自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

小朋友都係like d 古0精怪野

伯爵府

小小分享,家有"慢世魔王"的媽媽請進 ..............

我大女食嘢好慢,
都有諗過用計時器,
我見過得生果類,
你呢個牛牛好可愛。

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

用過失敗了,仲做得慢咗,因為成日掛住看隻牛,對手停曬,隻牛巳C了.

別墅

回覆 birdy09 的帖子

個計時器好靚,你好聰明諗到依個辦法

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

包包女王 發表於 12-5-24 16:04
小朋友都係like d 古0精怪野
米就係囉,明明屋企有鐘架嗎,係都要我駛幾廿才去買個計時器

男爵府

回覆:小小分享,家有"慢世魔王"的媽媽請進 ..............

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yoma1975 發表於 12-5-24 16:07
用過失敗了,仲做得慢咗,因為成日掛住看隻牛,對手停曬,隻牛巳C了.
咁大劑

但係我隻嘢好鬼精,每次佢做做下要去厠所、飲水又或者遇到唔識要問我點做時,佢會按停個計時噐喎

小虎與點點  按停個計時器, 佢好醒  發表於 12-5-24 16:33

子爵府

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

birdy09 發表於 12-5-24 13:26
乜你無兇佢,做唔晒就無餐蛋麵食咩
佢係乜野都唔會理

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問細老闆是否自小食野都係咁慢?

我家小怪獸唔知有咩方法可以改善?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

yoma1975 發表於 12-5-24 16:07

唔好意思,笑左~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

子爵府

畀面勳章

try過真係好work

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

birdy09 發表於 12-5-24 16:15
吓 咁大劑

但係我隻嘢好鬼精,每次佢做做下要去厠所、飲水又或者遇到唔識要問我點做 ...
最近我開始用[肯蕉],要佢一個鐘頭做曬功課,夠鐘就收功課唔比再做,等佢欠交比老師罰企小息,學校欠一樣功課罰企一個小息,兩樣就企兩個,三樣就企三個,如此類推.

囡e+格1日就比罰一次,都仲未開[x],c未......佢肯專心做,其實只要半個鐘就可以做曬功課.唔專心做可以一張工作紙做1個鐘都未做完,3-5樣功課可做6-7個鐘.

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

小虎與點點 發表於 12-5-24 16:32

請問細老闆是否自小食野都係咁慢?
係呀

你生多個,有人同佢爭食米會食快 d 囉

翡翠宮

grace_xian 發表於 12-5-24 16:40
try過真係好work
你啱啱試呀 又真係好快手噃

象牙宮

翡翠宮

yoma1975 發表於 12-5-24 16:40
最近我開始用[肯蕉],要佢一個鐘頭做曬功課,夠鐘就收功課唔比再做,等佢欠交比老師罰企小息,學校欠一樣 ...
我懷疑佢兩個係失散左的兄妹 mouth:

我又係有次忍無可忍,唔俾佢做,佢嗰晚擔心到喊住瞓。第二朝一早 "ngai" 我俾佢做返份功課,點知 15 分鐘就做晒,真係要俾d 顏色佢睇下至知死

珍珠宮

birdy09 發表於 12-5-24 16:52
我懷疑佢兩個係失散左的兄妹

我又係有次忍無可忍,唔俾佢做,佢嗰晚擔心 ...
我個都試過第二朝一早求我俾佢做返份功課,都係20分鐘內做完,但我講明得3次機會,用曬就唔會再有,所以e+成日比罰企.

首頁

尾頁

跳至