自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 12:05
就係唔覺得值囉。

去消費的人覺得值米得。
有需求才有供應,大陸月子中心不是今年才有服務。

子爵府

我覺得坐月最好留在自己屋企,一來係帶bb 返「屋企」佢既家;二來,無論產婦/bb,都要覆診、檢查等等,我會留在hk看自己睇開的醫生。如果係我,我鐘意返自己屋企多d。
不過我冇機會了,子女都大了,哈哈

珍珠宮

牛年勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 12:03
可能果時傾緊代言,傾唔掂咪無拍囉。林峯家族係福建有頭有面,唔洗為錢幫人抬轎
...

哦!你一定啱,林峯家族有錢極都只係限於福建,又响大陸出世,一定想R廣告代言,但R唔到,所以佢咁cheap花42萬咁少錢迫佢老婆同BB要焗住無代言費响深圳坐月咁慘

alau2021    發表於 24-1-11 12:28

子爵府

loveclementine 發表於 24-1-11 11:43
佢呢類醫院級全包唔平㗎!
有中/西醫生檢查調理,有spa/按摩,兩房一廳包飲食、照顧BB,over$100k+

未見識過, 只覺得香港坐月方便d同安心d, 始終bb太細個, 初生好多時要打針, 有d有時要去照燈, 好似方便d. 除非佢上面全部都行西醫果套會好d.
不過上面服務佢地應該一定好好的

伯爵府

ilovebb2019 發表於 24-1-11 09:32
回覆 yaabb 的帖子

好明顯做代言人。可能坐完至上去拍片佢屋企咁有錢會放心佢同個B上大陸食大陸 ...

順便做代言就緊啦。不過亦不排除做跟得夫人~(老公駐守深圳)。至於食,有$想食國內國外都得嘅~自己帶私伙食材亦可以。(有package呢家嘢㗎嘛)

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 12:14
哦!你一定啱,林峯家族有錢極都只係限於福建,又响大陸出世,一定想R廣告代言,但R唔到,所以佢咁cheap花 ...

佢11月17 生, 11月29 至去辦證, 唔知係咪生完幾個星期至上去都仲算坐月呢?原來佢係香港都有兩個陪月咖。

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/966481/%E5%BC%B5%E5%AF%B6%E5%85%92%E4%B8%8D%E7%90%86%E5%9D%90%E6%9C%88%E7%A6%81%E5%BF%8C%E5%B8%B6%E5%88%9D%E7%94%9F%E5%85%92%E5%AD%90%E5%87%BA%E9%96%80-%E6%80%A5%E8%BE%A6%E5%9B%9E%E9%84%89%E8%AD%89%E5%8C%97%E4%B8%8A%E8%A6%8B%E8%A2%81%E5%81%89%E8%B1%AA

坐月中的張寶兒更新社交網,原來與「袁咕碌」悄悄出門,一連到多個地方辦證件:「今日好充實,好感恩。已經辦妥出世紙、護照、身份證、回港證同埋回鄉證。多謝醫院姑娘們幫忙執出街走佬袋,多謝陪月姨姨、燕玲姨姨同埋舅父今日Support媽咪,多謝各辦事處辦證的哥哥姐姐好快手,更多謝自己今日非常配合,五分鐘都唔使就影到,張開眼又唔伸脷嘅證件相。」原文網址: 張寶兒不理坐月禁忌帶初生兒子出門 急辦回鄉證北上見袁偉豪? | 香港01 https://www.hk01.com/article/966 ... articlecopy&utm_medium=referral

珍珠宮

牛年勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 12:40
佢11月17 生, 11月29 至去辦證, 唔知係咪生完幾個星期至上去都仲算坐月呢?原來佢係香港都有兩個陪月咖。

...

So?

伯爵府

tungking 發表於 24-1-11 12:22
順便做代言就緊啦。不過亦不排除做跟得夫人~(老公駐守深圳)。至於食,有$想食國內國外都得嘅~自己帶私 ...

開奶要用水咖。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

ksviola 發表於 24-1-11 11:42
香港請十個8個陪月再加埋外傭,應要請埋hr解決人事糾紛

搞咁多嘢咪仲煩,
有錢買服務有乜唔好,
又可以近住個老公

珊瑚宮

ilovebb2019 發表於 24-1-11 12:43
開奶要用水咖。

上面都可以買到大大支礦泉水,
再驚啲因為自己搬水上去囉。

珊瑚宮

ilovebb2019 發表於 24-1-11 12:05
就係唔覺得值囉。

你覺得唔值咪唔好上,
人哋覺得值,米比十幾萬上去享受星級服務。

子爵府

wai4919 發表於 24-1-11 11:58
其實自己個女,就算外家比錢有咩問題,現在不是要男女平等,有錢可以嫁個樣靚對自己好老公,有又外家壓力 ...

到佢宜家生完b就明白到個差異, 好多時男人會介意用女人/外家錢, 會俾人睇唔起. 好多時慢慢頂唔順好易會爭執.

珍珠宮

回覆樓主:

佢老公好似喺大陸拍劇?方便探佢?
無所謂啦,產婦ok就得

男爵府

Fishqqma 發表於 24-1-11 12:54
你覺得唔值咪唔好上,
人哋覺得值,米比十幾萬上去享受星級服務。
...

佢有錢俾先有權講值唔值?

珊瑚宮

liverpool2023 發表於 24-1-11 13:02
佢有錢俾先有權講值唔值?

邊有人話有$才有權講值唔值??

珊瑚宮

cheung2000 發表於 24-1-11 13:00
佢老公好似喺大陸拍劇?方便探佢?
無所謂啦,產婦ok就得

男爵府

回覆樓主:

我就鐘意喺屋企坐了

男爵府

Fishqqma 發表於 24-1-11 13:04
邊有人話有$才有權講值唔值??

我話囉!
有錢有選擇,就有資格講值唔值?
本身無錢無選擇,點証明佢係覺得唔值定根本無得選擇?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

咁老公要在大陸做野,佢大陸坐月可以成日見到老公。

珊瑚宮

liverpool2023 發表於 24-1-11 13:09
我話囉!
有錢有選擇,就有資格講值唔值?
本身無錢無選擇,點証明佢係覺得唔值定根本無得選擇?

你可以去問下佢。

有冇$都可以評論值唔值嘅。
1X萬也不是天文數字,
好多人都畀得起。
去普通私家醫院開刀生仔,
其實都十萬蚊啦!

首頁
34567...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊