時政擂台

跳至

首頁
34567...9

尾頁

複式洋房

有線話1\3 去A&E 生仔的祖國生仔團走數。為什麼這個法治的香港連不付錢不發出世紙都不能。我們的法治就是又食又拿但不用付款。這樣的所為法治不要也吧
HoiYau

大宅

本來想投比民主黨,點知成班投棄權票,睇黎要投比民建聯啦!

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

支持斬妖除魔

男爵府

回覆:11月6日 - 我們制造歷史讓公文黨知道誰是主人

公民黨;我地一於放佢地入公民袋!

大宅

大宅

大宅

好媽媽勳章

踢走公文袋

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

Hoiyau 發表於 11-11-4 21:00
有線話1\3 去A&E 生仔的祖國生仔團走數。為什麼這個法治的香港連不付錢不發出世紙都不能。我們的法治就是又 ...
你講呢個?
內 地 孕 婦 衝 急 症 室 問 題 繼 續 惡 化 , 單 是 上 月 有 二 百 二 十 五 宗 , 是 年 頭 的 兩 倍 多 , 全 年 至 今 累 積 近 一 千 二 百 五 十 宗 。 醫 生 又 發 現 , 有 孕 婦 預 約 私 家 醫 院 , 但 為 了 貪 便 宜 , 亦 寧 願 選 擇 衝 急 症 室 產 子 。 公 立 醫 院 四 月 落 閘 , 不 准 內 地 孕 婦 今 年 預 約 產 子 。 事 隔 七 個 月 , 那 些 孕 婦 是 時 候 分 娩 , 當 日 未 能 預 約 的 , 又 要 來 香 港 生 , 只 有 選 擇 訂 私 家 床 位 , 或 是 衝 急 症 室 。 這 兩 個 月 , 衝 急 症 室 產 子 數 字 繼 續 上 升 , 以 威 爾 斯 醫 院 為 例 , 十 月 有 四 十 五 名 內 地 孕 婦 衝 急 症 室 , 比 一 、 二 月 只 是 單 位 數 字 多 很 多 。 以 往 一 半 人 是 預 約 了 其 他 公 立 醫 院 , 來 不 及 才 來 威 爾 斯 生 , 但 現 在 八 成 是 沒 有 預 約 。 醫 生 亦 發 現 , 有 人 預 約 了 私 家 醫 院 來 港 產 子 , 但 為 了 省 錢 , 依 舊 衝 急 症 室 。 於 公 立 醫 院 產 子 , 收 費 四 萬 八 千 元 , 私 家 醫 院 最 便 宜 的 標 準 房 至 少 六 至 七 萬 元 , 未 能 預 訂 , 要 訂 單 人 房 , 收 費 隨 時 十 多 二 十 萬 元 。 有 人 試 過 在 公 立 醫 院 產 子 , 再 要 求 私 家 退 款 , 醫 院 只 收 回 一 萬 至 萬 五 千 元 行 政 費 , 都 比 私 家 醫 院 便 宜 。 為 了 更 便 宜 , 亦 有 內 地 孕 婦 索 性 不 付 款 。 根 據 醫 管 局 數 字 , 上 年 度 有 八 十 多 名 內 地 孕 婦 經 急 症 室 入 院 分 娩 , 當 中 三 分 一 沒 有 付 款 。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

畀面勳章

踢走公民黨!

大宅

男爵府

請問係唔係帶身份証去投票就得? 因為我唔見左張選舉通知!

今次我很想去投票,我想參與踢走公文袋,要去投比對家。而且我呢區做地區工作的都係工聯會的議員,公文袋,只係呢段選舉期間才見人:;pppp::;pppp:

mcdullyiu  身份證就得!  發表於 11-11-6 17:15

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

乞人憎!賣港賊!

Bye

水晶宮

踢走公文黨

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公文袋死去菲律賓做議員吧。

Tiffany1212    發表於 11-11-5 01:19
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

11月6日 - 我們制造歷史讓公文黨知道誰是主人

伯爵府

引用:預祝公民黨輸完選舉輸官司,律師唔做,做新

原帖由 rabbit75 於 11-11-03 發表
預祝公民黨輸完選舉輸官司,律師唔做,做新彊屍!
好正!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

SORRY~我想問吓~
呢3個選個係幫我地D香港人架?
1.民協
2.獨立侯選人
3.工聯會,民建連
THX!因為我唔識分~

蜆介鯪魚球  3---係唔支持賓賓做香港人  發表於 11-11-6 14:14

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 xo_cat 的帖子

獨立候選人 ~ 可能係有政黨背景支撐

民建聯 ~ 比人話係出賣香港既保皇黨, 但係近期我感覺如果唔係保皇牚住香港, 香港比一班泛民既人搞到亂, 香港淪陷!!!

我寧願認祖歸宗, 都唔想香港比其他國家入侵, 侵食香港福利!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 chowqv 的帖子

立法!!!當年咪就班公文袋既律師挑戰基本法, 裁定只有香港出生, 就擁有永久居民身份!

新移民係7年先有投票權, 但係好多新移民既家庭, 有部份係親人係永久性居民, 一樣會投李卓人, 因為李卓人幫佢地既新移民親人爭取到關愛基金...

首頁
34567...9

尾頁

跳至