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wlea 發表於 22-12-3 08:51
係咪在雅蘭中心?

在佐敦道、嘉賓大廈。

買基金真係好傷

男爵府

2024年龍年勳章

我係日間醫療中心照過兩次,好方便。前一晚係屋企飲完瀉水、痾清晒,第二朝9:30照,11:30可以走人

子爵府

Chuchinghan 發表於 22-12-2 22:57
回覆 kk1186 的帖子

我去浸會醫院做,搵尖沙咀吳晉傑醫生,佢超nice

請問你是幾多點到醫院做? 然後是幾多點離開醫院? 請問是費用是多少? 知唔知係打鎮静劑還是監察麻醉, 謝謝

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

c6 兩樣都做過(同樣係法國), 醫生同佢講可以日間(同一個醫, 不過搞足一日先走得

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊