自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

微信小程式未必用到雲閃付
巳經是裝微信最新版本又有雲閃付APP及大陸錢包
去到付款時只有餘額及銀行卡選項

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 23-7-27 16:16
你是俾CODE 人地掃? 即是付款前先選好... ? 我自己個微信 收付款 入面無云閃付出現... 有無咩要SET 左先? ...

係微信小程式,並不是現場收付款。例如好多食店用微信掃碼點餐,都用到小程式,點餐後付款,有餘額、銀行卡、信用卡、雲閃付等選擇,揀雲閃付就用到香港銀聯信用卡。

喺香港都可以試玩下,入喜茶小程式隨便落張單,望下有乜支付方式選擇。
attach0/tmp/phpwrLO3f
attach1/tmp/phpQBPLK5

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 23-7-27 17:35
係微信小程式,並不是現場收付款。例如好多食店用微信掃碼點餐,都用到小程式,點餐後付款,有餘額、銀行 ...

試左啦... 只有微信, 而且無得改.... 可能是某D Setting 問題...
Stay Hungry , stay foolish !!

伯爵府

lyh80115 發表於 23-7-27 13:59
銀聯雙幣卡多數係信用卡,少數例外如Tap&go銀聯有分港幣、人民幣餘額。

我用信用卡多,因為多回贈 :wahah ...

唔該晒你,剛去中銀打算開個大灣區戶口,原來要帶回鄉咭,明天又要走多轉.

子爵府

irisf 發表於 23-7-27 13:43
香港微訊可現金增值?在哪兒可增值?

7-11

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 23-7-27 17:54
試左啦... 只有微信, 而且無得改.... 可能是某D Setting 問題...

剛試另一個微信賬號,都有雲閃呀。

係唔係已切換到大陸微信錢包?我兩個微信都綁咗大陸銀行戶口實名。
attach0/tmp/phprv0rVH

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 23-7-27 20:34
剛試另一個微信賬號,都有雲閃呀。

係唔係已切換到大陸微信錢包?我兩個微信都綁咗大陸銀行戶口實名。

... 試左另一個戶口, 見到有云閃付啦... TKS A LOT

Stay Hungry , stay foolish !!

侯爵府

sharebuy 發表於 23-7-27 16:15
係,用香港都可以,但有啲細店唔得,最緊要有alipay hk, wechat pay, 云閃付,有齊呢3樣就無問題,滴滴用w ...

明白,唔該晒

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 23-7-27 21:49
... 試左另一個戶口, 見到有云閃付啦... TKS A LOT

如果身處深圳,雲閃付app每日10點有得搶滿減券,搶到後經微信或淘寶用雲閃付畀錢,滿指定金額自動扣減。
attach0/tmp/phpWklMG6

hinhin_ma    發表於 23-7-28 12:45

珍珠宮

BABYPURPLE 發表於 23-7-26 16:02
黎緊會返大陸玩,想問下邊種支付方式好d同抵d?

1.雲閃付(綁aeon銀聯)

香港支付寶同香港微信也用到的

珍珠宮

雲閃付係咪綁任何銀行有Union Pay嘅信用咭都可以? 每次俾錢就當碌咭, 即係要俾手續費?
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊