在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

回覆:太年輕3年抱2有錯嗎?!

我既現況:
我18歲結婚,19歲生大仔,21歲生細女。三年抱兩。e家個仔6歲細女4.5歲。因性格不合同老公離婚中,兩個小孩跟我。我結婚7年都係全職媽媽。冇咩學歷同工作經驗。又要帶住兩個細,做得d咩, 我又一定ng 會放棄佢哋,咁點?好彩的是99/62 每月比$我地,所以經濟冇咩困難。男人反豬豬肚就係屎,我當初就係個腦諗野唔夠全面,所以後悔。ng係話年輕生二個唔好,但要為自己同仔女將來計劃好!如果唔係到時就頭痕!
(本人自己意見)

大宅

我就大過你, 31生第三個, 我26結婚, 27生第一個, 29生第二個, 31生第三個. 全部無planning, 有就生, 係天安排. 上星期去銀行, 個姐姐仲問幾時預產期, 係咪第一胎, 我話第三胎, 佢話咁後生生第三個.

我都唔理其他人, 有b 真係趁早生. 我同事42才生第一個, 我覺得佢會辛苦, 不過佢想要好耐都無. 所以這是緣份.

我現時大肚十月尾生, 有個時又係唔知要唔要好. 都決定了要, 又作小產, 見紅好嚴重, 醫生叫要做心理準備. 嚇到我喊晒, 老公只好安慰我. 好彩現在平安.

放鬆心情, 兒女是屬於你和老公的愛情結晶品, 99成日叫我生, 我唔會因為佢點講, 左右我的決定. 現在第三個未出世, 佢已經講有無第四個. 但如無意外, 三個夠了.

大宅

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至