想生BB

跳至

首頁
34567...54

尾頁

複式洋房

回覆 winiy 的帖子

起初我都係咁諗,但係過咗兩個月又好D。

複式洋房

回覆 zarara188 的帖子

都係natural bingo,但係我近期睇了一個醫生,她説佢見過有不少和我一般,容易有也容易無。好像自身沒有選過那粒可正常懷孕。

男爵府

陪月勳章

我食藥後, 第5日先沖涼洗頭, 之後已經即刻叫乾, 仲飲埋魚頭湯... 但第6日訓醒, 就開始骨痛, 係由骨入面酸痛出來... 有無jm試過咁? 有無方法舒緩?
感謝有"你"~

大宅

zarara188 發表於 11-4-1 19:44
fongkpk, 我同你週數一樣, (if my bb is still here, it's 9w2d today) 我地喺11月媽媽會喥傾過計......
...

我下星期一再照.. ...如果無心跳, 星期三入院...

大宅

cpy1112 發表於 11-4-3 01:15
回覆 winiy 的帖子

起初我都係咁諗,但係過咗兩個月又好D。

我都希望過兩個月我會好啲,而家屋企冇人,我都偷偷地喊~平時驚C6擔心,我喊佢又喊,驚影嚮到佢

大宅

GremlinsYY 發表於 11-4-3 12:08
我食藥後, 第5日先沖涼洗頭, 之後已經即刻叫乾, 仲飲埋魚頭湯... 但第6日訓醒, 就開始骨痛, 係由骨入面酸痛 ...

我除咗手術嗰日太痛落唔到床,日日都有沖涼啵~5日洗咗兩次頭~我以為周身骨痛係正常,唔係咩?我日日都好似俾人打咗一身咁~今朝掟唔住食咗止痛藥!

男爵府

陪月勳章

winiy 發表於 11-4-3 13:13
我除咗手術嗰日太痛落唔到床,日日都有沖涼啵~5日洗咗兩次頭~我以為周身骨痛係正常,唔係咩?我日日都 ...

無錯喇, 就係好似比人打左一身咁痛...

我未沖涼前無架, 沖左一次涼, 之後就開始痛了.

我宜家無日日沖涼架, c6叫我一星期只可沖一次. 99&阿媽都要我坐足一個月子~ 因為我無做野, 所以都ok囉... 如果要返工, 無可能唔沖涼洗頭~
感謝有"你"~

大宅

GremlinsYY 發表於 11-4-3 13:20
無錯喇, 就係好似比人打左一身咁痛...

我未沖涼前無架, 沖左一次涼, 之後就開始痛了.

我都試下唔沖睇下好唔好啲!因為真係好痛!唔沖都應該可以抺身啩?唔想臭臭咁~

過埋下星期可能要開始返工LU~~你放到幾時?

大宅

小產後有幾多日 sick leave ar

男爵府

陪月勳章

winiy 發表於 11-4-3 13:25
我都試下唔沖睇下好唔好啲!因為真係好痛!唔沖都應該可以抺身啩?唔想臭臭咁~

過埋下星期可能要開始返 ...

我無做野架, 之前一心諗住養胎同留家湊B... 唉~ 宜家等身心康復, 都打算搵份野做, 分散注意力.

可能我無出過街, 又唔覺臭喎... 不過我油性頭髮, 唔洗就真係好難頂... 我會用勁熱水抹身囉. 如果c6在, 就煲薑水抹.

感謝有"你"~

大宅

GremlinsYY 發表於 11-4-3 13:44
我無做野架, 之前一心諗住養胎同留家湊B... 唉~ 宜家等身心康復, 都打算搵份野做, 分散注意力.

可能我無 ...

我都諗住再有咗都唔做啦~喺屋企養胎,唔可以俾今次再發生!
啱啱問咗媽咪都話用薑水沖涼OR抺身都可以,今晚試下先!

大宅

fongkpk 發表於 11-4-3 13:31
小產後有幾多日 sick leave ar

我得手術後一星期放到4/4,不過下星期三去私家度照下,攞多幾日假放埋下個星期睇下點先算

複式洋房

琴日係聯合做完流產手術,下朝岩岩由醫院返黎....
1日見到粉紅色即刻入急診,話見唔到BB心跳,安排住院...
2日朝早主診醫生照超聲波話只見胎囊,唔見BB心跳,話要清X....
真係好傷心,已經11W了....

男爵府

好媽媽勳章

我4月6號就要返工喇,心情都仲係好低落,又唔可以話俾人知,同事都無講,我公司好賤,唔like人大肚,所以一返工就要扮無野,好難,怕心理唔平衡tim。

大宅

novel07 發表於 11-4-3 16:10
我4月6號就要返工喇,心情都仲係好低落,又唔可以話俾人知,同事都無講,我公司好賤,唔like人大肚,所以一 ...

去睇醫生攞多幾日假休息下啦~我都諗住係~
不過我公司好啲,同事都好好,已經問定我幾時返工,想買啲花擺我枱面。你如果真係要返工,可以考慮下擺花可能開心啲

男爵府

陪月勳章

你地除左返醫院覆診, confirm流乾淨未... 之後仲會唔會搵私家醫生繼續follow?

我尋日睇, 有些jm好似第1次正常m後, 會去私家醫生度照吓什麼子宮復原未... 好似話復原就可以再試懷孕... 你地有無聽過?
感謝有"你"~

大宅

easylin00 發表於 11-4-3 16:03
琴日係聯合做完流產手術,下朝岩岩由醫院返黎....
1日見到粉紅色即刻入急診,話見唔到BB心跳,安排住院...
2日 ...

都唔知講乜好~唔好咁傷心,保重身體呀~我都係14W兩個B都冇咗心跳。調理好身子就再嚟過~

大宅

GremlinsYY 發表於 11-4-3 16:25
你地除左返醫院覆診, confirm流乾淨未... 之後仲會唔會搵私家醫生繼續follow?

我尋日睇, 有些jm好似第1次 ...

我會KEEP 住睇私家,下星期睇清晒睇M完再睇,如果可以我都想試下第一次M之後開工。不過又驚身子未好,有咗(touchwood)都又再小X

我見有啲JM話買胎心機,我都諗住下一胎買嚟試下,安心啲

子爵府

winiy 發表於 11-4-3 16:41
我會KEEP 住睇私家,下星期睇清晒睇M完再睇,如果可以我都想試下第一次M之後開工。不過又驚身子未好,有 ...

我SICK LEAVE 到TUES, 然後我都要再去私家睇, 睇佢流清未.

我唔想咁快再開工, 個人精神都未好返.
I just want to have healthy babies!

子爵府

GremlinsYY 發表於 11-4-3 16:25

我尋日睇, 有些jm好似第1次 ...

好似係2次M 後, 再TRY, 會好D喎.

我打算7-8月先開始. 希望Next m 快d come lar.
I just want to have healthy babies!

首頁
34567...54

尾頁

跳至