自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

大宅

fanny2014 發表於 23-11-3 19:46
我都係屬於4A,你之後點跟進?有冇做手術?

4A抽針良性冇事
樓主快d抽粗針check, 好快有結果
4A都可以冇事
加油,我當時都好驚好擔心

伯爵府

granja 發表於 23-11-3 18:28
未必真係有唔好既野,只係醫生有責任講唔同可能性俾你知。有思想準備係應該,但唔好諗埋一邊。希望你冇事 ...

係呀,快啲香港再照多次

祝福您

水晶宮

fanny2014 發表於 23-11-3 17:37
同朋友今日一齊上返深圳香港大學做咗個乳房超聲波同埋2d做影,即刻有報告,但發現有唔好嘅消息, 左邊乳房 ...

識人之前上咗大陸做body check,點知又係話乳房出事,佢冇喺香港睇多個醫生再check吓,就直接喺大陸做埋手術,但我就建議起碼要睇多個醫生好啲囉,但佢話嗰個醫生已經好出名,所以就唔想睇多個醫生先做手術啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

同朋友今日一齊上返深圳香港大學做咗個乳房超聲波同埋2d做影,即刻有報告,但發現有唔好嘅消息, 左邊乳房 ...

馬國權

大宅

fanny2014 發表於 23-11-3 20:16
柳醫生會唔會畀馬醫生平啲? 個個都話馬醫生好,但佢真係比較貴。

柳醫生好似平啲,不過都唔算係平

我係第三類

最早有懷疑時去柳醫生度檢查,及抽針,好細心
大概4000左右

我係已經喺香港的檢驗所做左ultrasound,但係所有主診醫生都一定會再做一次,用自己judgement 決定

馬醫生我咁耐都係佢佢指定嘅化驗所睇,我冇特別事情,所以唔需要 見佢

姑娘話嗎醫生係超級難約時間的,同埋只係睇緊急個案,我冇需要,就唔需要花這個時間同 金錢

大宅

唔好自己嚇自己,加油,4a屬於低風險
attach1/tmp/phpat8ZEB

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

4A未必有事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cy101 發表於 23-11-3 17:40
留毛!咩叫4A?

咁樣唔知夠唔夠清晰?
attach1/tmp/phpKpyeYY

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

馬國權睇過,好細心,但你要問下新症要排到幾時先,佢依家好full

男爵府

HappiMom 發表於 23-11-3 20:40
柳醫生好似平啲,不過都唔算係平

我係第三類

聽你咁講,咁我可能真係急症,因為我今日打去診所姑娘叫我用whatsapp send大陸嗰啲文字報告畀佢睇,睇完就話最快星期一晚上畀位我。

男爵府

florapang0426 發表於 23-11-3 20:50
馬國權睇過,好細心,但你要問下新症要排到幾時先,佢依家好full

我下午五點鐘 whatsapp馬國權診所,姑娘叫我畀大陸報告whatsapp畀佢睇,佢即刻話最快星期一晚畀到位,咁可能我真係比較嚴重

別墅

fanny2014 發表於 23-11-3 20:54
我下午五點鐘 whatsapp馬國權診所,姑娘叫我畀大陸報告whatsapp畀佢睇,佢即刻話最快星期一晚畀到位,咁可 ...

祝福樓主

珍珠宮

減齡達人勳章

疫情時我做3D夾胸後,話係3A, 睇咗馬醫生,抽粗針,好彩係良性,佢有建議喺診所做微創,不過,因為疫情,我有問係咪急需做, 佢話唔係,所以,我到而家都冇做。
好老實,馬醫生真係貴!

子爵府

我下午五點鐘 whatsapp馬國權診所,姑娘叫我畀大陸報告whatsapp畀佢睇,佢即刻話最快星期一晚畀到位,咁可 ...

盡快睇唔好拖,馬醫生通常會抽粗針,準確好多,抽針可以claim 保險。

男爵府

ianian_2008 發表於 23-11-3 18:00
我之前做過抽針
要有醫生轉介信
張淑儀只承認某幾間機構

張淑儀係出名,但聽聞醫德麻麻

我之前做咗好多research,最後揀咗黃詠恩醫生,超級有耐性同細心

大宅

sky_blue618 發表於 23-11-3 21:46
張淑儀係出名,但聽聞醫德麻麻

我之前做咗好多research,最後揀咗黃詠恩醫生,超級有耐性同細心

都係
因為太多人
應接不暇

侯爵府

祝福祝福

大宅

唔使太擔心,我第一次懷疑有事嘅時候,都係比報告佢,都係快有 期

不過我最終都係去咗柳醫生度抽針,報告 正常,跟住一年後,就去咗馬醫生度,先照ultrasound and mammograms, 出咗報告,診所會打嚟,話馬醫生睇過,不用返嚟見醫生。

所以快有得俾你見,都唔一定有惡性嘅

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊