跳至

首頁
34567...40

尾頁

禁止發言

禁止發言

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 尚宮大人 於 09-12-31 21:43 發表
:) 【東方日報】油蔴地天主教小學(海泓道)教師朱志華涉與十二歲女生非法性交,被判入獄十年,該校校長張志鴻曾替被告撰寫求情信,表示原諒和支持被告,惹來大批家長不滿,在網上討論區有逾百個留言,批評張枉為校長、是非不分、不 ...

吓, 又嚟!!!

禁止發言

禁止發言

大宅

原帖由 尚宮大人 於 09-12-31 22:10 發表

:D 大家點睇依 3 段新聞呀?

點睇? 大家點睇依 3 段新聞呀?????

禁止發言

禁止發言

伯爵府

我覺得響呢個社會上就係因為有好多好似尚宮大人呢d人, 攪到人人滿腦憤怒, 每每都因一件人生小插曲就不停咁唱到行晒, 掟鞋, 掟蕉, 放假無野做就走去遊行 真係想嗌救命 可唔可以學下點樣去欣賞別人的優點呢 其實只要將每一個人的優點和缺點作比較, 自己就可以衡量到答案, 只要優點比缺點多, 就自然會好容易包容佢既缺點, 而對一位校長好壞的評論, 應該由有小朋友在學的家長自己去體會, 既然我地都覺得無問題, 街外的塘邊鶴都無謂到處說三道四, 自貶自己的品格:;pppp: 況且呢d報紙的報道實質同d八卦雜誌無分別, 只可以等同明星的花邊新聞咁睇, 唔可以盡信 更何況呢d係舊聞呢 e+己經係2010年啦, 做人應該向前看, 放鬆d啦~~~香港人
原帖由 尚宮大人 於 10-1-1 12:48 發表

你講啱。小貓三數隻係唔可以代表好多家長。大家睇完 3 段新聞之後,會更加了解張XX校長,係好係壞,心中有數啦。

伯爵府

你錯啦, 呢d己經唔係新聞, 唔該唔好再響度炒冷飯 張校長早幾年前己經知道自己要在油天退休, 而千人盆菜宴都係籌備左好耐, 因為早幾年要為大女考慮搵小學, 呢樣野我那時己經在朋友口中知道 我大女今年都P4啦 雖然求情事件在社會的評論很大, 但佢只係寫左封信向法官求情希望輕判, 唔係唔判, 亦無認同老師, 亦唔係幫兇同黨, 而呢單案雖然轟動一時, 但在我個人立場來看, 那老師衰十一就必定衰梗 但個靚妹都唔可以話無問題的, 話晒2xx次, 點都唔會係被迫啦, 仲要係個男友鼓勵佢去報警, 咁你地猜果個小男友同佢既關系又點親密呢 個小男友又有無衰十一呢 個靚妹衰起上黎都可以連呢個男仔都玩埋都得啦 唔該唔好再講埋咁多費話 清醒d啦
原帖由 尚宮大人 於 10-1-1 13:07 發表

:) 我係第 1 次 post 依幾段新聞架。我 post 啲新聞係照原文 copy,完全無更改,點解你覺得依 d 文章有問題?定報導啲事實令人不安?問心呀,如果張XX校長唔係保圓校長,從旁人啲角度去睇,你又點睇依位張XX校長呢?如果你依 d 言論 ...

伯爵府

當然啦, 我地作為yyps家長都係有質數, 有教養加嘛
原帖由 greedycat116 於 10-1-1 09:47 發表

點睇? 睇到尚宮大人是個心胸狹窄的人囉!嘻嘻... 你一直拿這幾篇新聞到處去post, 你覺得悶唔悶 ?你好憎張校長架?你和他有過節 ?你覺得張校長品格上有問題? 我覺得ok 喎!你到處去抵毀人及發放有問題的文章,你的品格 ...

禁止發言

伯爵府

撩事鬥非! 呢度都無一個人認同你所做既野, 你想發表言論都無必要響呢度攪攪震 我地小學果邊己經俾你攪到無人入去, 結果我地在屯門再開新topic作家長交流, 你又入黎攪破壞, 如果你既行為唔係令人反感, 又點會無端端被人話呢, 我唔知你同張校長有乜野咁大仇口, 又咁無聊好似人地剪偶像新聞咁將佢d新聞儲埋, 仲要驚c人地無錢買報紙, 乜都唔知咁唱, 不如你講下你同校長之間有乜十怨九仇至會咁做, 可能我地都會同情你 如果你只係想制造網上罵戰就唔該你可以慳番啖氣囉
原帖由 尚宮大人 於 10-1-2 00:19 發表

:) 保圓啲家長,真係有質數,有教養啦。

(1) 香港有言論自由概,每個人可以表達自己啲想法。greedycat116家長啲一句「心胸狹窄」同菇芝bebi家長啲一句「我覺得響呢個社會上就係因為有好多好似尚宮大人呢d人,攪到人人滿 ...

複式洋房

hello!我都是新小一的家長, 圓玄是我喜歡的學校,無論校長以前怎樣, 最緊要有無心整理學校!

複式洋房

回覆 2# 菇芝bebi 的文章

我都同意菇芝bebi! 就算尚宮大人對校長不滿, 是不應四處唱! 他的好壞應該由校內家長去批評而不是由一個只知過去不知現在的人去批評!:;pppp:

伯爵府

早晨 今日終於都返學啦

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-4 11:08 發表
早晨 今日終於都返學啦

睇晒你地對上宮大人之對話, 十分敬佩你地咁有EQ, 講真佢D 言論, 我都有去睇過, 佢都已經曾經被人起底: 小朋友是在 更正:新X代的k3, 將升讀宏X (八番來的). 但唔知點解, 佢就四處話別的學校不是, 而抬高宏X 此校, 我有時係度諗, 佢會唔會收左宏X好多錢呢?

另外, 我好想真真正正結識 菇芝bebi , 你講的十分中肯, 唔知將來我小朋友入讀後, 會否有幸結識你呢?

伯爵府

多謝讚賞 其實我響學校都好8架, 你入左黎讀要識到我都唔難架
原帖由 Doraemon_ng 於 10-1-4 15:39 發表

睇晒你地對上宮大人之對話, 十分敬佩你地咁有EQ, 講真佢D 言論, 我都有去睇過, 佢都已經曾經被人起底: 小朋友是在新X代畢業的, 讀緊宏X. 但唔知點解, 佢就四處話別的學校不是, 而抬高宏X 此校, 我有時係度諗, 佢 ...

伯爵府

嘩~~今星期五佢地放學後可以睇到日環食呀 正~~ 等我幫2個b整定d野一齊睇先

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-4 20:25 發表
嘩~~今星期五佢地放學後可以睇到日環食呀 正~~ 等我幫2個b整定d野一齊睇先

係邊度睇? 就咁望上個天?? 幾點有得點呀??我都有興趣喎~

首頁
34567...40

尾頁

跳至