親子旅遊

跳至

首頁
34567...50

尾頁

大宅

回覆 1# naomiisaac 的文章

不用客氣。
我7月12-16日到懇丁,你們呢?

複式洋房

我11-17/7去, 頭四日在墾丁, 然後上高雄住二日.

原帖由 doscom 於 10-5-30 00:23 發表
不用客氣。
我7月12-16日到懇丁,你們呢?

子爵府

010:

唔該晒! 我好驚d小昆蟲架, 多謝你提醒我.
另外, 我都諗住帶蚊貼, 唔知會唔會好多蚊呢...

男爵府

原帖由 naomiisaac 於 10-5-30 00:02 發表
vkzone,

我朋友做那間也是B字頭的旅行社, 跟你報的差不多,二大二小$1955. 我也跟他買了機票來回, 二大二小連稅共$6440. 我沒有夾過其他, 問得他, 我就信他了, 而且也在自己的預算內.

今天問二個小朋友要有得泡浴 ...

我問時, B字頭的旅行社報價是:
KA TICKET $2200成人, $1700小孩不連稅. (8月中出發)
YOHO KIDS就$1850一晚. 2大1小.
看來你的價比較平, 可否介紹我呀?

YOHO 悠活渡假村和YOHO KIDS兩酒店在同一地點嗎? 咁酒店包的YOHO PASS會唔會只係包玩CHECK IN的那一天咋?

夢x小屋可以PM INFO給我嗎? 包車的我已PM你了.

大宅

我問的那間; KA ticket Child $1300 + tax (7月頭)
原帖由 vkzone 於 10-5-30 17:35 發表

KA TICKET $2200成人, $1700小孩不連稅. (8月中出發)

YOHO 悠活渡假村和YOHO KIDS兩酒店在同一地點嗎? 咁酒店包的Y ...

男爵府

原帖由 doscom 於 10-5-30 18:25 發表
我問的那間; KA ticket Child $1300 + tax (7月頭)

咁7月頭就一定會平D的, 因未正式放暑假!
其實我見上年暑假KA大約$1800左右, 但唔知點解那間報到$2200咁貴....

其實晚上除了一天想看出火外, 其他的晚餐後回民宿RELAX下都無問題. 而我們會包車出入的.

複式洋房

vkzone,

我沒有朋友的公司電話, 問了他之後再pm你.

YOHO 渡假村和KIDS HOTEL 是在鄰近的, 朋友叫我第二天可以食完早餐, check-out酒店先, 寄存行李, 然後過渡假村玩, 玩飽了便拿行李走 (會去墾丁的民宿).

夢想小屋的website, 我用email聯絡, 回覆得很快!

http://www.dream-house.tw/

原帖由 vkzone 於 10-5-30 17:35 發表

YOHO 悠活渡假村和YOHO KIDS兩酒店在同一地點嗎? 咁酒店包的Y ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我記得兩次去都唔多蚊.
但我有做好防蚊措施
d蟻都係我地食物引來...
無放食物之真係唔覺有嫁

原帖由 GLG 於 10-5-30 16:20 發表
010:

唔該晒! 我好驚d小昆蟲架, 多謝你提醒我.
另外, 我都諗住帶蚊貼, 唔知會唔會好多蚊呢...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

見到你地講"夢想小屋"先記得之前有人問我拎資料
但我唔記得左真唔好意思.
我住過真係幾得. 款款都有不同特色
d小朋友"走"得好開心嫁
而且佢佢近六合夜市, 行過去10-15min便到幾方便
原帖由 naomiisaac 於 10-5-30 19:19 發表
vkzone,

我沒有朋友的公司電話, 問了他之後再pm你.

YOHO 渡假村和KIDS HOTEL 是在鄰近的, 朋友叫我第二天可以食完早餐, check-out酒店先, 寄存行李, 然後過渡假村玩, 玩飽了便拿行李走 (會去墾丁的民宿).

夢想小 ...

男爵府

原來夢想小屋在高雄.
我們不打算停高雄啊. 我找到新X有3日2夜YOHO KIDS HOTEL PACKAGE, 暑假 $3499/人, 但唔包DAY PASS, 小孩KA TICKET也要$1700, 很貴.
我想多數會散買 (KA TICKET 2大1小連稅$6390) 再加$1850/晚 YOHO KIDS連DAY PASS連早餐.
TOTAL: $10090.

複式洋房

我打算租合歡x宿, 不知有沒有人住過?

選它是因為小朋友要泡浴, 大朋友要行夜市, 所以選了這間墾丁區有浴缸, 有陽台海景和足距可抵墾丁大街的民宿(老實講要浴缸的真的選擇不多), 而且還有暑期八折優惠, NT2400四人房/晚.

不過, 就唔覺有網民住過...又擔心平嘢無好嘢...所以有點擔心...不知大家點睇?

男爵府

南灣蝴蝶 (賣點: 面對海岸, 陽台戶外spa池)
http://uukt.idv.tw/inn/bf.htm

迦南美地 (賣點: 面對海岸, 外觀及房間也充滿地中海風情)
http://uukt.idv.tw/inn/jn.htm

濱海風情旅店 (賣點: 對面馬路已經是沙灘, 地點方便食和買)
http://uukt.idv.tw/inn/bh.htm

海都旅店 (賣點: 對面馬路已經是沙灘, 地點方便食和買)
http://088862803.hotkt.com/

以上都有bath的, 但無咁平

複式洋房

Thanks!

Have PM the HK agent info to you!

原帖由 vkzone 於 10-5-31 17:16 發表
南灣蝴蝶 (賣點: 面對海岸, 陽台戶外spa池)
http://uukt.idv.tw/inn/bf.htm

迦南美地 (賣點: 面對海岸, 外觀及房間也充滿地中海風情)
http://uukt.idv.tw/inn/jn.htm

濱海風情旅店 (賣點: 對面馬路已經是沙 ...

大宅

Hello, I booked through Blisx Travel for yohokids hotel package (4days) by Dragon Airline) in August... 2 adults 1 4;0 and 1 1.5 year old. total $12500, very expensive ar! I want to ask everyone about the travel from Ko Hung to Kenting... do u guys book car / shuttle bus in the airport or should book before and then someone will pick up??? how much is it? can anyone help and send info?? cos have 2 kids.... very worry....

and anyone knows is the travel from yohokids to city center very far away???? any cars or bus suggest?

Pls help!!!!

伯爵府

去出火, 記住晚上去, 日光日白無特別
晚上有人放煙花, 入夜後會熱鬧一點
同埋, 最好自備電筒, 因為下車到出火位, 要行5分鐘, 有樓梯上落, 沿途伸手不見5指
我老公隨身有電筒, 再加埋我開住手提屏幕至有少少光線
有人就買火把, 如有電筒更方便

原帖由 vkzone 於 10-5-30 18:32 發表

咁7月頭就一定會平D的, 因未正式放暑假!
其實我見上年暑假KA大約$1800左右, 但唔知點解那間報到$2200咁貴....

其實晚上除了一天想看出火外, 其他的晚餐後回民宿RELAX下都無問題. 而我們會包車出入的. ...

男爵府

原帖由 cheapbombom 於 10-5-31 22:10 發表
去出火, 記住晚上去, 日光日白無特別
晚上有人放煙花, 入夜後會熱鬧一點
同埋, 最好自備電筒, 因為下車到出火位, 要行5分鐘, 有樓梯上落, 沿途伸手不見5指
我老公隨身有電筒, 再加埋我開住手提屏幕至有少少光線
有人 ...

係呀, 我都打算晚上才去看出火, 仲可以燒炮谷呢!
多謝你地, 我會帶電筒去架啦!
請問台灣可以點買電話咭呢? 7-11有得買嗎?

YOHO我直接問過酒店啦, 佢地話就算未CHECK IN, 都可以先玩酒店設施, 到15:00 CHECK IN就可以了. 直接跟佢地訂房, UPGRADE樓中樓只係NT$1000咋, 香港AGENCY連UPGRADE都要食水....
你地會唔會夜宿海生館呀? 我們其中一晚打算睡在白鯨區, 不過HK$500一個人唔算平, 但扣埋入場費, 晚, 早餐都可以接受.
不知YOHO鄰近係咪無野食的呢? 咁咪要座酒店SHUTTLE 出去食或係酒店食? YOHO有SHUTTLE出海生館, 南灣, 墾丁, 每人單程NT$30-80

大宅

我都book 了30/7-2/8去墾丁、高雄,2晚墾丁,1晚高雄,行程未plan,不過book民宿要快,我check時,都有D full了。

男爵府

我已HOLD了民宿(因我選比較冷門的), 這星期應該可以CONFIRM到行程, 訂埋機票, 酒店了. 咁再下一個星期可以BOOK 埋包車.

大至:
1st - 2nd YOHO KIDS
3rd 海生館
4th - 5th 民宿

或:
1st YOHO KIDS
2nd 海生館
3rd - 5th 民宿

複式洋房

由高雄至墾丁那一程可以問民宿或酒店可否代安排?
我會訂那間民宿話可以包車 NT350一位, 所以會跟他們訂, 除非自己租車.

行程方面:
第一天:水世界和夜遊墾丁大街
第二天:租車觀光去, 泡温泉, 出火
第三天:海生館
第四天:YOHO KIDS
第五天:YOHO渡假村,上高雄(會在高雄留二天閒逛)

大宅

好沒有懇丁行程好推介?

首頁
34567...50

尾頁

跳至