自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珍珠宮

Anpanmama 發表於 24-3-6 00:19
當自己做咗正印,就忘記咗之前自己更卑鄙、可恥嘅身份!
...

每人都以自身角度利益去諗

侯爵府

回覆樓主:

咁啱第6集第7集我連住睇,剛好二手書店一段,亞海角度同善仁角度連住睇,亞海覺得自己正正常常幫佢搵書被拒,放底白蘭花就被拉住;善仁角度,亞海一呼一吸,送花都充滿挑逗,其實真實的現實兩個都不是,是較中庸的,只是男的色情腦,女的用咗媚功都不自覺。
但意料之外係,寫小說的原因係文學的包容性,呢d似乎老婆唔係文化人,無了解過。
其實作為局外人,睇埋佢對文學的想法,如果老公行為無出軌(如果連錫都無)只寫文,我會感恩佢懸崖勒馬。但錫咗仲要係車輪,但無上床,真係有討論性。

水晶宮

cecelc 發表於 24-3-5 16:15
總之人地有老婆,自己就應該避忌啦。

Agree !係姣小三
自由太多會令世人失去平衡

伯爵府

smiletigger 發表於 24-3-6 01:16
咁啱第6集第7集我連住睇,剛好二手書店一段,亞海角度同善仁角度連住睇,亞海覺得自己正正常常幫佢搵書被拒 ...

我要求可能比較低,包容性可能比較強。我覺得個老公已經做得超好。

老老實實,我係女人,我都覺得Mira 超正超誘惑,正常男人點頂得住呀?十個有九個都食咗先算啦!打埋車輪都可以勒住無下文,我覺得佢勁過聖人添呀!

佢最白痴係比老婆盤問竟然講對唔住!醒目仔就會講比老婆知個女人點樣進取,自己點樣勒住啦!

我反而有D意外係咁多人妻仲覺得個男人賤。其實反映到好多女人只用女人角度去諗嘢,完全唔明白男人。

Btw, 你分析得好好,套戲用唔同視角真係幾有趣!

男爵府

aidan08 發表於 24-3-6 01:44
我要求可能比較低,包容性可能比較強。我覺得個老公已經做得超好。

老老實實,我係女人,我都覺得Mira 超 ...

其實都唔意外,呢度一向係咁,主調係老婆惡到死係生活迫成,老婆已經做到聖人咁好,完全忽視自己無去明白老公的感受,總之老公出軌就係老公負心,

珍珠宮

睛靈勳章

Fatima_melanie 發表於 24-3-6 02:51
其實都唔意外,呢度一向係咁,主調係老婆惡到死係生活迫成,老婆已經做到聖人咁好,完全忽視自己無去明白 ...

劇集明顯包裝yoyo 為頭家做女強人,老公又愚孝,事實好多老婆一結婚就唔做嘢,當老公係揾錢機器,長期無視兼冷暴力

洋蔥頭媽咪    發表於 24-3-6 11:59

子爵府

aidan08 發表於 24-3-6 01:44

老老實實,我係女人,我都覺得Mira 超 ...
好簡單
如果調返轉
老婆同小鮮肉咁kiss
上床仲諗住小鮮肉
你做老公嘅仲會唔會
話要求比較低
包容老婆咁做
仲覺得個老婆超好呢?

男爵府

Yoyo都有同黎打車輪,係黎勒住,若果唔係都有可能出軌,咁佢同謙謙嘅情況都無分別,返而謙謙仲識懸崖勒馬

侯爵府

siufans 發表於 24-3-6 08:16
好簡單
如果調返轉
老婆同小鮮肉咁kiss

當然,老婆同小鮮肉kiss咗但無上床,又係有討論性。
但如果無kiss,只係精神出軌又点睇?其實我都理解到,一班追星C9都接近呢d level,性幻想我唔敢講係唔係無;不過,男女天生身體構造唔同,男嘅受身體基因影響,有性衝動,而女嘅要感情因素要多d先有性衝動,所以咁計落,精神出軌包容到。如果錫咗,個人確實難接受唔係出軌。不過yoyo係醉酒,好醉嘅話,又係另一可包容的因素。
呢套劇,set 好晒討論議題

侯爵府

回覆樓主:

明知人地有家庭就第一日就唔應該出現,根本就係發姣,自私,冇品,賤格。
男既一樣係垃圾
要激情,就唔好結婚。結咗婚就唔可以出軌,變咗心,唔該嚟咗婚先。啲賤男就次次都係穿咗煲都仲要死撐,將所有責任賴晒老婆,老婆原諒佢,佢就玩得再小心啲。

男爵府

雖然Mira好正,又送上門,但係善仁都衰,佢已經係出軌邊緣,仲跟Mira 去佢屋企,仲容許有獨處機會,就算最後無上床,都已經係默許出軌

子爵府

回覆 Fatima_melanie 的帖子

如果唔介意, 可唔可以分享多d 以 '父母婚外情離婚的受害者' 嘅角度嘅感受.

男爵府

minisheep 發表於 24-3-6 10:52

如果唔介意, 可唔可以分享多d 以 '父母婚外情離婚的受害者' 嘅角度嘅感受. ...

我唔介意分享,好多事情都係我大個左自己經歷左婚姻,亦目擊不少朋友出軌的始末,才對父母當年的事有另一番睇法,同好多固有的角度唔同,你想知邊方面的感受呢?

伯爵府

rabbit_liz 發表於 24-3-5 16:14
咁講真佢一開頭又真係冇做D咩, 只係關心下個男人
最後又係老公做左主動先一齊左...
你地點睇?

呢個問題唔會有理性分析,做老婆既實話佢搶人老公,做男人或小三既先會話佢敢愛咁恨,人人都會睇自己利益

翡翠宮

明知人地有老婆仲主動出擊,好明顯係搶人老公;呢件事上完全無敢愛敢恨既條件

大宅

owla 發表於 24-3-5 16:22
一直覺得第三者係唔講道德, 但冇品既人周街都係唔管得咁多,
只有老公係要對夫妻關係負上責任, 如果老公冇 ...

最大責任一定係個老公

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

未追到(呢兩日未睇電視),感情何來理性?理性到咁絕對就唔係感情,條問題唔成立

大宅

cmcn 發表於 24-3-5 23:06
睇完今晚果集有d混亂,比如謙謙有冇真係見到佢裸體做裸模?
古裝街嘴樔真定假?
上mira屋企只吃早餐?

覺得係謙謙嘅幻想,有一幕有影幅畫係有著衫啲。mira 係屋企炒蛋話整早餐開始又變返係真實

子爵府

係咪真係有原因先會令對方出軌?
當年你爸爸係因為媽媽太惡, 所以才會出軌? 而家最後仍同佢一齊嗎? 定係好後悔呢?

離婚會唔會影響小朋友?

大宅

回覆樓主:

啲人係咁話老公出軌,老婆都有份做成,我覺得唔應該鼓吹呢種思想。咁只會令男人合理化自己出軌。唔好成日用個迫字,咁大個人,冇人揸住支槍逼你出軌。
真心,你覺得老婆惡,咪離婚囉,大家放生大家。但係出軌絕對唔係一個解決婚姻問題嘅方法。

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊