單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆:wayso 的帖子

係囉係囉,吹水點都好過潛水啦

瑪瑙宮

環保接龍勳章

moon_moon 發表於 11-9-6 23:30
係囉係囉,吹水點都好過潛水啦

係囉係囉,鬥咀好過玩水啦呀嗎!!

可能有好多玩潛水,年期仲耐過我嘅老餅添噃...
你呀..咪齋睇唔吹啦,好無..

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆:wayso 的帖子

係囉係囉,鬥咀好過係火星潛水啦,呢度好玩好多啦,快點出來見人啦

瑪瑙宮

環保接龍勳章

moon_moon 發表於 11-9-7 00:01
係囉係囉,鬥咀好過係火星潛水啦,呢度好玩好多啦,快點出來見人啦

...

係囉係囉,咁就一於炸左個火星去啦,睇佢仲呢去邊...

catfitfit  哈哈哈...一於踢佢出九大行星啦... 哼! 睇佢匿得去邊樹??!!  發表於 11-9-8 10:57
vane  嘩....保護大自己好wo..炸左佢咪要改寫天文地理....火星消失了...  發表於 11-9-7 22:06

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

鬥咀好過玩水
玩水好過潛水
潛水好過略水
快來快來噴口水....哦....

vane  噴緊口水啦......收到未?  發表於 11-9-7 22:13
alfreday    發表於 11-9-7 12:58
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

子爵府

引用:[i=s]+本帖最後由+wayso+於+11-9-7+11:49+

原帖由 wayso 於 11-09-07 發表
係囉係囉,就搵我地既口水炸左個火星,跟住火星人也移民

子爵府

引用:鬥咀好過玩水玩水好過潛水潛水好過略水快來

原帖由 catfitfit 於 11-09-07 發表
鬥咀好過玩水
玩水好過潛水
潛水好過略水
最近要唔好同我度水

vane  只要吹水....哈哈!  發表於 11-9-7 22:12

大宅

babytszkin,係啊,同女女一齊去啊
我但求能夠一一去數清楚......

瑪瑙宮

環保接龍勳章

係囉係囉,我要吹水唔抺咀...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

moon_moon 發表於 11-9-7 18:49
係囉係囉,就搵我地既口水炸左個火星,跟住火星人也移民

係囉係囉,快d捉佢出黎呀嗎..!

moon_moon  可惜佢收埋自己係土星唔見人呀..!  發表於 11-9-8 08:40

瑪瑙宮

環保接龍勳章

moon_moon 可惜佢收埋自己係土星唔見人呀..!

Moon
唔好咁諗啦,可能佢識佢其他星球嘅朋友,而家好開心都未定呢...
再唔係嘅,你出"奪命追魂call"佢啦,佢唔理你嘅,
你都唔好理佢啫...:;pppp:

子爵府

wayso 發表於 11-9-8 15:19
Moon
唔好咁諗啦,可能佢識佢其他星球嘅朋友,而家好開心都未定呢...
再唔係嘅,你出"奪命追魂call" ...

奪命追魂call...好喔,一於咁話,call到佢現身為止..

瑪瑙宮

環保接龍勳章

moon_moon 發表於 11-9-8 20:11
奪命追魂call...好喔,一於咁話,call到佢現身為止..

好呀..到時我幫手拖佢出黎佢一身

男爵府

wayso 發表於 11-9-8 22:44
好呀..到時我幫手拖佢出黎佢一身
Sowhat小姐,嘩!你仍然都係咁暴力架。

今日突然想入一入來,抄考下帶子兄及VANE的節目安排。

就見到7哥的POST:

才發現原來轉眼兩年多了,還像昨天發生似的。

當日最失意時在這裹吹吹水,有著開心愉快的回憶。

突然多左好多弟兄姐妹,送上一些窩心支持的說話,

回想這裹有好多無名英雄,PM我,更是我的指路明燈。

佢地在版面唔多發言,一度引起我的介心,(大佬,男人都會驚架!)

因當時我唔開心,態度亦唔太好,有少許敵意,

不過,佢地好有心地默默送上慰問及分析,

真的多謝佢地。

另一方面:這裹人太多, 事非太多,

傳下傳下容易引起誤會,

有些朋友更懷疑我是在這裹播種的採花大道。

可能我是男性的關係,這些朋友想保護其他朋友,

是值得欣賞的,有他們默默地守住這片樂土。{:1_1:}

點証明我唔係採花大道,理由如下:

1 兩年多的時間,可以証明一切。

2 我很少主動去PM女性,除非有野問,
我印象中好似只有主動PM呀VANE小姐,問有什麼好玩。

3 兩年多,我除左吹水話出來玩之外,
無真正約人出來玩。
因為真正約人出來玩,需要約埋日期,時間,地點。

不過,引起一些朋友的誤會,我都要講聲唔好意思。
可能我都有口花花,引起的。我要自我檢討一下!>。<

當年我入來的目的:

1 唔开心啦。
2 找同路人啦。
(其實當年我想找男性架,
不過,這裹男性與男性之間不太健談,可能我唔太主動啦。
之後,同我倾的女性多D。)

3 找資料,找出路啦,因突發性的問題,從來無諗過。

現在我過得都OK,在起步點,從新上路。

希望你地支持我啦

在此再多謝曾經幫過我的你。

我記得當我最唔開心的時間,收到你你你的一個SMS,一個PM

及電話,燃點返我的希望。

希望大家可以把這個精神傳送開去,

將生命影響生命。

我在現實中亦開始緊這些行動,

可能在某些義工場合中,會見到你,你或你啦。

我微小的火柴,希望可以被人集合成一團火啦。

這些事,是我以前無諗過的。

這兩年多的事情,成為我好好的體驗,

會懂得欣賞自己及享受生命,

人活著便是精彩的體驗!

原來人遇到挫折後,

所得的,一定比失去的更多!

在此祝大家中秋節快樂!

P.S. 唔記得打返你個死人頭sowhat沾!:tongue:

男爵府

回覆 Sadman07 的帖子

7哥,你個POST真的好有心思!:-P

子爵府

eric5354 發表於 11-9-9 14:26

嘩,好開心呀..終於引到火星人出來啦..! YEAH YEAH YEAH..我都未出無敵追魂cALL你就出黎..算你啦

真心的..跟你聯絡左年多啦,見你由一個沒有自信既人變回滿肚鴻圖大計既既叻仔,真的替你感到高興..我知道你並不是一個在這裡搵食既人..我曾叫你無數次出來見我呢位姐姐同參加大家既活動,你都是say no..因你其實只想在這裡吸收各位朋友係難關中捱過日子既經驗..朋友仔,我信你! 你繼續努力啦...!

我地好掛住你同wayso鬥咀既日子呀..你唔好唔上來比我地蝦啦..哈哈..最多我有時唔幫wayso..幫下你啦..hehe..

重有呀..點解唔聽我電話? 想死呀? hehe..講笑遮..

wayso  你唔得咁架..,咁...我又反吓失踪架..  發表於 11-9-9 15:49

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

(大佬,男人都會驚架!)...//...唔好意思, 睇完里句, 我真係笑左出嚟......嘻嘻...

wayso  我都有笑呀.....:lol  發表於 11-9-9 15:50
moon_moon  佢驚我地? 咁我都明既,又幾得人驚既..haha..  發表於 11-9-9 15:42
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

moon_moon 發表於 11-9-9 15:09
嘩,好開心呀..終於引到火星人出來啦..! YEAH YEAH YEAH..我都未出無敵追魂cALL你就出黎..算你啦

真心的. ...

月亮小姐,我都好開心在此見返你呀。:-P

我都好記得當日孤令令在醫院時侯,你的電話慰問,真的好窩心,

多謝你呀。

最近,我都多左出席朋友間之飯聚。、

前兩晚,更有朋友找我食宵夜。談天說地兩個多小時,好開心。:-P

係呀,我當日迷路,想在這裡吸收各位朋友係難關中捱過日子既經驗..

我好記得你啦,FITFIT小姐啦,VANE小姐啦,呀POOTH小姐啦,SOWHAT小姐啦。

還有其他朋友們,無私的分享。多謝曬!

(排名不分先後!:lol)

之前,成日聽到你地話快D出來玩啦,會噴飯架。

嘩!對於一位陌生男人,原來我驚你地,多於你地驚我架。嘻嘻!

現在才明白當中的意思,出來是代表著有同行者與你同行,

才不會感到孤獨無助,才想到方法,自己行返去這個局面。

朋友仔,多謝你的支持及信賴。

係啦,你地成日幫SOWHAT小姐架,下次記得幫我啦。嘻嘻!

wayso  佢直頭大細超啦,我排第尾都算啦,點都要寫住排名不分先後架....:tongue:  發表於 11-9-9 15:53
moon_moon  又唔見你搵我飯局..大細超!重叫我幫你? 哼..叫wayso對付你先..hehe..  發表於 11-9-9 15:45

瑪瑙宮

環保接龍勳章

eric5354 發表於 11-9-9 14:26

你作c 呀,明知我唔鍾意睇文章,仲打咁多野都唔係同我講嘅.....:tongue:

你c左去邊呀,大家二口同聲都話掛住你,好心你就多d上黎啦,
咩是非咩盛,自己唔係嘅,駛乜理佢啫,做好自己咪夠囉,
我浦左呢度咁耐,都唔會嗰個鍾意我啦,
啱傾咪傾多兩句,唔啱傾嘅就算架啦,邊理得咁多...

你係咪男人,都無人知,快d出去比moon過吓目先啦...

豬仔珊  yeah! yeah! 開火la, 開火la!  發表於 11-9-9 18:44
moon_moon  wayso,好野,繼續鬧啦..咁佢先會黎駁咀架,係喔..唔通佢其實真係女人??  發表於 11-9-9 15:55

男爵府

wayso 發表於 11-9-9 15:47
你作c 呀,明知我唔鍾意睇文章,仲打咁多野都唔係同我講嘅.....

你c左去邊呀,大家二口同聲都話掛住 ...

SOWHAT小姐,你進步左WOR,

打咁多野,你都咁乖乖睇曬,

比個LIKE你啦。

好久不見呀,你近排點呀,死野!^^

點解叫我比月亮小姐過目先,

應該話YOU GO , I GO !嘻嘻!

好啦,我要做野先啦。遲D再傾啦。

wayso  moon..星期一你唔係儍人有約咩...  發表於 11-9-9 16:36
moon_moon  唔使爭, 咁你兩個星期一一齊出來同我high tea啦....  發表於 11-9-9 16:16

首頁

尾頁

跳至