跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

hmmm....I wonder if there is any criminal offence or else we the claimants may have to go through the civil proceedings???
Those 超級版主 : where can I get an answer? excuse me, I dont just want an answer, I want an explanation, I think I have the right to.

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

本人現作出以下回應:
1.本人對各位mami的提問不立即作出回應並不代表逃避,難道要我24小時上bk去回應你們嗎?我也有家庭也有兒女要照顧的!
2.關於款項問題,我一直都有追問財務,唯財務作出推搪,現在竟在我不知情下說入了給我老公,我也要用時間請我老公去銀行查證,如果真的確實我老公戶口有這筆款項,我會原款退回給財務,究竟點解財務有我老公的戶口,我想到的只有兩個原因:其一是我交自己參加半歲生日會的費用,其二是生日會完結後,財務通知我12歲以下的小童有退款,於是我曾告知她我老公的戶口號碼,因本人是沒有匯豐/恆生銀行戶口,財務說11月1日已經轉數給我,為何我一直沒有收到通知,這個戶口不是我的,我又怎麼會知道有人入了錢?
3.關於生日會餘下物資,其實上次閞完半歲生日會之後,因為義工mami之間發生問題.根本沒有人之後再去商討如何安排,我一直有追問,因為之前在我的家包裝禮物,現在有一箱物資一直存放在我家中,我亦儘量通知沒有參加生日會的參加者領取禮物,現在還有4人仍未領取。

別墅

原帖由 大臣子 於 09-12-9 22:33 發表
本人現作出以下回應:
1.本人對各位mami的提問不立即作出回應並不代表逃避,難道要我24小時上bk去回應你們嗎?我也有家庭也有兒女要照顧的!
2.關於款項問題,我一直都有追問財務,唯財務作出推搪,現在竟在我不知情下說入了給我老公,我也要用時間請我老公去銀行查證,如果真的確實我老公戶口有這筆款項,我會原款退回給財務,究竟點解財務有我老公的戶口,我想到的只有兩個原因:其一是我交自己參加半歲生日會的費用,其二是生日會完結後,財務通知我12歲以下的小童有退款,於是我曾告知她我老公的戶口號碼,因本人是沒有匯豐/恆生銀行戶口,財務說11月1日已經轉數給我,為何我一直沒有收到通知,這個戶口不是我的,我又怎麼會知道有人入了錢?
3.關於生日會餘下物資,其實上次閞完半歲生日會之後,因為義工mami之間發生問題.根本沒有人之後再去商討如何安排,我一直有追問,因為之前在我的家包裝禮物,現在有一箱物資一直存放在我家中,我亦儘量通知沒有參加生日會的參加者領取禮物,現在還有4人仍未領取。

比左個戶口人, 唔係會 expect人地入$比你ga咩?
咁你都應該有責任check 下ar....
就算只係退返12歲以下的小童的退款比你, 你都要知人地退左未ga??? 點解會無端端比左acc. 人, 又唔問人做咩, 又唔跟進呢?? 有d 怪lor.....

我唔係 想搵0野來講, 只係 睇完有感而發姐~

複式洋房

回覆 82# 大臣子 的文章

講真, 財務點知個account係邊個, 總之係你俾佢既, 佢就照入架啦 ... 你無通知, 都知道有多咗錢啩, 唔通你以為係 "天降橫財" 呀? 人地無通知你, 你唔識打返俾人confirm架?

男爵府

原帖由 emilylada 於 09-12-9 22:50 發表

比左個戶口人, 唔係會 expect人地入$比你ga咩?
咁你都應該有責任check 下ar....
就算只係退返12歲以下的小童的退款比你, 你都要知人地退左未ga??? 點解會無端端比左acc. 人, 又唔問人做咩, 又唔跟進呢?? 有d 怪lor ...

我比戶口人,又點會expect人地幾時入$同入咩錢比我呢?
何況個戶口唔係我ke,唔通我一年365日問住我老公幾時個戶口多左錢咩?
我已經交待左並會跟進事件,我諗現階段唔係執住我d字黎回應,而係解決餘款的問題!

男爵府

原帖由 gloriawcwong 於 09-12-9 23:11 發表
講真, 財務點知個account係邊個, 總之係你俾佢既, 佢就照入架啦 ... 你無通知, 都知道有多咗錢啩, 唔通你以為係 "天降橫財" 呀? 人地無通知你, 你唔識打返俾人confirm架? ...

這位mami,我諗你睇清楚之前自己的留言,一時又話財務問我老公acc,一時又話唔知個acc係邊個,仲有由始至終我只是說想到財務有我老公acc的可能性,我根本不知道佢為咩入呢筆餘款比我,我又為何會打返俾人confirm呢?仲有身為財務的職責是由頭管到尾的,為何11月入了現在才公開財政報告?大家禁關心餘款點解又唔問下佢點解keep住d數禁耐先過比我呢?同埋佢買禮物的單據,joeff及財務是負責用email領取贊助禮物的,我想她們也要交待吧?

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-9 23:26 發表

這位mami,我諗你睇清楚之前自己的留言,一時又話財務問我老公acc,一時又話唔知個acc係邊個,仲有由始至終我只是說想到財務有我老公acc的可能性,我根本不知道佢為咩入呢筆餘款比我,我又為何會打返俾人confirm呢?仲有身 ...

我老公係負責車嘢,你叫我地車哂去你屋企,你話你要點數。如果係有遺漏,點解你當時唔即刻追究我呀,唱我話我吞咗嘢呀?依家你又想轉移視線呀?點解你唔去做編劇呀?一定好睇過宮心計!

男爵府

原帖由 edea 於 09-12-9 18:15 發表
超版介入既意思正正就係要公平, 公開處理事件, 絕對唔會包庇任何人, 而且事件我地已通知大臣, 絕唔會偏坦任何人.

由於wkwok01列出入數日子, 帳號首幾個號碼, 希望大臣子根據資料再翻查戶口, 再確認有冇收過. 解開 ...

真的希望超版的介入去了解事件的真相.
現在(版主)-大臣子已經確認款項在其"老公" 戶口.
即使不是自己持有,但都是自己知情的戶口.
不明白當初堅說"沒有收到款項" .
真的多麼令人費解? 如果今次唔係有人公開事件,
金額的下落,真係無人知曉.

--這是關於本身個人操守問題,只有有關人士會
最清楚. 現在大家在這裡討論,是基於想公開,
公平原則.希望你們會查核.

大宅

現時表面的文字提到是
(1)大臣子仍然堅持一直不知有人及有人通知她已入數到她老公戶口
(2)而wkwok01 就一直堅持是由大臣子提供乍口資料及以由大臣子電話確認已收到入數紀錄
那即是什麼回事呢?

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

各位

為公正處理這事, 我會先暫停大臣子的版主職務. 我亦會參與跟進, 如各位有任何意見, 請隨時與本人聯絡.

大臣

男爵府

現在joeff已經解釋咗d禮物去咗邊,所以我都希望大臣子如果知道餘款嘅下落,請盡快回覆

原帖由 Joeff 於 09-12-9 23:34 發表

我老公係負責車嘢,你叫我地車哂去你屋企,你話你要點數。如果係有遺漏,點解你當時唔即刻追究我呀,唱我話我吞咗嘢呀?依家你又想轉移視線呀?點解你唔去做編劇呀?一定好睇過宮心計! ...

男爵府

純粹路過, 見版主的回答有幾個疑點, 希望版主解答澄清,否則只令人更感疑惑:
1. 一般來講, 你要別人過數給你你才會告訴戶口號碼給別人, 相反你過數給別人又何需人家知道你的戶口號碼?
2. 版主聲稱自己並非管錢而質疑財務為何要將餘款退給她, 但為何12歲以下小童有退款版主又願意接收並把老公的戶口給了財務?
3. 我不清楚版主夫婦之間財務如何處理,但若我老公戶口忽然有一筆千多元的"不明來歷"款項存入戶口,相信他亦會告訴我吧。 或許版主夫婦視錢財如糞土, 從不理會戶口的狀況。
4. 版主能者多勞, 沒時間check自己戶口確實合情合理。但財務稱曾email入數證明給版主, 難道版主連email亦沒有時間check? 或許版主心繫BK只會花時間處理版務, 若果如此建議財務將入數證明直接post上BK,相信版主應有時間處理吧。

王國長老

王國長老

原帖由 B.GIRL 於 09-12-9 23:38 發表

真的希望超版的介入去了解事件的真相.
現在(版主)-大臣子已經確認款項在其"老公" 戶口.
即使不是自己持有,但都是自己知情的戶口.
不明白當初堅說"沒有收到款項" .
真的多麼令人費解? 如果今次唔係有人公開事件,
金 ...

大臣都進來了, 我們的確有向大臣報告此事. 大臣亦已暫停大臣子版主職位, 待事件先查清楚.

請問大家可否提供當日"禮物"到底包括了什麼? 又可知剩下多少?

款項從表面看來應在大臣子手中, 建議平均退還各參與家庭, 如果想捐給慈善機構的人請自己捐贈, 否則徒然再起波瀾. 各會員意思怎樣?

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

多謝依條link, 令我終於都睇到半歲party既相喇!!

既然半歲party係有餘款, 大家都係想知不餘款既去向0者, 既然大臣子都話收左錢既, 我諗都好應該交代一下既! 唔係錢銀多少既問題, 係應該要有交帶囉

男爵府

噢! 剛發覺大臣子暫時不再是版主,小妹應稱回大臣子了。

大宅

原帖由 edea 於 09-12-9 23:52 發表

大臣都進來了, 我們的確有向大臣報告此事. 大臣亦已暫停大臣子版主職位, 待事件先查清楚.

請問大家可否提供當日"禮物"到底包括了什麼? 又可知剩下多少?

款項從表面看來應在大臣子手中, 建議平均退還各參與家庭 ...

大臣子仍然聲稱款項仍未確定是否已交到她/她老公的戶口

別墅

大臣子, O係PARTY前2日, 你打比我話D sponsored gift齊啦, O係你到, 話冇人幫手PACK野, 叫我去你到PACK, 我都冇問題, 都pack左幾個鐘, 攪點晒先走, 唔明做乜而家冇啦啦又叫joeff及財務交待d gift去左邊,joeff 幫手車嘢入粉嶺,油錢都無計,仲要俾人話, 好慘囉, 大臣子, 夠啦...唔好再令咁多人不安啦..

男爵府

wkwok01話:
於是我便於11月初根據大臣子的指示,把餘款存入大臣子先生的賬戶.入賬後我把收據scan給大臣子e-mail account,而大臣子亦有致電給我確認我已過數.

大*子,
請你回應你是否
有致電給wkwok01確認已過數.

你不停說你不知情,
但實在令人難以相信。
咁多義工媽咪一齊覆述一件事
冇夾定都有紋有路過你一個人講既野
你前言不對後語

男爵府

就係囉~大臣子只係話要查,冇確實講過收到餘款~

原帖由 stoc15 於 09-12-9 23:57 發表

大臣子仍然聲稱款項仍未確定是否已交到她/她老公的戶口

大宅

點解大臣子一定要拖人落水呢?

首頁