自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

睇番d 舊postcard
彌敦道衆多霓紅招牌,
真係比到人夜繽紛感覺(唔係而加d LED 燈)
可惜已拆曬咁濟

珍珠宮

Skytree1000 發表於 24-1-10 09:39
睇番d 舊postcard
彌敦道衆多霓紅招牌,
真係比到人夜繽紛感覺(唔係而加d LED 燈)

會有燈飾、大型發光藝術裝置和「夜舞光龍」

昨日會議有多個政商團體出席,包括美麗華集團、栢麗購物大道管理公司、路政署、尖沙咀街坊福利會等。身兼區議會主席的油尖旺民政事務專員余健強表示,目前尖沙咀中段的栢麗大道入夜後較為淡靜,相信與環境較幽暗有關,故打算以燈飾重燃該區的活力,正籌備在下月初於栢麗大道一帶設燈飾、大型發光藝術裝置和「夜舞光龍」。

珍珠宮

puzzledmama 發表於 24-1-9 22:28
今時今日,最緊要影靚相出post, 見到熱鬧就等於經濟起飛,萬眾歡騰,哈利路亞⋯⋯
...

區議員楊子熙建議在一些打卡位設蓋印和掃瞄 QR Code二維碼,集齊後可領取消費優惠券,推動遊客打卡後消費。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KenChung_FB 發表於 24-1-9 12:42
又證明冇腦,內循環可以搞起經濟?

政府冇錢都係向中產埋手啦,都冇諗過發展經濟賺內地/外國人生意

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

selinako^^ 發表於 24-1-10 13:30
政府冇錢都係向中產埋手啦,都冇諗過發展經濟賺內地/外國人生意
...
如果降息咗,外資都唔入,咁就套用大陸經濟學家高善文2018年講嘅一句說話:大家洗洗睡吧。

珍珠宮

MYWY 發表於 24-1-9 13:16
見到個名笑咗
遲啲再有個
早午晚都繽紛

子爵府

ernbe 發表於 24-1-9 13:32
有冇英文比遊客睇?

上次我親戚響加拿大返嚟去咗海洋公園玩,佢話而家海洋公園啲員工淨係講普通話,唔識英文。

別墅

高質旅客同金錢掛勾嘅話,市場上要有樣商品發行量唔多又貴價,好似名牌咁,實用性唔使太理,最好人無我有,網上都無得賣,獨家代理,飛嚟香港先享受到睇到,務求找出目標客群再配合商貿會議展覧,股票買賣,金融推銷,至於係咩,sorry諗唔到

主題公園特色香港主題配合酒店佈置,劃一主題加深記憶,節日可以運用都市傳說,好似高街鬼屋,現為綜合大樓,萬聖節Halloween 炒熱話題有無得諗?睇番資料好多電影取景,串流電影或劇本殺聯乘Halloween時間長玩得累可能有機會住埋酒店,最重要揾本地製作時裝道具,找本地設計畢業生,初登舞台發揮所長,製作電子版概念小冊子給予旅客,想進一步睇電影買衫可以推介去邊,再配合運輸交通,優惠券先買後退形式

紀念品以輕便便攜實用為主,加入旅遊資訊網站按時更新,以便旅客帶回國有機會一傳十 ,十傳百,生活日常用到作人肉流通廣告,配合埋速遞物流出口,多人鍾意可以網上訂購,月費配送至外國,人唔到,錢到

外國大多住家飯,我見好多外國人好鍾意蛋撻,同飲食業合作,KOL做網上直播,推介埋本地食材或收費食譜,或者海外易買到西式食材煮中菜,中醫食療養生推廣,唔識煮可能會心思思過嚟試吓

多D渠道比世界知道香港有咩搞作,
都係諗吓

珍珠宮

「尖咀夜繽紛」啟動

油尖旺之後還會有在「榕樹頭公園」舉行的年三十晚倒數表演、情人節在旺角花墟的心型氣球展,以至五一黃金周的水上煙火匯演。 

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊