母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:係你無知定係我唔知醜~??

如果下次又有啲咁嘅情況,大家唔駛勞氣,可以叫個侍應嚟,同個侍應講話你唔識呢個人而佢又喺度騷擾你食嘢,叫侍應搞掂佢,唔好破壞我哋高貴嘅形象嘛

複式洋房

回覆:skmami 的帖子

撐你啊!俾我實鬧爆佢,影佢相,叫佢去側所吃飯。不過你都係唔好為了這樣的人不開心了!

男爵府

陪月勳章

佢是有問題, 但都吾使話"人地要做畜牲我阻止唔到"呢D咁的說話ge~

不過我估你是興過頭先失言架je~

下次pump定帶出街, hk咩人都有,

費事一陣上高登/youtube仲麻煩,

有時有d野, 吾是錯與對咁簡單,

純粹好心提醒

複式洋房

無知

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

支持人奶媽媽!我唔介意係街餵,不過次次c6都叫我用圍巾遮住,佢仲尷尬過我。

禁止訪問

大宅

引用:我以前系舊公司泵奶D人都話汚糟,勁屈。後

原帖由 dardai01 於 12-08-02 發表
我以前系舊公司泵奶D人都話汚糟,勁屈。後來無做啦
污糟?不過講文化ge,有d公司就個個都餵,反之有d公司無人餵!好彩我公司個個都餵,又有雪櫃,可以雪奶

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁賤仲要大家都係女人比我一鬧爆佢

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Irritating, ignorant and shameless (that woman)

別墅

引用:佢是有問題,+但都吾使話"人地要做畜牲我阻

原帖由 Gunsche 於 12-08-03 發表
佢是有問題, 但都吾使話"人地要做畜牲我阻止唔到"呢D咁的說話ge~

不過我估你是興過頭先失言架je~
畜牲嗰句, 我認我有過份左。。。
但係, 泵左出黎又唔擺得耐, 依家天氣又咁熱, 我唔係富媽, 滴滴皆辛苦的。。。
一個唔好彩成樽變左, 我真係喊都似, 而且, 我有用圍巾遮住, 我唔覺得有問題喎。。。

複式洋房

回覆:係你無知定係我唔知醜~

支持你!我都試過俾人其視冇需要同D冇腦人一般見識

大宅

睇到好嬲囉!不知所謂無常識!
外國大把媽媽公園、餐廳、交通工具都係咁,好常見架囉!正井底蛙!!

大宅

支持你!

都唔明白點解在香港餵奶好似做賊甘, 不過近排好似多咗Supporting, 最近在電視有個廣告是支持餵人奶的. 大家繼續努力吧, 那個女人始終有一日會知道自己有幾無知的.

大宅

鬧得好!

大宅

俾我遇到佢死梗!實鬧爆佢,同佢講關你鬼事呀,人類天生係哺乳類動物,你唔係唔知呀?你係人唔係人呀?牛食牛奶,人食人奶有咩問題!以前無奶粉咪又係食人奶!鬧埋你祖宗十八代吖!定你無奶餵?洗唔洗我教你?即使無原諒你無知都唔原諒你嘅無禮!無家教!

男爵府

其實照計有用圍巾, 應該唔知你係餵奶架喎, 我個陣都係用圍巾/外套/BB被仔冚住, 同行既人以為BB要訓覺咋, 都無諗過我係餵奶

不過呢啲咁無知既人, 唔駛理佢啦

男爵府

回覆:skmami 的帖子

我出街用巾餵,無人知我餵緊,就算同朋友一齊食野,佢地以為BB瞓覺,講返比佢地知,佢地會驚訝阿B食緊奶。

呢個女人佢咁留意人無問題,但開聲評論人好無禮貌,我好彩無遇過呢d人,我出街餵奶,除左第一次緊張d,周圍睇,之後都唔理人,其實無人會留意自己既。開開心心出街餵到阿仔唔食。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

聽過一個朋友講
係台灣已經立左法
假如有人阻止你係公眾地方餵人奶,係犯法的。

我覺得香港真係有好大一班人,比奶粉廣告洗哂腦,對人奶一無所知。
個個真係以為BB係一定要飲牛奶
至少我身邊D朋友好多都係

與其唔比奶粉商派1號奶粉
不如投放多D資源係"母乳教育"同埋設施上面啦
七個月成功從全奶粉轉為全人奶,nothing is impossible!
get rid of formula, normalize breastfeeding

大宅

回覆:係你無知定係我唔知醜~

叫佢女人入廁所食飯啦,或者叫佢唔好出街食,我見到你要擘大個口食野就令我諗起猥瑣野。都痴線!

大宅

Support!!我都試過好多次出街個時,食住飯餵.有d人知仲讚我話餵人奶好辛苦,叫我辛苦d都要keep住,好過食奶粉!係個個女人無知姐!!

我公司做出街+清潔個亞姐每次見我攞個泵奶器出來去Pantry 洗,佢都眼啤啤之餘仲"chi chi"聲,好似我d奶有毒甘.有一次另外一位同事係pantry洗佢個泵奶器,佢居然話你依d嘢入廁所洗喇.我咪話甘你唔入廁所食飯?d奶係bb飲嘅,你叫人入廁所洗,即係bb係廁所食有咩分別?
跟住佢同另一個亞姐講佢介意見到依d嘢,佢覺得好肉酸喎.簡直不知所謂.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊