想生BB

跳至

首頁
34567...74

尾頁

複式洋房

no. la....係m小姐來....仲好多血...已宣佈失敗....

原帖由 robbor 於 11-3-13 16:58 發表
你係少少血定係好多呀? 如果係少少血未必係M架.

通常嚟咗一次正常M之後就可以放雪胎, 即係如果你今次真係M, 咁4月嚟多一次, 5月嚟M果個月就可以放雪胎, 會用番自然cycle, 大約係day 10左右幫你驗血check荷爾蒙, 唔 ...

男爵府

唔好灰心,你仲有六個,可能龍bb仲威呢!有啲人放雪胎易啲中,因為過程簡單啲,身體亦沒有咁多荷爾蒙影響,好好什息下,做多啲運動,下次就做龍媽媽!

大宅

我想問溶雪時有幾大機會個bb唔得?我得返兩個雪bb,好擔心…

男爵府

原帖由 lollybb 於 11-3-14 22:28 發表
我想問溶雪時有幾大機會個bb唔得?我得返兩個雪bb,好擔心…

依家科技很少會溶雪兩個都唔得,你看BK啲post 都好少人提到遇到這事,不要想太多,壓力會影響着床,雖然我都知很難,我還有個多月才放,但現在有時都會緊張,你幾時放呀?寶物尋歸底,就係個兩個啦!

大宅

我都有問過醫生呢個問題, 佢都話宜家好少會溶死咗, 所以唔駛咁擔心, 放鬆心情好緊要架!!

原帖由 lollybb 於 14-3-2011 22:28 發表

複式洋房

我都係放雪胎先中。我七個胎,首3個係新鮮放,唔成功,有4個淨低,但解凍時有一個存活唔到,淨低其餘3個都放埋,最後bingo。

大宅

恭喜你呀!! 咁你中咗幾多個呀?

原帖由 kamany 於 14-3-2011 23:55 發表
我都係放雪胎先中。我七個胎,首3個係新鮮放,唔成功,有4個淨低,但解凍時有一個存活唔到,淨低其餘3個都放埋,最後bingo。

大宅

我諗住五月放, 因為四月原本去台灣同日本玩完先, 但係而家都唔知去唔去日本好......
GentooMama, 你而家有冇做d乜去增加成功機會? 我今次已是第二次ivf, 但第一次FET, 好希望成功....

原帖由 GentooMama 於 11-3-14 22:46 發表

依家科技很少會溶雪兩個都唔得,你看BK啲post 都好少人提到遇到這事,不要想太多,壓力會影響着床,雖然我都知很難,我還有個多月才放,但現在有時都會緊張,你幾時放呀?寶物尋歸底,就係個兩個啦! ...

男爵府

[quote]原帖由 lollybb 於 11-3-15 07:41 發表
我諗住五月放, 因為四月原本去台灣同日本玩完先, 但係而家都唔知去唔去日本好......
GentooMama, 你而家有冇做d乜去增加成功機會? 我今次已是第二次ivf, 但第一次FET, 好希望成功....

我都係跟上次ivf之前一樣正常飲食,每天飲花膠湯,低脂奶,不飲凍嘢,做運動。因為上次能成功着床,所以我諗這些是有用的,今次最難是放鬆心情,因上次孖b走了打擊太大,所以今次我在四月會去旅行再回來放胎

大宅

可能我個人較緊張,加上做ivf,一定想成功,所以放鬆唔到。我戒咗口好耐喇,但都唔得…GentooMama, 你做乜運動,同埋花膠湯係自己煲定街買?同埋你會否整熱啲奶先?

男爵府

原帖由 lollybb 於 11-3-15 19:33 發表
可能我個人較緊張,加上做ivf,一定想成功,所以放鬆唔到。我戒咗口好耐喇,但都唔得…GentooMama, 你做乜運動,同埋花膠湯係自己煲定街買?同埋你會否整熱啲奶先? ...

但運動可幫你放鬆情緒,我做yoga同pilate, 出一啲汗血氣運行都好啲,我唔識煲湯,所以都係買湯包,天天飲,都幾重皮,我飲原x家x,好似好啲,奶我一定煲熱才飲,我中午飲完小睡十五分鐘再工作,晚上一定要早睡,有時諗就算唔得身體好啲都好吖!你呢?又有什麼準備?

大宅

我而家睇緊中醫, 做緊針灸, 但係工作太忙, 冇時間做日日運動, 原本都有跑步, 但上星期跌親, 又冇得跑.
我第一次ivf冇雪bb, 可能身體太差. 第二次ivf前都有睇中醫, 戒口仲戒得好清, 都偶而飲花膠湯(因之前個中醫唔主張我飲), 但係ET 都唔得. c6話我太緊張, 行步路都驚, 食錯少少嘢又驚, 加上自己年紀唔細, 都好想快d中獎, 所以就算放胎後放假都滿腦子bb的事, 難以放鬆.
咁你又點準備?

複式洋房

今日我又醫院照其他嘢....做ivf 之前已經知道自已子宮異位, but 唔影響其他...無奈放胎後失敗,,,,仲要day 8 已經知道....今日照又話有其他問題....仲要見醫生....由於我在外國做..二個唔同部們, ivf....又通知叫我5月第1日m 來通知....驗血等等....5月中放雪胎..希望快些通知我檢查. 如果有其他問題是否先解決醫好d 女人病後放胎呢? 我都唔想浪費我6個雪胎

原帖由 suki168 於 11-3-14 16:42 發表
no. la....係m小姐來....仲好多血...已宣佈失敗....

大宅

如果真係有其他問題, 應該先解決咗後再放雪胎, 以免影響結果. 你DAY 8就已經嚟M, 真係早咗D喎, 所以最好檢查清楚先.

原帖由 suki168 於 16-3-2011 19:26 發表
今日我又醫院照其他嘢....做ivf 之前已經知道自已子宮異位, but 唔影響其他...無奈放胎後失敗,,,,仲要day 8 已經知道....今日照又話有其他問題....仲要見醫生....由於我在外國做..二個唔同部們, ivf....又通知叫我5 ...

大宅

robbor, 咁你幾時放?

男爵府

原帖由 lollybb 於 11-3-15 23:05 發表
我而家睇緊中醫, 做緊針灸, 但係工作太忙, 冇時間做日日運動, 原本都有跑步, 但上星期跌親, 又冇得跑.
我第一次ivf冇雪bb, 可能身體太差. 第二次ivf前都有睇中醫, 戒口仲戒得好清, 都偶而飲花膠湯(因之前個中醫唔主 ...

我都係繼續做運動同多些到效外行吓放鬆心情,飲花膠湯,都冇乜特別,有時太刻意做太多嘢心情緊張反而不好。

男爵府

原帖由 suki168 於 11-3-16 19:26 發表
今日我又醫院照其他嘢....做ivf 之前已經知道自已子宮異位, but 唔影響其他...無奈放胎後失敗,,,,仲要day 8 已經知道....今日照又話有其他問題....仲要見醫生....由於我在外國做..二個唔同部們, ivf....又通知叫我5 ...

都係搞好身體先,否則懷孕後有9個月,要做其他檢查或治療就比較痳煩啦!放心啦!寶寶一定等你的,遲一兩個月唔緊要喎

大宅

我呢個月尾放呀, 開始有D緊張....

原帖由 lollybb 於 16-3-2011 23:11 發表
robbor, 咁你幾時放?

大宅

梗係攪掂自己身體先, 身體好, 成功機會更大, 無謂犧牲d雪bb

原帖由 suki168 於 11-3-16 19:26 發表

大宅

唔好咁緊張呀, 我希望今次掹到你衫尾架~~加油!

原帖由 robbor 於 11-3-17 00:25 發表
我呢個月尾放呀, 開始有D緊張....

首頁
34567...74

尾頁

跳至