自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珍珠宮

next time if anyone of 人權組織 is in danger , the police should 開0槍

大宅

milk323 發表於 11-9-7 12:07
回覆 liuju 的帖子

而家D電槍係可以作遠程攻擊架喇, 好似手槍咁, 會飛兩粒野出O黎去個目標度電佢, 好似都 ...

因為今次都算係突發情況 (無啦啦斬人), 唔係預先計劃好一隊人去處理, 如果要平時行咇既差人又陀槍又陀麻醉槍, 一來好重負擔, 二來仲要危急關頭千鈞一髮時知道要抆邊支槍, 都幾大難度

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

子彈又冇打頭, 打正心口, OR 大動脈之類, 冇中要害, 算手下留情啦.

大宅

支持警隊

大宅

所以我話麗港城果單嘢啲警察失職,見到黑影應該開槍嗎,點解用手擋,警察都是人都是打份工,如果個黑影係藏獨、疆獨點算,嗰個警察一定要紀律處分!

男爵府

講就天下無敵, 下次有呢D 情形, 叫D 人權組織 D 人去現埸, 睇吓佢地會點做
:-P

男爵府

經過菲律賓特蠢部隊件事,唔通要有無辜既人死左先開槍呀!? 我覺得警方處理得好好喎

水晶宮

同意!
咁警察既人權何在..
唔通份工就come with被癲佬殺死架咩?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

szszwa 發表於 11-9-7 11:54
麻醉槍! 幾好呀~夠大劑量獅子老虎大笨象都射得暈~又唔使攞人命又唔會打到佢變癈人 ...

電槍,麻醉槍,用咩都好,都係會俾人話架!

大宅

喺咁危急嘅關頭,開六搶之餘仲要搶搶唔中要害其實仲難,我覺得應該要讚吓啲警察好眼界先啱

tszwan123  agree  發表於 11-9-7 16:28
LUON  無錯!  發表於 11-9-7 16:05

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哩班人權組織講就天下無敵, 叫佢哋去制服嗰個男子吖:;pppp:

香港自由氾濫, 人權氾濫, 嗌住人權, 自由就殺人放火咩都做得ga嘞! 連警察都唔管得佢哋:;pppp:

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

對一個人開六槍好似好多,但全都唔係要害,即只係阻止佢再前進個癲佬當時無性,警察要自衛在所難免我只警醒自己呢啲情況唔好八卦,唔係流彈無眼啫

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

點解會有人質疑架?

點解呢個社會變成咁?

支持 Police!

sweetieboy  "民間人權陣線警權關注組成員孔令瑜質疑,警員......." it's her again....Miss孔, the wife of 社民連主席......  發表於 11-9-7 13:17

大宅

好媽媽勳章

"民間人權陣線警權關注組成員孔令瑜質疑,警員......." it's her again....Miss孔, the wife of 社民連主席......

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆:人權組織質疑:一定要開六槍?咁叻你去空手入白刃呀笨

我只會覺得差人都係人,佢地都有屋企人,佢地都只係打一份工,佢地都要對得住屋企人囉,逆地而處,自己有家人係身處其中,大家會點?......朱振國到依家都未康復,佢嘅家人又如何過日子?!!!
今朝睇報紙話個男子懷疑係吸毒者,令我諗起有次老公個阿婆入咗院,我地去探佢,喺阿婆附近床有個廿歲頭嘅女仔,佢阿媽一路氹佢沖涼,個女仔一路夾雜住粗口好大聲不停係咁鬧,我地企咁耐,佢鬧足咁耐未停過,足足半個鐘,好嘈好粗口,又唔知佢鬧咩!!!
有人忍唔住問姑娘做乜個女仔會咁,我偷聽到個姑娘話個女仔係吸毒吸到破壞咗腦。我見個媽媽仍然不離不棄咁去照顧個女,但個女咁................我好心up,返家途中我同老公講,如果我有個仔女係咁,我諗最後一步我可能會先毒死佢,然後自殺
好似今次咁,如果我係個仔,個仔教極都唔聽,吸毒搞到失去常性,我情願佢俾差人槍擊咗佢好過,自己又唔捨得唔忍心落手,咁樣對我來説可能係一個解脫
sorry,我知這個回覆有可能會俾人鬧,但這確是我個人心聲/想法,絕非針對或歧視任何人

kl_karen  同意呀!哩D人根本都放棄左自己,唔死都冇用。  發表於 11-9-7 14:47

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

條友 HIGH 野 HIGH 到唔知痛; 中左槍都仲唔停, 要中咁多槍先可以制服到佢

開左4槍都仲未停, 要補多2槍先停乍

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

啲假衛道之士,講就天下無敵,叫佢對住個顛既渣住把刀追殺睇佢點? 根本無論警方點做佢哋都有的批評,就算開一槍佢哋都質疑架啦! 警察都係人,都有阿媽生架,人哋都有家庭,唔通真係比埋條命你咩!

rrxx  AGREE  發表於 11-9-7 20:23

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Bee女 的帖子

Agree!

首頁
34567...10

尾頁

跳至