影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 13:16
係呢幾年叫做工作穩定, 唔計屋企開支仲有閒錢可以去下
旅行囉, 我身邊好多有小朋友既, 佢地都唔捨得去呀 . ...
真架,有小朋友真係唔捨得自己去旅行架,啲錢都會留番比啲仔女,大多數會等佢地大個出再黎做嘢先會再去~~
"男人四十"好似都係佢前期既作品,不過佢真係做得唔錯~~~

佢地唔好唔係問題︳問題係︳成日都出PO話日本幾危險,去完朋友既朋友發生左乜嘢事,最多係話大左肚都要落左去,仲要係好多年都唔可以再生,但又冇一個話係自己識既人架喎。大陸真係要諗過邊到先好去,太過落後既就真係唔好去~~

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:37
係睇你捨唔捨得囉, 因為去一轉又確係唔平 ...........

前年聖誕去過一次,而家只可想下先,因為個細女有病,要等等等等......................

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:29
唔係呀,咁你地咪好辛苦,佢响香港既日子多唔多??
點解佢要冬天去??鐘意落雪??

佢啲做法令人反感囉, 自己唔掂既野又係咁要我地做,
佢就一半時間响廠同响公司囉 ........

佢話冬天去旅行先似旅行喎 .........

雪睇左啦, 12 月去北海道就係為左佢想睇雪, 話咁大個仔
都未見過喎, 我地去左 6 日, 佢足足睇左咁多日, 滿足哂 ......

富通呀, 咁要睇下我老公個同事仲會唔會响度做, 如果會,
又要睇下佢個 fd 仲有冇响富通做先得啦 ............

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 13:19
簡直係精神添啦, 唔睇呢套劇, 都唔知佢地 2 個可以做得出色成咁,
某程度上, 好睇過男歡女愛好多好多囉 ... ...
我諗你覺得好睇過,係因為VIVI做得好放,仲有所有既選角都好啱~~~
我只係聽過果日,所以唔知其他會點︳但果日如果唔係子華,我都覺得會好悶,因主持果幾個大家都唔係好夾咁~~~

HMHMMM~~~但我都係鐘意佢呢個多啲~~~

佢話唔知點答我地口喎~~~

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:36
30集,都唔係好多,等我有時間搵黎睇下,依家睇緊哈利波特既BOX SET ,因只有7日可以換,所以一日要睇一集~ ...

呢套有 40 集架好似, 都唔係好記得啦, 因為我睇極都覺唔夠既 ..........

harry potter 既碟真係停左冇睇啦, 但就一定會去戲院睇,
我仍然係鍾意佢套小說多好多, 所以話唔定, 我遲啲又會
攞出黎翻煲架啦 ..........

佢呢種思想型, 我估唔諗野, 佢會覺得無聊架 .........

咪就係囉, 下下上親都要就住就住, 要等佢上左廠, 我先有
自由架 ..........

翡翠宮

jk923 發表於 12-2-10 14:42
1個11,1個6。

2 個都咁大個啦, 上哂小學, 係功課要睇緊啲囉 ..........

水晶宮

jk923 發表於 12-2-10 14:22
日本~~~幾時先可以去到
你呀,等多10年啦,依家個女先得果幾歲,你仲要有兩個喎~~~

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:43
真架,有小朋友真係唔捨得自己去旅行架,啲錢都會留番比啲仔女,大多數會等佢地大個出再黎做嘢先會再去~~
" ...

我明, 身邊都有人係咁, 仲話連衫都唔敢買件 ..........

好早期啦, 但佢做得好好 .........

個個都以訛傳訛, 不過唔理啦, 最緊要自己鍾意, 我身邊不知幾
多人去, 我細妹妹上年 10 月先去完 ..........

大陸既話, 我係有興趣北京同上海囉, 其他就麻麻啦 .........

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:39
基本上佢呢個星期都全部响廠, 因為佢個得力助手辭左職,
佢要同佢交接啲工作既野 ........
咁你地呢個星期咪好正,要好好利用啦,但話時話,佢個助手冇做,啲嘢要唔要你做埋架第二日~~~

翡翠宮

jk923 發表於 12-2-10 14:43
前年聖誕去過一次,而家只可想下先,因為個細女有病,要等等等等...................... ...

你地有小朋友既, 要就學校假期, 即係旺季去, 真係貴好多架 .......

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:40
放心, 我會做野 ..........
你講過架,等你做嘢架啦~~~

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:47
我諗你覺得好睇過,係因為VIVI做得好放,仲有所有既選角都好啱~~~
我只係聽過果日,所以唔知其他會點︳但果 ...

確係耳目一新既蔡少芬囉, 從來冇諗過佢可以做成咁,
因為果套劇後我先留意佢架咋 ..........

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:49
你呀,等多10年啦,依家個女先得果幾歲,你仲要有兩個喎~~~

係啦, 養 2 個真係好辛苦 ..........

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:52
咁你地呢個星期咪好正,要好好利用啦,但話時話,佢個助手冇做,啲嘢要唔要你做埋架第二日~~~:quest ...
簡直好似放假咁囉, 我係完全冇做過任何野 ..........

唔會, 個助手係國內人, 全職幫佢處理廠既野, 我一啲都唔熟,
佢會另外再請人既, 不過唔知幾時先請到囉 ........

翡翠宮

laamling 發表於 12-2-10 14:53
你講過架,等你做嘢架啦~~~

放心啦, 我會得閒去滾搞下佢架啦 ...........

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:43
佢啲做法令人反感囉, 自己唔掂既野又係咁要我地做,
佢就一半時間响廠同响公司囉 ........
呢個就係老細本色啦,要你地攞個心出黎!咁都好啲,唔係就死得啦~~~
又會咁既,咁佢一定唔會去啲東勢地方,好似新加坡~~~

咁咪好囉,但日日都係落雪會唔會睇到悶~~~

呢點都係我諗架咋,因佢又同富通拍廣告!

水晶宮

laamling 發表於 12-2-10 14:49

唔好掛!!!等多10年可能2個都唔痴我地去囉!佢地成日問幾時會再去架,由其阿女
不過新聞都講過話發現東北果邊海底發現個斷層因為上次地震改變左引力方向(咁上下啦),所以係有機會幾年內有唔知幾多級以上地震。新年我fd一家4口去左東京玩,都有感覺到地震。

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:47
呢套有 40 集架好似, 都唔係好記得啦, 因為我睇極都覺唔夠既 ..........

harry potter 既碟真係停左冇睇 ...
嘩~~咁多,咁要幾多日先煲完,嗱~~我講我咋,唔係你呀~~~
戲我都冇睇一排架啦,今次要响限期睇完咁解!小說都冇睇好耐啦~~~

呢點一點會,你都聽過佢點同DODO佢地講架啦~~~

真係難為你囉,忍下啦~~~

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:51
我明, 身邊都有人係咁, 仲話連衫都唔敢買件 ..........

好早期啦, 但佢做得好好 .........

你叫我買大6野我重驚呀!

水晶宮

楊桃 發表於 12-2-10 14:54
係啦, 養 2 個真係好辛苦 ..........

好彩佢地2個唔算曳人,阿哥讀書唔洗我點勞氣,係阿女個嘴唔停o者。

首頁

尾頁

跳至