跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

但係我見d人話因為今年多人, 所以好多kg每班人數都會加呀 ~

原帖由 xoboy1125 於 09-12-2 00:08 發表
zoe, 睇吓啱唔啱駛...

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/

大宅

係呢, 點解你唔報德望??

原帖由 zoesychan 於 09-12-2 14:28 發表
但係我見d人話因為今年多人, 所以好多kg每班人數都會加呀 ~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

因為德望基督教, 我地係天主教, c6話唔好wor

原帖由 xoboy1125 於 09-12-2 23:58 發表
係呢, 點解你唔報德望??

大宅

唔記得你有個好大...... 嘅要求添

原帖由 zoesychan 於 09-12-3 15:03 發表

別墅

德望100%sure係天主教
咁你截至現時為止,會俾女女讀邊間

原帖由 zoesychan 於 09-12-3 15:03 發表

侯爵府

哈哈 .. 攪錯左tim
甘應該係協恩係基督教
而德望上到小學係直資我地唔唸 ..
所以2間都無報

SN - 我 LIKE 佢小班教學
KV - 我 LIKE 佢上小學唔使煩, 我果朋友個仔上小學完全
無問題
St Rosa - 佢係天主教, 又有學卷, 有人話洗左禮一定上到
小學, 又有人話唔得, 我怕到時上唔到小學就煩
不過聽日先 in ... 收先算 ...

SC - 已有offer, 不過應該唔讀lu .. 唔like 佢一班成 30個 & 舊校舍去 in 時覺得個課室超細, 坐30個真係唔掂 .. 不過都要睇底 KV 收唔收先 ..

原帖由 baby_yu 於 09-12-4 08:58 發表
德望100%sure係天主教
咁你截至現時為止,會俾女女讀邊間

大宅

你唔想要直資, 我就最想直資,
因為小一唔駛麻...
我地已經受夠啦

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 10:16 發表
甘應該係協恩係基督教
所以2間都無報

KV - 我 LIKE 佢上小學唔使煩, 我果朋友個仔上小學完全
無問題
St Rosa - 佢係天主教, ...

侯爵府

KV waiting 咋...
點算好...

侯爵府

直資學費貴呀...........

原帖由 xoboy1125 於 09-12-4 14:02 發表
你唔想要直資, 我就最想直資,
因為小一唔駛麻...
我地已經受夠啦

大宅

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 14:49 發表
直資學費貴呀...........

私校就一定貴, 直資都有d 唔太貴既.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 10:16 發表
甘應該係協恩係基督教
所以2間都無報

無問題

咁 sn 同 sc, 你會點選 ? sn 少人一班

別墅

協恩..好多家長都攪錯,小學是津小,不是一條龍,唔好以為讀佢幼稚園會有著數,一樣要大抽獎
goodhope, 是私小及直資中學(我個女大機會係度讀,只怕太過催局,自己個女頂唔順)不過到時憑她的名氣轉校也有著數

讀st cat啦,課程好全面,講真,佢係我眾多kinder中最欣賞的,課程好有組織,老師又pro.日後考小學名氣又大
但當然如果有一條龍收,就梗係一條龍啦

甘應該係協恩係基督教
所以2間都無報

無問題

侯爵府

重未知會點, 因為而家 KV 係waiting, SC 就一定會比錢hold左位先 .. 但我地都 like KV 多d, 已經寫左知信去 "lur" 位 ...

知唔知係咪話要個個星期都要send一封信去 呀 ???
甘係咪每個星期封信既內容都要唔同架 ?

真係煩到c ~~

禁止訪問

大宅

sc 同 kv 考小學好一點~~

原帖由 VIVIANSHUM 於 09-12-8 09:34 發表
我SC(英普) KV都收唨諗到頭都爆,本身打算SC,但KV真係有好多好例子(考小學結果)
本身由首選SC轉到KV 又由KV轉到培正 不過培正就要考到先講
想暫時唔好諗 我都多數2間比晒錢留位先
大家又點睇呀!

其實我都重好鐘意崇真 ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

侯爵府

St Nic 今個 sat 要交雜費, 你地會唔會交呀 ???

大宅

我只得一間聖心揀咋,SPK衰左!
原帖由 zoesychan 於 10-3-1 15:32 發表
St Nic 今個 sat 要交雜費, 你地會唔會交呀 ???

侯爵府

hk 果邊果間聖心 ??
好好呀 ~~~

原帖由 jezzyuen 於 10-7-3 23:41 發表
我只得一間聖心揀咋,SPK衰左!

複式洋房

我地會讀st.cat (粵英pm班)

大宅

Yes,羅便臣道聖心。
原帖由 zoesychan 於 10-7-5 12:20 發表
hk 果邊果間聖心 ??
好好呀 ~~~

首頁

尾頁

跳至