自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

ilovepizza 發表於 24-2-11 18:41
生到第二個已經知辛苦啦,當第3個係意外好唔好? 咁第4個又意外呀?完全冇計劃
生完又話照顧唔到,成日呻 ...

唔係四胞胎一次過爆四個出黎,生到第二個已經見個雯雯成日呻窮、嗌離婚、鬧老公廢,咁仲要生第三個、第四個,睇到全香港人眼都突晒,真係抵佢地死!
大佬,如果真係意外,明知自己養唔掂,難聽啲講落咗佢啦(老母都做埋唔係唔知自己有咗呀),生啲細路出黎受苦,擺晒上網乞人救助,真係好樣衰,細路大咗都俾人笑啦!

子爵府

明知無能力當初就不應該生4個,不識避孕嘅?
根本只想不勞而獲,等人捐款生活,真是當自己是名人

子爵府

syne403 發表於 24-2-11 17:13
張致恒同老婆區燕雯(雯雯)日前宣布與合作不足一個月嘅UglyFamily「投資者」終止合作,兩人在發文中未有提 ...

呢對男女無德無能。呢個女人其實知道自己返工都搵唔到錢。一心生仔便可逃避去搵錢的辛苦。好多女人就係咁。一心賴著要人養,不勞而獲。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

到(emoji)家都喺度賣橙

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

叫個八婆收檔啦!講到尾,仲發緊明星夢,想個男嘅東山再起,自己做明星太,所以死都唔肯做野,怕降低身份,但佢又唔諗下佢老公個朶比佢整臭晒,而男果個又真係唔抵幫,懶到出汁,唔肯好似deep咁放下身段去做野,講真做地盤唔失禮,紮鐵仲搵好多,養到家有餘。剛剛佢老婆仲在youtube貼左全家去維園行年宵嘅片,心諗睇佢地一抽二能唔會搭巴士,一定搭的士,住元朗出銅鑼灣的士錢點都要3,4百,如果坐巴士,兩大兩細(另外兩個三歲以下唔洗車費)都要100蚊,見佢地維園買波又買野食,呢度又兩舊水,無錢?咪玩啦!元朗無花市你地行?無錢又會比到車費又買波又剩?無錢只可以在屋企附近花市齋行!咁先叫無錢,希望新一年唔好再有傻人幫呢兩件大懶蛇,真係絕糧去食物銀行,無錢就番工搵,錢唔會天跌落黎比你架。

侯爵府

照顧唔到,無能力做咩生咁多 害咗小朋友!

珍珠宮

減齡達人勳章

yauchuchu 發表於 24-2-12 05:53
唔係四胞胎一次過爆四個出黎,生到第二個已經見個雯雯成日呻窮、嗌離婚、鬧老公廢,咁仲要生第三個、第四 ...

珍珠宮

減齡達人勳章

veronicahung102 發表於 24-2-12 08:07
叫個八婆收檔啦!講到尾,仲發緊明星夢,想個男嘅東山再起,自己做明星太,所以死都唔肯做野,怕降低身份, ...

我窮的時候,係想辦法慳得一元得一元。唔會帶仔女行花市,又要交通費,去到仔女望到好想買的嘢,我買唔起心感內疚,佢地又唔開心。

見佢地賒借渡日但又如常吃喝玩樂,完全無諗住慳,根本就係社會寄生蟲,網絡乞兒,捐錢比佢地都係傻仔。

大宅

回覆樓主:

辛苦同做唔到係兩樣野,佢可以:

1)兩個返工,請工人
2) 一個返日頭,一個返夜晚

買餸可以買有送貨服務嘅

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

veronicahung102 發表於 24-2-12 08:07
叫個八婆收檔啦!講到尾,仲發緊明星夢,想個男嘅東山再起,自己做明星太,所以死都唔肯做野,怕降低身份, ...

分析得好好

公爵府

剩係識xx ,生埋一堆養唔起4圍借錢扮可憐

子爵府

極品

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

野原美冴 發表於 24-2-12 08:29
我窮的時候,係想辦法慳得一元得一元。唔會帶仔女行花市,又要交通費,去到仔女望到好想買的嘢,我買唔起 ...

以前細個家貧,父母都係年初一通宵去花市執平野年花咋,邊有得買咩汽球呀,零食呀?

佢地生活質素根本唔可以貧窮唔起!

子爵府

syne403 發表於 24-2-11 17:13
張致恒同老婆區燕雯(雯雯)日前宣布與合作不足一個月嘅UglyFamily「投資者」終止合作,兩人在發文中未有提 ...

以前年代大多家庭都起碼生4-5個,更多都有,咪系老公揾錢老婆在家湊細路,還會拎啲貨在家車或穿膠花揾錢。

男爵府

回覆 野原美冴 的帖子

我都想講 無錢點解要去波波池 食3d蛋糕去主題樂園 去行花市

根本無錢點解要諗中產既生活?

水晶宮

咁能力低咪做唔到囉

男爵府

回覆樓主:

生咁多,不自量力

子爵府

selinako^^ 發表於 24-2-11 20:38
搵4大長老 + 工人已經解決晒佢講既 一個人湊唔到4個小朋友
男家/女家長老都2個人 + 工人=3個人
3個人湊唔 ...

人地就係唔想工作才去生仔呀!

大宅

其實steven放唔低過去,以前月入60萬,仲要係幕前easy job, 而家叫佢返足七日,得幾萬,緊係做唔長啦!

條女根本一直廢開,唔似有工作經驗,以為嫁咗個藝人就唔駛do, 不斷大肚去合理化自己唔返工!

琥珀宮

佢一發家6口應該一心等攞綜援

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊