自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小華子 發表於 23-4-22 07:36
我覺得學校老師唔會誇張到虐待小朋友內陰,應該係自己問題多啲。
可能外陰痕痛,r下r下變內陰都感染埋。
...

係我都覺得

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

lovelybaby2015 發表於 23-4-21 21:48
《Yahoo 新聞》晚上接獲消息稱,警方翻查閉路電視片段,發現在學校午睡環節期間,女童曾在課室內伸手進內 ...

點解冇人幫老師澄清,真係慘
---生命無價,請支持領養---

公爵府

princesssarah 發表於 23-4-22 20:42
我仔昔日初返K1, 因為有濕疹,堂上時不停R手臂,老師無留意到,留意到嘅時候已經全套運動服都係血,嚇到佢 ...

如果佢自己抓都無辦法,留意到就第一時間打比媽媽接走,同佢睇醫生。因為實在無人手睇住小朋友吾比佢抓,最多比D野佢玩分散注意力吾好抓。

子爵府

Bibibut 發表於 23-4-22 22:55
如果佢自己抓都無辦法,留意到就第一時間打比媽媽接走,同佢睇醫生。因為實在無人手睇住小朋友吾比佢抓, ...

我收到電話後係即時到校接走,但都比我睇到學校嘅處事法。

班主任打嚟比我第一句係問:小朋友本身係咪已經R損左及有傷口?

而我嗰仔返學前係無R損及傷口,所以佢哋都好緊張。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

simso 發表於 23-4-22 07:08
屈完學校發現搞錯,而家應調查下呢家人有冇虐兒先啱

痕到R出血,平時衞生習慣應該幾惡劣

警察應該查清楚家長有冇虐兒

大宅

邱悠月 發表於 23-4-22 11:10
乜都嘈一餐就係你啲怪獸家長作風
小朋友喺屋企慣左自由自在,返學要坐定定守規則,可能都係唔想返學嘅原因 ...

同意
大把原因小朋友抗拒返學啦
我果個係因為放假玩得太開心
所以好抗拒返學
唔通我又話老師虐待佢
而家個家長咁樣屈學校
根本要道歉同澄清啦

大宅

回覆樓主:

個女返完學發現下體流血
家長好緊張好正常
報警求助都合理 查啫 唔查點知真相
(報警=屈咗老師咩? 唔知當時情況。可能好多情節被各自補元咗… 未必有其事)

學生喺學校有異樣狂R
家長交個小朋友俾學校全日
學校都唔係完全無責任啵
但公道啲講 下體問題 唔係咁易睇得出
另一方面 N班小朋友上廁所應該有姐姐或老師照顧住嘅… 其實又有可能細心少少會留意到

現階段好似仲未結案?仲查緊?
睇到網上有在校其他家長憤而聲討當事媽媽 還校清譽
其實係咪都可以冷靜啲 將心比己
如果出事係自己仔女 邊個會唔緊張?

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

幼童d手指甲薄, 剪得唔好就好峰利, d初生BB都成日抓到塊面出哂血。

可能呢個女童下體痕,手指甲又未剪, 下體皮膚又嫩, 抓咗半小時真係出哂血都唔奇。

伯爵府

princesssarah 發表於 23-4-22 20:42
我仔昔日初返K1, 因為有濕疹,堂上時不停R手臂,老師無留意到,留意到嘅時候已經全套運動服都係血,嚇到佢 ...

下體喎,陰道出血喎,真係咁平常?

子爵府

sasatt 發表於 23-4-24 19:39
下體喎,陰道出血喎,真係咁平常?

幼童覺得痕係會不停R….

我仔早排下體痕,都試過R到出血。

珍珠宮

mrstomato 發表於 23-4-23 19:20
個女返完學發現下體流血
家長好緊張好正常

緊張系正常,但系吾系先同學校溝通下睇下cctv找真相好d呢, 個家長第一時間走去報警又系社交平台出post 出相,已經認定系學校虐待佢個女 ,而家警察睇完cctv個家長未消案囉,要學校在個細路瞓左都要睇到實一實,不如自己關心下個小朋友點解亂抓啦

公爵府

mrstomato 發表於 23-4-23 19:20
個女返完學發現下體流血
家長好緊張好正常

其實我覺得佢搵學校甚至報警都無可厚非。
不過未搞清楚件事就上網同埋WhatsApp開晒學校名去講,就唔係咁好。 依家佢自己都好難解釋澄清⋯⋯

伯爵府

princesssarah 發表於 23-4-24 20:10
幼童覺得痕係會不停R….

我仔早排下體痕,都試過R到出血。

陰道喎,用手指篤入去R到流血喎,
我自己讀書生涯真係未遇過,又未聽過有同學發生過。

大宅

angiehouse 發表於 23-4-24 20:18
緊張系正常,但系吾系先同學校溝通下睇下cctv找真相好d呢, 個家長第一時間走去報警又系社交平台出post 出 ...

平心而論
合理懷疑
搵差人去查都係一個還校清譽嘅途徑

WhatsApp呻得俾一個人或一班人知
難以控制件事點發酵 都已經唔係當事人能力範圍

涉事小朋友N班仲係好細
父母放落學校去看管全日
大概都係家庭需要 要假手於人
係要關心自己小朋友多啲
但現實係好多無奈 可能weekdays 喺學校嘅時間仲長過同父母相處
學校受託看管 係責無旁貸
當然小朋友下體痕唔痕呢啲
公道啲講 難察覺

大宅

moma1023 發表於 23-4-24 20:18
其實我覺得佢搵學校甚至報警都無可厚非。
不過未搞清楚件事就上網同埋WhatsApp開晒學校名去講,就唔係咁好 ...

難以控制地發酵未必係當事人預期之內
我見啲cap圖本來就係WhatsApp傾計內容
私聊被他人傳開

首頁

尾頁

跳至